PYETJE TË SHPESHTA

Cili është ndryshimi midis një kampi veror jashtë vendit me Integral dhe kampeve verore jashtë vendit të organizuar nga një shkollë?

Duke zgjedhur një kamp veror me Integral, studentët kanë mundësinë të eksplorojnë një shumëllojshmëri të gjerë opsionesh për destinacione të ndryshme, formate, vendndodhje, periudha, çmimesh, falë rrjetit tonë të partnerëve të krijuar në mbarë botën. Shumica e shkollave punojnë vetëm me 1-2 qendra gjuhësore jashtë vendit, duke e bërë zgjedhjen shumë më të kufizuar.

Fëmijë nga e gjithë Shqipëria udhëtojnë në kampet verore jashte vendit me Integral. Kjo është një mundësi për njohuri të reja dhe zhvillim të pavarësisë. Udhëtimi bëhet me avion, jo me autobus dhe prindërit kanë të drejtë të shoqërojnë fëmijët e tyre nëse dëshirojnë.

Sa kushton një kamp veror jashtë vendit?

Çmimi përcaktohet nga kohëzgjatja e kursit të gjuhës, destinacioni dhe periudha. Një tjetër kriter janë komponentët e përfshirë - nëse bëhet fjalë vetëm për shkollimin dhe akomodimin apo një paketë e plotë me shërbime të tilla si transferimi, programi pas shkollës dhe sigurimi mjekësor. Çmimi më i ulët për një kurs që përfshin vetëm shkollimin është 520 euro për një qëndrim minimal prej 2 javësh. Për një kurs gjithëpërfshirës, ​​çmimi fillon nga 1300 euro për 2 javë.

Pagesa mund të bëhet me këste, me afat për marrjen e shumës së plotë deri në 6 javë para nisjes.

A kam nevojë për trajnim paraprak?

Jo. Ka një shumëllojshmëri kursesh për fillestarë.

Cila është mosha më e mirë për të udhëtuar?

Përgjigja e shkurtër është: kur studenti të jetë gati. Shumica e udhëtarëve janë të moshës nga 8 deri në 17 vjeç.Gjithashtu ka opsione dhe për moshat 18+. Opsionet për intensitetin dhe formatin e trajnimit, akomodimit dhe kohës së lirë janë të shumta dhe të përshtatura plotësisht me moshën, qëllimet dhe preferencat e studentëve.

Si përcaktohet niveli i nxënësit dhe si bëhet ndarja për grupet e studimit?

Shumica e kampeve dhe shkollave kryejnë një test pas mbërritjes së nxënësve. Ky test vlerëson aftësitë gramatikore dhe leksikore, shqiptimin dhe lirinë e përdorimit të gjuhës. Në bazë të këtij testi, studentët vendosen me nxënës të tjerë të të njëjtit nivel. Disa organizata kryejnë testin online 2-3 javë përpara nisjes dhe vetëm intervista me gojë zhvillohet pas mbërritjes së nxënësve.

A mund ta zgjas qëndrimin tim gjatë kohës që jam në kamp?

Po, mundeni. Në këtë rast, këshillohet të njoftoni konsulentet e Integral gjatë javës së fundit të qëndrimit, në mënyrë që ai/ajo të organizojë vazhdimin e kursit dhe akomodimin në kampin veror.

Cilat shtete ofrojne kampe verore ne gjermanisht?

Gjermanishtja eshte gjuhe zyrtare ne disa vende te Europes. Ju mund te zgjidhni nje kamp veror ne gjermanisht ne Gjermani, Austri, Zvicer dhe Belgjike.

Në cilën kohë të vitit mund të udhëtoj?

Koha më e njohur e vitit është vera për shkak të pushimeve më të gjata në shkollë, por pushime gjuhësore organizohen për të gjitha moshat në vjeshtë, dimër dhe pranverë.

A është e mundur të merrni mësime shtesë individuale?

Disa organizata ofrojnë mundësinë e kurseve individuale. Ju mund të pyesni konsulentet e Integral për më shumë informacion dhe rekomandime.

A është e mundur të udhëtosh disa herë në destinacione të ndryshme?

Po sigurisht. Nuk ka kufi për numrin e udhëtimeve, kohëzgjatjen dhe shumëllojshmërinë e gjuhëve.

Sa javë duhet të udhëtoni?

Kjo varet tërësisht nga qëndrimi, synimet dhe përvoja e nxënësit. Nëse është udhëtimi i parë, këshilla e konsulentëve të Integral është që pushimi të jetë 2-3 javë. Nëse studenti është më i pavarur dhe i gatshëm, pushimet më të gjata janë gjithashtu të përshtatshme. Kjo periudhë më e gjatë çon gjithashtu në rezultate më të mira mësimore.

A ka një certifikatë në fund të kursit?

Të gjitha organizatat gjuhësore lëshojnë çertifikatat e tyre të aftësisë gjuhësore, por këto janë më tepër një provë informale e aftësive dhe nuk kanë fuqinë e dokumenteve zyrtare.

Ekzistojnë programe specifike të përgatitjes së provimeve për certifikatat që kërkohen dhe njihen zyrtarisht kur aplikoni në universitet ose në punë, si IELTS, TestDaf, DELE dhe të tjera.

Cilat shtete ofrojne kampe verore ne anglisht?

Shume shtete ne Europe dhe me gjërë ofrojne kampe verore ne anglisht si pershembull: Anglia, Spanja, Malta, Gjermania, USA, Kanadaja etj. Keto kampe ofrojne mesimin e gjuhes angleze nga profesioniste. Ju keni shume opsione nga ku mund te zgjidhni destinacionin qe ju pershtatet me se miri. 

Kush eshte destinacioni me i kerkuar nga familjet shqiptare?

Si destinacioni me i preferuar jane kampet verore ne Londer. Keto kampe i japin studenteve shqiptar te vizitojne Londren, te mesojne anglisht dhe marin pjese ne aktivitete te ndryshme. 

REZERVO NJË KONSULENCË

KONTAKTONI KONSULENTËT TANË

Plotësoni formularin dhe rezervoni takimin tuaj për një konsultë me përfaqësuesin tonë.

Rezervoni

Rezervoni një konsulencë

Hapi 1 nga 3

ABONOHUNI PËR LAJMËRIME DHE OFERTA AKTUALE

Merrni informacionin aktual nga Integral

Ju lutemi zgjidhni për cilat programe dëshironi të merrni lajme dhe oferta:

pages.front.server_error_title pages.front.server_error_message