APLIKIMI NE UNIVERSITET JASHTE VENDIT

Procesi i aplikimit në universitet me Integral

PROCESI I APLIKIMIT NE UNIVERSITET JASHTE VENDIT

KONSULENCA E PARË FALAS

 • Konsulent arsimor i përkushtuar
 • Analiza dhe identifikimi i nevojave të studentit të ardhshëm dhe përgatitja e një strategjie aplikimi sipas pikave të forta dhe interesave të aplikantit
 • Informacion bazë për arsimin e lartë jashtë vendit
 • Rekomandimi i testeve ose kurseve të specializuara për të identifikuar një drejtim dhe profesion të përshtatshëm"

KËRKIMI DHE PËRZGJEDHJA

 • Përzgjedhja dhe rekomandimi i universiteteve, vendeve dhe drejtimeve të përshtatshme, bazuar në:
  - Buxheti i ndarë për tarifat e studimit dhe kostot e jetesës
  - Preferenca dhe kërkesa të veçanta
  - Performanca akademike dhe aktivitetet jashtëshkollore
  - Renditja e universitetit
  - Struktura e programit të studimit
 • Verifikimi i kërkesave specifike të pranimit për çdo destinacion arsimor, afatet, kërkesat për aplikim dhe dokumentet e kërkuara
 • Rekomandimi i aktiviteteve përgatitore në funksion të provimeve pranuese të specializuara - TSA, LNAT, BMAT, SAT, GRE, GMAT
 • Vlerësimi i mundësive të pranimit dhe rekomandimi i aktiviteteve shtesë jashtëshkollore për të krijuar një rekord të jashtëzakonshëm

APLIKIMI PER STUDIME JASHTE VENDIT

 • - Planifikimi dhe përgatitja e aplikimeve dhe monitorimi i afateve
 • Ndihmë në hartimin e një letre motivuese bindëse në përputhje me kërkesat e përmbajtjes dhe formatit të vendosura nga universiteti
 • Rekomandimi i kurseve përgatitore për certifikatat e gjuhës
 • Asistencë në përkthimin dhe legalizimin e të gjitha dokumenteve të pranimit
 • Krijimi dhe plotësimi i profilit të aplikantit në platformat e aplikimit online
 • Asistencë në procesin e ngarkimit të paketës së dokumenteve dhe formularëve të aplikimit në platformat e ofruara nga universitetet
 • Programimi i intervistës, audicionit, orientimi i kandidatit në ndërtimin e portofolit dhe kalimin e procedurave të përzgjedhjes nëse janë pjesë e procesit të pranimit në universitet
 • Mbajtja e komunikimit me universitetet e përzgjedhura
 • Ndihma me procedurat e akomodimit

REGJISTRIMI NË UNIVERSITETIN E ZGJEDHUR

 • Këshilla të ekspertëve për përzgjedhjen përfundimtare dhe konfirmimin e një oferte
 • Përcjellja e dokumenteve të nevojshme për të konfirmuar vendin e ofruar nga një prej universiteteve për të cilin ka përfunduar procedura e pranimit.
 • Asistencë në aplikimin për bursa, ndihmë financiare dhe në përfundimin e hapave të pagesës së tarifës së shkollimit, nëse është e aplikueshme"

PËRGATITJA PËR NISJE

 • Asistencë për planifikimin e udhëtimit, rezervimin e biletave të avionit, siguracionin shtesë të udhëtimit dhe shëndetësor
 • Orientim paraprak dhe takim me nxënës të tjerë
 • Këshilla praktike për çështje shëndetësore dhe akademike

APLIKIMI JUAJ MUND TË JETË MË I LEHTË DHE MË I SHPEJTË

Formula e suksesit nga eksperienca e konsulentëve të Integral Educational Programs

TAKIMI I PARË KONSULENCA FALAS
TAKIMI I PARË KONSULENCA FALAS

Ne do të diskutojmë pyetjet dhe preferencat tuaja. Ne do të shpjegojmë të gjithë procesin e aplikimit.

NDIHMË NGA NJË EKIP EKSPERTËSH TË ARSIMIT GJATË GJITHË PROCESIT
NDIHMË NGA NJË EKIP EKSPERTËSH TË ARSIMIT GJATË GJITHË PROCESIT

Ne e ndjekim çdo studenti të ardhshëm individualisht - nga sesioni i parë i konsultimit deri në pikën e arritjes në universitet dhe më tej.

PLOTËSIMI I AFATEVE DHE HAPAVE TË APLIKIMIT
PLOTËSIMI I AFATEVE DHE HAPAVE TË APLIKIMIT

Aplikimi nëpërmjet një konsulenti arsimor siguron që nuk do të humbisni asnjë afat ose detaj gjatë aplikimit tuaj.

SI TJETËR MUND TË JEMI NDIHMË?

Orientim profesional

Letër motivimi

Bursat dhe tarifat e shkollimit

PYETJE DHE PËRGJIGJE

Cili është destinacioni i duhur i studimit në varësi të programit të zgjedhur?

Zgjedhja e një programi është një nga hapat më të rëndësishëm për të studiuar jashtë vendit. Vendimi për destinacionin e duhur arsimor për të ndjekur një program studimi në fushën e përzgjedhur zakonisht lidhet ngushtë me përgjigjen e pyetjeve të mëposhtme: "Sa mirë renditet universiteti/kolegji në fushën e studimit?"; "Cila është përmbajtja e programit të studimit?"; "A ka periudha praktike?"; "Cilat janë mundësitë e karrierës pas diplomimit?". Programet që përfshijnë studime të thelluara ose aktivitete kërkimore ofrohen përgjithësisht nga universitete kërkimore/akademike ose tradicionale. Ndërsa programe teknike ose krijuese, në biznes dhe IT, të cilat kërkojnë një qasje praktike, mund të ndiqen si në universitete kërkimore/akademike ashtu edhe në universitete të orientuara drejt aftësive praktike.

A mund të përfitoj nga këshillimi në zgjedhjen e një programi/fushe studimi?

Me ndihmën e testit të orientimit të karrierës MyUniChoices dhe këshilltarëve tanë të specializuar, ju mund të planifikoni rrugën tuaj akademike dhe të mësoni për fushën e duhur të studimit. Në të njëjtën kohë, ne mund të rekomandojmë aktivitete jashtëshkollore që synojnë të përmirësojnë njohuritë tuaja për fushën e zgjedhur të studimit.

A eshte e mundur te shkoj per studime ne Londer me nje diplome te matures shteterore?

Jane disa universitete ne Londer qe njohin diplomen e matures shteterore. Ne keto universitete studentet shqiptar mund te aplikojne dhe pranohen. Disa universitete ne Angli nuk e njohin diplomen e matures shteterore dhe per keto eshte e nevojshme qe studenti te ndjeki nje vit pergatitor ne Angli.

A mund të marr mbështetje nga Integral edhe pasi të largohem për në universitet?

Sigurisht! Do të jemi të lumtur të marrim komentet tuaja mbi procedurat që duhen ndjekur për t'u regjistruar në universitet, si dhe t'u përgjigjemi çdo pyetjeje të mëtejshme që mund të lindë. Ne i ndihmojmë studentët rregullisht me sfidat që mund të lindin gjatë periudhës së studimit.
 

Kur fillon periudha e aplikimit?

Rekomandohet që procesi i aplikimit të fillojë në fillim të vitit të fundit të studimit (shtator-tetor). Përzgjedhja e hershme e destinacioneve të studimit, universiteteve dhe programeve të studimit do të mundësojë përgatitjen më të mirë të dosjes së aplikimit, duke rritur kështu shanset për sukses.

A mund të aplikoj në më shumë se një shtet?

Sigurisht, nuk ka kufi për numrin e vendeve në të cilat një aplikant mund të aplikojë. E rëndësishme është respektimi i afateve për plotësimin e hapave të aplikimit. Ju mund te aplikoni ne te njejten kohe ne nje universitet ne Angli, ne nje universitet ne Kanada ose ne nje universitet ne Hollande. Arsimimi jashte vendit ofron mundesi per te gjithe studentet shqiptar.

A kam nevojë për një certifikatë gjuhësore?

Për të mbuluar nivelin tuaj të aftësisë gjuhësore - anglisht, frëngjisht, gjermanisht, spanjisht ose të tjera - do t'ju duhet të kaloni një provim të njohur ndërkombëtarisht në gjuhën në fjalë. IELTS, Cambridge English Qualifications, TOEFL janë provimet që merren tradicionalisht për programet e gjuhës angleze; DELF, DALF - për frëngjisht; DSD, TestDaF - për gjermanisht, DELE - për ato programe që mësohen në spanjisht.
 

REZERVO NJË KONSULENCË

KONTAKTONI KONSULENTËT TANË

Plotësoni formularin dhe rezervoni takimin tuaj për një konsultë me përfaqësuesin tonë.

Rezervoni

Rezervoni një konsulencë

Hapi 1 nga 3

ABONOHUNI PËR LAJMËRIME DHE OFERTA AKTUALE

Merrni informacionin aktual nga Integral

Ju lutemi zgjidhni për cilat programe dëshironi të merrni lajme dhe oferta:

pages.front.server_error_title pages.front.server_error_message