BURSA KOLEGJE ELITARE

Bursa për shkolla të mesme jashte vendit

Kolegjet elitare jashtë vendit ofrojnë bursa për studentët që janë veçanërisht të talentuar në disa fusha. Bursa të tilla mund të jenë në formën e uljes së tarifës së shkollimit dhe shifrat ndryshojnë nga studenti në student dhe varen nga fondi vjetor i bursave që shkolla ka caktuar dhe sa i fortë është aplikimi i studentit. Bursat per shkollat e mesme jepen për: ekselencë akademike, arritje sportive dhe për talente të veçanta në muzikë apo fusha të tjera artistike.

 


Aplikimi për shkollën e mesme bëhen në të njëjtën kohë me aplikimin e studentit për regjistrim. Pas marrjes së aplikimit dhe shqyrtimit të dokumentacionit të kërkuar, kolegjet private në përgjithësi kërkojnë provime shtesë për marrjen e bursave. Provimet për bursa elitare kanë nevojë për përgatitje paraprake dhe bëhen në zyrën e agjencisë Integral në Tiranë. Për të përgatitur aplikimin për shkolle ju këshillojmë të punoni me një nga konsulentët tanë me përvojë. Përgatitja e aplikimit për bursa është hapi i parë, i dyti është përgatitja për provimet pranuese. Konsulentët integralë do t'ju ndihmojnë me të dyja.
 

ST. BEES SCHOOL
ST. BEES SCHOOL

Saint Bees, Angli

 • 14 – 17 vjeç
 • Bursë deri në 16,000 GBP 


St Bees u themelua në 1583 pasi Arqipeshkvi i Canterbury, Edmund Grindal u urdhërua nga Mbretëresha Elizabeth të krijonte një shkollë të pavarur nga juridiksioni i kishës, për të edukuar fëmijë në qarqet Cumberland dhe Westmoreland. Shumë gjëra kanë ndryshuar gjatë shekujve, por ndjekja e arsimit dhe virtytit cilësor mbetet e pandryshuar dhe sot St. Bees është një nga shkollat ​​kryesore me konvikt në veri-perëndim të Anglisë, krenare jo vetëm për historinë dhe traditat e lavdishme të saj, por edhe për studentët e saj sot, disa prej të cilëve u diplomuan në universitetet e famshme të Pembroke Hall dhe Queens College në Kembrixh.

Lexo me shume
ACS INTERNATIONAL SCHOOL COBHAM
ACS INTERNATIONAL SCHOOL COBHAM

Portsmouth, Angli

 • 14-18 vjeç
 • Bursë deri në 40% 


ACS International School Cobham prezanton bursën “Premier International” me një vlerë prej 8,000 GBP zbritje të tarifës së shkollimit për të gjithë studentët që regjistrohen me sukses këtë vit. Bursa “Premier International” synon tu sigurojë shumë fëmijëve mundësinë për të vazhduar studimet në ACS Cobham. IB World School është një nga shkollat ​​kryesore ndërkombëtare IB në Mbretërinë e Bashkuar që nga viti 1986, duke u ofruar studentëve nga më shumë se 70 vende të botës mundësinë për të ndjekur International Baccalaureate – IB për të gjithë nxënësit që dëshirojnë të ndjekin studimet e larta në SH.B.A. ACS Cobham është një nga shkollat e mesme ​​kryesore në zonën e Londrës, me një kampus mjaft atraktiv, që ofron mundësi të jashtëzakonshme arsimimi me një etikë të mirëfilltë ndërkombëtare që tërheq shumë studentë nga e gjithë bota. Me vendndodhjen ideale, vetëm 30 minuta larg nga Aeroporti Heathrow, ACS ofron mundësinë e aksesit të Londrës në pak minuta, por në të njëjtën kohë vendndodhja rurale siguron një mjedis të qetë, të gjelbër dhe të sigurt.

Lexo me shume
CATS COLLEGES UK
CATS COLLEGES UK

Cambridge, Canterbur, London, Angli

 • 14-17 vjeç
 • Bursa të pjesshme deri në 50% 

 

CATS Colleges UK me kolegjet e tij në Londër, Cambridge, Canterbury, ka misionin e tij të ofrojë ekselencë arsimore në mënyrë që çdo student të përparojë drejt universitetit që ai dëshiron. CATS ofron një larmi programesh akademike studimi si A-levels, A-levels të përshpejtuar, International Baccalaureate (IB), University Foundation Programme, High School Term apo dhe Përgatitje gjuhësore me qëllime akademike. CATS u jep të gjithë nxënësve të interesuar mundësinë për të qenë pjesë e kolegjit duke ofruar Bursa Oxbridge deri në 100%. Nxënësit duhet jo vetëm të kenë arritje të larta akademike, të zotërojnë gjuhën angleze dhe të jenë të angazhuar në shumë aktivitete brenda dhe jashtë shkollës së tyre, por duhet të kenë dëshirën dhe përkushtimin për të vazhduar studimet e larta në Universitetet e Oksford ose Cambridge. 

Lexo me shume
Abbey DLD Colleges
Abbey DLD Colleges

Cambridge, London, Manchester, Angli

 • 14-17 vjeç
 • Bursë deri në 50% 


Ofrohen tarifa EEA në vend të tarifave ndërkombëtare për tre kolegjet DLD, Abbey College Cambridge dhe Abbey College Mançester. DLD ofron programin Alpha Scholars, i cili mund t'i shpërblejë studentët me zbritje deri në 50% në tarifat e shkollimit dhe për kohëzgjatjen e niveleve A. Abbey DLD Group of Colleges me kampuse në Londër, Cambridge dhe Manchester ofrojnë bursa akademike për të gjithë nxënësit që duan të kenë eksperiencën e një shkolle të mesme në Mbretërinë e Bashkuar. Bursat që ofrohen arrijnë deri në 40% dhe konkurrentë më të fortë janë ata nxënës të cilët kanë arritje të larta akademike, zotërojnë gjuhën angleze dhe janë të angazhuar në shumë aktivitete brenda dhe jashtë shkollës së tyre. Kolegji ofron programet akademike A-Level, International Foundation, GCSE dhe Kampe Verore. Nxënësit në Abbey arrijnë sukses të jashtëzakonshëm në provimet e tyre dhe pranohen në disa nga universitetet më të mira në botë dhe në Mbretërinë e Bashkuar si Oxford, Cambridge, LSE, ICL dhe universitete elitare anëtare të ‘Russell Group’.

Lexo me shume
TAUNTON SCHOOL INTERNATIONAL
TAUNTON SCHOOL INTERNATIONAL

Taunton, Angli

 • 14-18 vjeç
 • Bursë deri në 25% 

 

​Shkolla Taunton ndodhet në jug-perëndim të Anglisë, në periferi të qytetit me të njëjtin emër, kryeqyteti historik i Somerset. Taunton u themelua në 1847 si Kolegj i Pavarur vetëm për djem, nga kundërshtarët e Kishës Anglikane. Ndërtesa e shkollës është e vendosur në rrugën Staplegrove dhe është e stilit gotik. Një kishë e vogël u ndërtua në vitin 1907 në stil të kundërt me pjesën tjetër të shkollës. Në Shtator 1971, Shkolla Taunton filloi shkrirjen me shkollën Weirfield, një shkollë e pavarur me konvikt për vajza, e cila gjithashtu ndodhej në rrugën Staplegrove.

Lexo me shume
DAVID GAME COLLEGE
DAVID GAME COLLEGE

London, Angli

 • 14-17 vjeç
 • Bursë deri në 50%

 

David Game College ndodhet në zemër të qytetit të Londrës, afër disa prej ndërtesave dhe institucioneve më ikonike të Londrës. I themeluar në vitin 1974, kolegji është brenda ndërtesës së Fondacionit Sir Cass, një nga fondacionet arsimore më prestigjioze dhe më të vjetra, që daton në 1748. Kolegji ofron një kurrikulë të gjerë në nivelin GCSE dhe A, si dhe Programin Foundation. Kolegji u zhvendos në vendndodhjen e tij aktuale në 31 Jewry Street, në qytetin e Londrës në maj 2017 dhe studentët mund të shijojnë përfitimet e objekteve moderne të ndërtuara për qëllime, duke përfshirë tre laboratorë të shkencës moderne, dy leksione të përmasave universitare teatro, dhoma të reja arti, bibliotekë, palestër dhe një mensë e gjerë. I vendosur brenda një ndërtese prej 60,000 metrash katrorë që më parë ishte një kampus universitar qendror në Londër, kolegji ofron shumë hapësirë ​​për studentët që të shijojnë jetën studentore.

Lexo me shume
Oxford Sixth Form College
Oxford Sixth Form College

Oxford, Angli

 • 14-17 vjeç
 • Bursë deri në 40 % 

 

Bursa Akademike deri në 40% të tarifës së shkollimit për programet GCSE, A-Levels ose BTEC. International Foundation Year: Bursë Akademike deri në 20% të tarifës së shkollimit. Principal’s Award: deri në 15% të tarifës së shkollimit. Oxford SIXTH FORM COLLEGE është një kolegj I pavarur i specializuar në A-Level dhe GCSE. Gjatë viteve shkolla ka krijuar një reputacion të shkëlqyer për të siguruar përgatitjen efektive për provimet publike. Kolegji ndodhet në King Edward Street, në zemër të zonës universitare. Përveç sallave të mësimdhënies, ka një bibliotekë të pajisur me tekstet shkollore esenciale dhe materiale referenciale. Studentët gjithashtu kanë një koleksion të konsiderueshëm të testeve të mëparshme, programeve dhe një makinë fotokopje, sallë IT, ku nxënësit janë në gjendje të hyjnë në internet nëpërmjet një lidhje të shpejtë broadband.
 

Lexo me shume
Oxford International College
Oxford International College

Oxford, Angli

 • 14-17 vjeç
 • Bursë deri në 50%


Oxford International College është shkolla më e mirë për programin e përfundimit të gjimnazit. Në vitin 2019, studentët e kolegjit arritën rezultate rekord në A levels. Studentët kanë mundësinë të studiojnë në një mjedis që mbështet zhvillimin e tyre personal dhe akademik, duke shijuar edhe jetën kulturore të këtij qyteti të bukur. E vendosur shumë afër nga qendra e qytetit të Oksfordit, kolegji tërheq studentë nga e gjithë bota, të cilët përbëjnë një komunitet të larmishëm dhe të gjallë.

Lexo me shume
St Andrew's College
St Andrew's College

Cambridge, Angli

 • 14-18 vjeç
 • Bursa deri në 50% 


Ofron deri në 75% bursë për studentët me nivel të lartë akademik (GPA prej 10 dhe IELTS 7.5) për A-Levels. Për programin Foundationn deri në 20 – 35 % të tarifës së shkollimit. St. Andrew's College, Cambridge u themelua në 1976 si Kolegji i parë i pavarur i A-Levels në Kembrixhi dhe mbetet në drejtimin e të njejtës familje edhe sot e kësaj dite. Kolegji ofron arsim të cilësisë së lartë për studentët ndërkombëtarë që synojnë të pranohen në universitetet Britanike. St Andrew's mirëpret studentë nga e gjithë bota për të studiuar kurset e GCSE, A-Levels dhe Foundation para se të regjistrohen në universitetet e Mbretërisë së Bashkuar, dhe ata gjithashtu specializohen në mësimin e gjuhës angleze dhe në ndihmën e studentëve për të arritur rezultatet e synuara të IELTS, gjë që ndihmon shumë në aplikimin në universitet.
 

Lexo me shume
Cardiff Sixth Form College
Cardiff Sixth Form College

Cardiff, Angli

 • 14-17 vjeç
 • Bursë deri në 50% 


Cardiff Sixth Form College (CSFC) ka një reputacion akademik të përsosur që kryeson vëndet e para në Britaninë e Madhe për rezultatet e nxënësve në provimet A-levels. Në vitin 2019, 89.8% e nxënësve u vlerësuan me A-A*. Nxënësit kanë privilegjin të marrin leksione nga një staf akademik shumë i kualifikuar, të cilët me eksperiencën e tyre shumë vjeçare, i japin një mbështetje të veçantë nxënësve në proçesin e zgjedhjes dhe aplikimit në universitet. Një nga qëllimet kryesore të shkollës është t’ju sigurojnë nxënësve një mjedis të sigurtë, ku mund të zhvillojnë potencialin e tyre dhe të arrijnë rezultate maksimale. Shkolla krenohet me zhvillimin profesional të nxënësve të saj, të cilët gjithmonë pranohen në degët më të kërkuara të universiteteve më prestigjoze, duke përfshirë Oxbridge

Lexo me shume
MPW Schools and College
MPW Schools and College

London, Cambridge, Birmingham, Angli

 • 14-17 vjeç
 • Bursa deri në 50%


MPW është themeluar në vitin 1973 dhe përfshin kolegjet në Londër, Cambridge dhe Birmingham. MPW ka provuar të jetë institucion me cilësi akademike, duke ofruar programe të ndryshme fleksibile të studimit. Çdo vit kolegjet pranojë rreth 100 studentë të huaj nga vende të ndryshme. Kolegjet administrohen sipas një modeli me parime dhe metoda të mësimdhënies të përbashkëta. Reputacioni i shkëlqyer i MPW është për shkak të qasjes individuale në përputhje me nevojat dhe qëllimet e çdo nxënësi, klasa të vogla dhe programit fleksibël me një larmi të madhe të lëndëve dhe mundësitë për kombinim e tyre. MPW zotëron tekstet e veta dhe materiale shkollore për shumicën e disiplinave dhe një numër i madh i personelit mësimor kanë doktoraturë dhe janë anëtarë të komisioneve të provimeve për lëndës përkatëse. Atmosfera e qetë sociale ndihmon për zhvillimin e krijimtarisë, disiplinës, analizimit të shkathtësive dhe aftësive të punës në ekip. Çdo vit, MPW jep një numër bursash për të ndihmuar në financimin e tarifave të studentëve të talentuar. Bursat jepen plotësisht në bazë të meritave akademike dhe përgjithësisht nxënësit i nënshtrohen një interviste për bursë dhe testohen me provimet e pranimit.

Lexo me shume
Schule Schloss Salem
Schule Schloss Salem

Salem, Gjermani

 • 14-18 vjeç
 • Bursa akademike dhe financiare deri ne 70%


Schule Schloss Salem është themeluar në vitin 1920 nga princi Max von Baden kancelari i fundit i kohës së kaizerit. Në bazën e filozofisë së shkollës, nxënësit duhet të mësohen ti qëndrojnë besnikë mendimeve dhe bindjeve të tyre, pavarësisht se mund të kritikohen për këtë. Salem është një shkollë private e cila është e autorizuar nga shteti, krahina Baden-Wurtenberg dhe në të njëjtën kohë është një shkollë internacionale e cila bën pjesë në organizatën e shkollave IB. Ajo është pjestare e shoqatës së shkollave gjermane Landerziehungsheime dhe e organizatës internacionale Round Square Conference dhe është partnere me një seri shkollash amerikane. Schule Schloss Salem është e përbërë nga tre shkolla dhe në të gjitha kampuset, studimi zhvillohet në klasa të vogla dhe shpjegohet nga stafi pedagogjik i kualifikuar, të cilët përdorin metoda moderne.
 

Lexo me shume
d’Overbroeck’s Oxford
d’Overbroeck’s Oxford

Oxford, Angli

 • 14-17 vjeç
 • Bursë deri në £6000 

 

D’overbroeck’s, një nga shkollat më të mira në Britaninë e madhe, është themeluar në vitin 1978 dhe ndodhet në qendër të qytetit të Oxfordit, pranë zonës komerciale të universitetit të Oxfordit. Gjimnazi D’Overbroeck’s ka një famë akademike të shkëlqyer dhe është i vendi i duhur për nxënës të cilët ndihen të pavarur, mjaft të motivuar dhe ambiciozë, që dëshirojnë të vazhdojnë studimet në universitetet më prestigjioze të Britanisë së Madhe, si Oxford, Cambridge, Imperial College, LSE, UCL, universitetet në Edinburgh, Bath, Bristol, Newcastle, Leeds, etj.

Lexo me shume
Leysin American School
Leysin American School

Leysin, Zvicër

 • 14-18 vjeç 
 • Shkolla ofron bursa te limituara per nxenesit me rezultate te shkelqyera akademike dhe talente te vecanta.

 

Leysin American School (LAS) është themeluar në vitin 1960 nga Fred dhe Zigfrid Ott dhe është një nga shkollat kryesore internacionale të Zvicrës. Shkolla është e akredituar nga Shoqata e Shkollave dhe Kolegjeve të Shteteve Qëndrore të SHBA-së, nga Komiteti i Shkollave Internacionale i Britanisë së Madhe dhe Organizata Internacionale e Standartizimit (ISO) 9001:2000. Misioni kryesor i stafit pedagogjik është të edukojë të rinjtë me mendime të reja si formimi i karaktereve të forta, zhvillimi i ndjenjës së drejtësisë dhe interesave përpara problemeve të shoqërisë, pergjegjësia në marrjen e vendimeve, të mbështesin këndvështrimet e tyre, toleranca kundrejt kulturave të ndryshme dhe respektimi i opinioneve të huaja.
 

Lexo me shume
Bromsgrove School
Bromsgrove School

Bromsgrove, Angli

 • 14-18 vjeç
 • Bursa ofrohen vetem per nxenesit qe jane tashme ne Bromsgrove dhe vendosin te vazhdojne studimet e tyre ne kete shkolle. 


Bromsgrove School është e vendosur në afërsi të qytezës së mrekullueshme Bromsgrove të qarkut të Worcestershire. Shkolla ka një histori shumë të vjetër, duke filluar që nga shekulli i XVI, i kohës së dinastisë Stuart. Në vitin 1693, sir Thomas Cook sugjeroi të hidheshin themelet e para të ndërtesave që bëjnë pjesë edhe në ditët sotme në kampusin e shkollës. Vendodhja e shkollës ka përreth një park të bukur prej 100 hektarësh. Godinat e ndërtuara në kohë të ndryshme përbëjnë një kombinim të larmishëm të stileve arkitekturore. Per shkak të investimeve të medha për përmirsimin e infrastrukturës, Bromsgrove është sot një nga shkollat më modern në Midlands dhe vazhdimisht zë vendet e para në klasifikimin e shkollave më të mira angleze. Investimet më të fundit janë biblioteka modernë dhe qëndra e arteve, design dhe teknologji.

Lexo me shume
Earlscliffe College
Earlscliffe College

Folkestone, Angli

 • 15-17 vjeç
 • Bursa të pjesshme deri në 50% 


Earlscliffe ofron programin më të mirë të arsimimit britanik A-Level, duke i siguruar studentëve përgatitjen më të mirë akademike për hyrjen në universitetet më elitare në botë. Shkolla ofron shumëllojshmëri aktivitetesh shumë të rëndësishme që ndikojnë në përparimin e studentëve, duke i dhënë avantazh krahasuar me moshatarët e tjerë. Vendndodhja e shkollës është në Folkestone, Kent, në breg të detit, në një largësi nga qyteti i Londrës, vetëm 55 minuta me tren. Studentët ndërkombëtarë të moshës 15 vjeç mund të regjistrohen në Earlscliffe për të ndjekur programin 2 vjeçar A-Level ose për të përfunduar vetëm një vit, International Transition Year. Shkolla ofron bursa deri ne 30% - 50% per nxenesit me rezultate te shkelqyera akademike dhe me performance e larte ne procedurat e pranimit.

Lexo me shume
Rochester Independent College
Rochester Independent College

Rochester, Angli

 • 15-17 vjeç
 • Bursa të pjesshme deri në 50% të tarifës 

 

Kolegji i Pavarur i Rochester (RIC) është i vendosur në rrethin e Kent, në jug të Londrës në qytetin e vogël të Rochester, i cili është i famshëm për trashëgiminë e tij të pasur historike dhe një qendër tërheqëse për artin bashkëkohor. Themeluar në 1984, vetë kolegji po zhvillohet me shpejtësi dhe sot është një nga kolegjet më të mëdha private që siguron një trajnim të shkëlqyer akademik dhe vëmendje ndaj nevojave individuale për secilin student. Kolegji ofron edukim të specializuar në matematikë, shkencat natyrore, vizuale, krijuese, artet dhe është krenar për suksesin e studentëve në degët më të kërkuara si stomatologji, veterinari, mjekësi dhe farmaci, si dhe në fushat e artit. Kolegji ofron një numër të kufizuar bursash deri në 50% të tarifave

Lexo me shume
College Saint Charles
College Saint Charles

Porrentruy, Zvicër

 • 14-17 vjeç
 • Bursa individuale 


Kolegji Saint Charles ndodhet në një mjedis të jashtëzakonshëm në kantonin Jura. Kampusi është ndertuar rreth ndërteses kryesore, ndërtesës shkollore, një kishëze të bukur dhe kompleksit sportiv Leon Burrus. Klasat me dritë natyrale dhe pamje të papenguar të natyrës përreth janë ambjenti shume i favorshem per rreth 250 nxenes te shkolles qe te përfitojnë nga mësimi me cilësi të lartë, duke u ofruar atyre mjetet që u duhen për të zhvilluar talented dhe per të përcaktuar kursin e tyre në një botë komplekse dhe kërkuese.

Lexo me shume
Kokomo High School
Kokomo High School

Kokomo, Amerike

 • 14-17 vjeç
 • Bursë deri ne 40% te tarifes


Kokomo High School (bashkuar me Haworth High School në 1984) është një shkollë katër vjeçare gjithëpërfshirëse e mesme në Kokomo, Indiana. Ajo është e vetmja shkollë e mesme në Kokomo Center Township Consolidated School Coproration. Shkolla daton nga 1874 dhe ka një histori të gjatë, krenare dhe të shquar në qytetin e Kokomo, shtetin e Indianës. KHS merr krenarinë duke i shërbyer një komuniteti të larmishëm kulturor studentor me më shumë se 2000 studentë.

Lexo me shume
Kensington Park School
Kensington Park School

London, Angli

 • 14-17 vjeç
 • Bursa të pjesshme deri në 30% 


Kensington Park School (KPS) është një shkollë e re private, e vendosur në zemër të Londrës, në një nga lagjet më prestigjoze të Kensington. Shkolla kombinon sukseshëm traditën arsimore të shkollës me konvikt me aktivitetet interesante jashtëshkollore duke vizituar qëndrat kulturore dhe historike që janë në afërsi. Ndërsa KPS është e re mësuesit kanë vite përvojë në mësimdhënie në shkolla më elitare në vend, në veçanti shkolla famshme St Paul’s school. Shkolla ofron bursa akademike për nxënësit ekselentë deri në 30%. Bursat mund të jenë akademike dhe arti.

Lexo me shume
St. Clare’s Oxford
St. Clare’s Oxford

Oxford, Angli

 • 14-17 vjeç
 • Bursë deri në 100% 


Bursa deri në 100% për programin IB Diploma, bursë akademike dhe financiare. Kolegji St. Clare’s gëzon reputacionin e një shkolle që ofron një program IB të rangut të parë dhe është një nga shkollat e vetme në botë që organizon seminare për trajnimin dhe kalifikimin e profesorëve. E themeluar në vitin 1953, kombinon me sukses metodën aktuale dhe progressive të mësimit me traditë të gjatë, gjë e cila e bën Oxfordin një prej kryeqytetet e botës për mësim. Filozofia e shkollës është që çdo nxënës duhet të zhillohet si individ në një ambjent liberal dhe kreativ, duke i stimuluar mendimin kritik, pasurimi i koncepteve për botën dhe tolerancën në marrëdhënie me të tjerët.

Lexo me shume

REZERVO NJË KONSULENCË

KONTAKTONI KONSULENTËT TANË

Plotësoni formularin dhe rezervoni takimin tuaj për një konsultë me përfaqësuesin tonë

Rezervoni

Rezervoni një konsulencë

Hapi 1 nga 3

ABONOHUNI PËR LAJMËRIME DHE OFERTA AKTUALE

Merrni informacionin aktual nga Integral

Ju lutemi zgjidhni për cilat programe dëshironi të merrni lajme dhe oferta:

pages.front.server_error_title pages.front.server_error_message