MEDIA DHE KOMUNIKIM

Arti dhe shkenca pas mesazheve bindëse

Pothuajse të gjitha aktivitetet e përditshme ndikohen nga teknologjitë moderne të medias - nga mënyra se si mësojmë, tek mënyra se si pushojmë, punojmë, blejmë, udhëtojmë. Studimi i programeve universitare në media dhe komunikim i ndihmon studentët të kuptojnë më mirë dhe të ndërveprojnë me botën përreth tyre në një sërë aspektesh, nga angazhimi qytetar deri te sjellja e konsumatorit. Studimi i këtij specializimi ofron aftësi të vlefshme prezantimi, kërkimi, komunikimi dhe analizimi të tendencave të transferueshme të zbatueshme në një gamë të gjerë fushash profesionale. Është një nga fushat me rritjen më të shpejtë të tregut të punës sot, dhe shumë nga profesionet më të kërkuara që nuk ekzistonin as 20 vjet më parë. Organizatat e të gjitha llojeve po kërkojnë gjithnjë e më shumë komunikues të aftë."

Çfarë mund të studioni?

Në programet që lidhen me median dhe komunikimin mund të studiohen module të ndryshme komunikimi (masive, online, korporative, krize, joverbale, ndërkombëtare dhe ndërpersonale, reklamat); gazetari; etikën; marrëdhëniet brenda organizative; Psikologji sociale; sociologji; menaxhimi i medias; Marrëdhëniet me publikun. Studentët mund të zgjedhin nga lëndët me fokus të ndryshëm në varësi të interesave të tyre: llojin e medias – tradicionale, e shkruar ose elektronike; industria e preferuar; tema të specializuara dhe formate të përmbajtjes. Konsolidimi i aftësive praktike dhe njohurive akademike gjatë rrjedhës së studimit arrihet nga studentët duke marrë pjesë dhe organizuar fushata reale mediatike, sondazhe, reportazhe, filma të shkurtër, si dhe një praktikë në specialitet.

Çfarë karriere mund të ndiqni pas diplomimit?

Të diplomuarit e programeve të medias mund të hyjnë në median tradicionale dhe dixhitale, në industrinë kulturore dhe krijuese, në agjencinë e komunikimit dhe konsulencës publike dhe private, botuese etj. Vitet e fundit, teknologjitë e reja kanë ndryshuar radikalisht mediumet e komunikimit dhe natyrisht, mënyrën e kërkimit, konsumimit dhe perceptimit të informacionit për audiencën e tij. Ky është një parakusht për zhvillimin e një sërë profesionesh, me planifikues mediash, autorë të shkrimeve, specialistë të menaxhimit të rrjeteve sociale dhe blogerë - karriera moderne me rritje.

PROGRAME

Programe në media dhe komunikim

  • Gazetari
  • PR dhe Komunikim
  • Shkrim kreativ
  • Media dhe Komunikimi
  • Gazetaria dhe masmedia
  • Filmi dhe media
  • Prodhimi mediatik
  • Filmi, TV dhe masmedia
  • Gazetari, media dhe PR
  • Marketingu dhe PR
Shtete ku mund të studiohen programe të lidhura me median dhe komunikimin

SHTETE

SI TJETËR MUND T'JU NDIHMOJME?

Orientim profesional

Letër motivimi

Bursat dhe tarifat e shkollimit

REZERVO NJË KONSULENCË

KONTAKTONI KONSULENTËT TANË

Plotësoni formularin dhe rezervoni takimin tuaj për një nga konsulentët tanë.

 

 

 

Rezervoni

Rezervoni një konsulencë

Hapi 1 nga 3

ABONOHUNI PËR LAJMËRIME DHE OFERTA AKTUALE

Merrni informacionin aktual nga Integral

Ju lutemi zgjidhni për cilat programe dëshironi të merrni lajme dhe oferta:

pages.front.server_error_title pages.front.server_error_message