PROGRAME BACHELOR JASHTË VENDIT

Një shumëllojshmëri e fushave akademike dhe programeve universitare

Programi i diplomës bachelor jashte vendit është zakonisht një diplomë 3 ose 4-vjeçare. Në vende të ndryshme, kandidatët mund të fillojnë studimet ose në semestrin e vjeshtës (i cili fillon në shtator) ose në semestrin dimëror, i cili fillon në shkurt. Specifikat e programeve të diplomës bachelor përcaktohen nga destinacioni i studimit. Në disa vende, studentët mund të zgjedhin të studiojnë dy kurse paralelisht, ndërsa të tjerët u ofrojnë atyre mundësinë për të kombinuar studimet e tyre me një praktikë ose të studiojnë në programe shkëmbimi për një semestër ose një vit të tërë. Zakonisht keto mundesi ofrohen ne nje bachelor ne Angli ose bachelor ne Europe. 

LLOJET E PROGRAMEVE BACHELOR JASHTE VENDIT

Bachelor i Arteve (BA)

Programi Bachelor i Arteve (BA) fokusohet kryesisht në shkencat humane dhe arte dhe nuk përfshin një studim të thelluar të matematikës ose shkencave të tjera.

Bachelor of Engineering (BEng)

Ky program studimi fokusohet kryesisht në shkencat ekzakte, ku përfshin një studim të thelluar të matematikës ose shkencave të tjera.

Akademia Profesioniste (AP)

Një kualifikim dyvjeçar që gjendet më shpesh në universitete në Danimarkë, me fokus praktik. Për të përparuar në një diplomë Bachelor, studentët duhet të vazhdojnë me një program përfundimi 1.5-vjeçar në të njëjtin ose në një universitet tjetër në Danimarkë ose në një vend tjetër.

Foundation

Foundation – vit përgatitor para studimeve bazë, i përshtatshëm për studentët e ardhshëm, niveli i njohurive të një gjuhe të huaj, suksesi ose profili në shkollë nuk është i mjaftueshëm për pranim të drejtpërdrejtë në fakultet.

Bachelor i Shkencave (BSc)

Bachelor i Shkencave përfshin një përqindje më të lartë të lëndëve shkencore - biologji, kimi, matematikë, fizikë. Programet që çojnë në një diplomë Bachelor of Science përfshijnë psikologjinë, menaxhimin e biznesit, ekonominë, financën, shkencat kompjuterike, arkitekturën, biologjinë, etj.

Bachelor of Law (LLB)

Bachelor of Law (LLB) - një i diplomuar juridik, tipik kryesisht për Britaninë e Madhe dhe SHBA.

Diplomë AD Associate

Diplomë kualifikuese dyvjeçare e njohur në kolegjet amerikane. Pas përfundimit të vitit të dytë, studentët transferohen në një universitet tjetër për vitet 3 dhe 4 dhe fitojnë një diplomë bachelor.

SI TË ZGJIDHNI NJË PROGRAM UNIVERSITAR?

Në këtë fazë, është e rëndësishme të identifikoni një fushë studimi ose profesion. Kjo do tju ndihmojë gjithashtu kur të zgjidhni një program bachelor jashte vendit. Disa nga mjetet e orientimit të karrierës që mund të përdorni në këtë fazë përfshijnë teste të specializuara si MyUniChoices, MyCareerChoices ose MyCareerPath.

Tani është koha për të zgjedhur një drejtim të caktuar, për të mësuar rreth provimeve paraprake, certifikatave dhe kërkesave të pranimit. Për shkak të shumëllojshmërisë së programeve që mund të çojnë në profesionin tuaj të dëshiruar, do të ishte e dobishme të bëni një test të orientimit të karrierës për t'ju ndihmuar të vendosni se cili program është i duhuri për ju. Vera para klasës së 12-të është gjithashtu koha për t'u përgatitur për certifikatën e gjuhës dhe për të arritur nivelin e kërkuar për pranim. Një nga certifikatat më të njohura ndërkombëtarisht të gjuhës angleze është IELTS, përgatitjen për të cilën mund ta gjeni këtu.

Përgatisni një plan veprimi. Zgjidhni programin e duhur, zgjidhni universitetin jashte vendit që dëshironi. Kini parasysh afatet për dorëzimin e aplikimit. Shkruani letrën tuaj të motivimit. Përgatitni aplikimin tuaj me ndihmën e një konsulenti arsimor.

Disa nga programet me inovative

Llojet e programeve:

  • Nutrition and Dietetics  
  • Genetics
  • Fashion 
  • Cognitive Science
  • 3D food printing specialist

Professions of the future:

  • Genomic Portfolio Director
  • Digital tailor
  • Personal Memory Curator
  • Cyber Security
  • Cyber Attack Agent
ZGJIDHNI PROGRAMIN TUAJ

PROGRAMET

Arkitekturë

Arte dhe Dizajn

Biznes dhe Menaxhim

Drejtësi

Ekonomiks

Filologji

Financë, kontabilitet & banking

Inxhinieri

Media dhe komunikim

Mjekësi

Psikologji

Shkenca kompjuterike

Shkenca natyrore

Shkenca politike

Turizem, Mikpritje & Kulinari

SHTETE

SI TJETËR MUND TË JEMI NDIHMË?

Orientim profesional

Letër motivimi

Bursat dhe tarifat e shkollimit

REZERVO NJË KONSULENCË

KONTAKTONI KONSULENTËT TANË

Plotësoni formularin dhe rezervoni takimin tuaj për një konsultë me përfaqësuesin tonë.

Rezervoni

Rezervoni një konsulencë

Hapi 1 nga 3

ABONOHUNI PËR LAJMËRIME DHE OFERTA AKTUALE

Merrni informacionin aktual nga Integral

Ju lutemi zgjidhni për cilat programe dëshironi të merrni lajme dhe oferta:

pages.front.server_error_title pages.front.server_error_message