PYETJE DHE PËRGJIGJE

ARSIMI

Në cilin vend mund të studioj një program të caktuar?

Zgjedhja e një programi studimor është një nga hapat më të rëndësishëm kur aplikoni jashtë vendit. Vendimi për të studiuar programin tuaj të zgjedhur shpesh përfshin përgjigjen e pyetjeve të tilla si "Cila është përmbajtja e programit dhe a përfshihet një praktikë?", "Cilat janë mundësitë e karrierës pas diplomimit?". Programet që përfshijnë studime ose kërkime më të thelluara janë më tipike për universitetet akademike ose tradicionale, ndërsa programet e tjera teknike, krijuese, biznesi, të diplomave IT përfshijnë aplikim më praktik dhe mund të studiohen si në universitete akademike ashtu edhe në universitete të orientuara drejt praktikës.

Në sa universitete mund të aplikoj në të njëjtën kohë?

Destinacione të ndryshme lejojnë një numër të ndryshëm universitetesh për të aplikuar. Shumicën e kohës, studentët e ardhshëm aplikojnë në 3-5 universitete në vendin e dëshiruar.

Kur fillon procesi i aplikimit?

Rekomandohet që të filloni përgatitjen e aplikimit që në shkollën e mesme, klasat 10-11, me aplikimin aktual në fillim të klasës 12. Zgjedhja e hershme e destinacioneve, universiteteve dhe diplomave do t'ju ndihmonte të përgatiteni më mirë për aspekte specifike të procesit duke rritur shanset tuaja për sukses.

Çfarë certifikate gjuhe mund të përdor?

Për të arritur aftësi në anglisht, frëngjisht, gjermanisht, spanjisht ose ndonjë gjuhë tjetër, duhet të kaloni një provim të njohur ndërkombëtarisht në atë gjuhë. IELTS, CAE, TOEFL janë provimet që zakonisht kërkohen për programet e studimit të gjuhës angleze; DELF, DALF për frëngjisht; DSD, TestDaF për gjermanisht, DELE për specializimet e gjuhës spanjolle."

A mund të aplikoj paralelisht në më shumë se një shtet?

Po, nuk ka kufi për numrin e vendeve ku një aplikant mund të aplikojë. E rëndësishme është të respektoni dhe t'i përmbaheni afateve të aplikimit.

A ekziston mundësia e një internship gjatë studimeve tuaja?

Po, shumica e universiteteve jashtë vendit ofrojnë internship si pjesë e studimeve tuaja. Kjo zgjat nga 3 muaj deri në 1 vit, në varësi të vendit dhe specializimit. Shuma e pagës përcaktohet nga kompania që ofron praktikën. Një avantazh i madh është ndihma nga universitetet për të gjetur internships.

Cilat janë kërkesat e pranimit?

Kërkesat e pranimit ndryshojnë nga një institucion në tjetrin, dhe kërkesat kryesore mund të përfshijnë: transkriptin e notave, diplomën (nëse është e disponueshme në kohën e aplikimit), një certifikatë gjuhësore (ndryshon në varësi të gjuhës), letrën e motivimit, letra rekomandimi, teste shtesë, procedura përzgjedhjeje ose një intervistë me një koordinator programi.

FINANCIMI

A janë të disponueshme kredi apo grante dhe çfarë lloji?

Kredite dhe grantet janë specifike për çdo universitet dhe mund të jepen nga shteti, institucioni ose organizata private. Më shumë informacion mbi llojet e financimit mund të gjeni këtu."

A më lejohet të punoj ndërkohë që studioj?

Po. Studentët që studiojnë në Evropën Perëndimore mund të punojnë me kohë të pjesshme, jo më shumë se 20 orë në javë. Paga për studentët është rreth 6-10 euro/orë."

Sa kushton studimi jashtë vendit?

Akomodimi në një konvikt studentor kushton mesatarisht 300-800 euro/muaj, plus kostot e jetesës, materialet e studimit, transportin, ushqimin. Për informacion të detajuar mbi kostot sipas vendit, mund të shkarkoni udhëzuesin tonë financiar të dedikuar."

A ju ndihmon universiteti të gjeni një punë pas diplomimit?

Një nga treguesit e rëndësishëm për universitetet jashtë vendit është numri i studentëve që kanë një karrierë pas diplomimit. Përqindja e lartë është për shkak të një kombinimi faktorësh, si mësimdhënia cilësore, pedagogët e shkëlqyer, një rrjet i fortë alumni, por edhe cilësitë personale dhe performanca e studentëve gjatë studimeve. Universitetet nuk garantojnë një vend pune pas diplomimit, por ofrojnë mbështetje të plotë për të ardhmen profesionale të të diplomuarve të tyre."
 

AKOMODIMI

A ofrohet akomodim?

Në Angli dhe Amerike, ku universitetet tradicionale kanë kampuse, studentët e vitit të parë akomodohen në konviktet pranë ndërtesave të universitetit. Ne qofte se zgjidhni te shkoni per studime ne Kanada pjesa me e madhe e universiteteve ne Kanada ofron akomodim ne kampus. Në vende të tilla si Danimarka, Holanda dhe Gjermania, ku universitetet kanë partneritet me agjenci private akomoduese, konviktet kanë kapacitete të kufizuara dhe është veçanërisht e rëndësishme të aplikohet herët.

A mund të gjej akomodim në sektorin privat?

Akomodimi privat është një alternativë kur nuk ka konvikte studentore ose nuk ofrohet nga universiteti. Kur rezervoni një akomodim të tillë, është e rëndësishme t'i kushtoni vëmendje kushteve të kontratës, të kontrolloni agjencinë, të jeni vigjilentë ndaj parregullsive dhe rrezikut të mashtrimit. Këshillohet që të kërkoni akomodim përmes agjencive me reputacion të rekomanduar në faqet e internetit të universitetit ose të kontaktoni një këshilltar profesionist për ndihmë.

SHËRBIMET

Pse të kërkoni ndihmën e një konsulenti të Integral?

Për ta bërë aplikimin tuaj më të lehtë, më të shpejtë dhe më të qetë.

A ofroni ndihmë për përkthimin dhe legalizimin e dokumenteve?

Po, ju mund të përktheni dhe legalizoni dokumentet e nevojshme për aplikime nëpërmjet nesh.

A ofroni udhëzime për karrierë?

Ju mund të hartoni një strategji të suksesshme arsimore dhe të zgjidhni fushën e duhur duke zhvilluar një test orientimi të karrierës si MyCareerChoices, MyUniChoices ose MyCareerPath, me analizën e rezultateve nga një konsulent arsimor."

A mund të mbështetem në ndihmën e konsulentit arsimor pasi të filloj universitetin?

Sigurisht! Do të donim të merrnim komentet tuaja pas fillimit të vitit akademik, si dhe t'i përgjigjenim çdo pyetjeje shtesë që mund të keni.

REZERVO NJË KONSULENCË

KONTAKTONI KONSULENTËT TANË

Plotësoni formularin dhe rezervoni takimin tuaj për një konsultë me përfaqësuesin tonë.

Rezervoni

Rezervoni një konsulencë

Hapi 1 nga 3

ABONOHUNI PËR LAJMËRIME DHE OFERTA AKTUALE

Merrni informacionin aktual nga Integral

Ju lutemi zgjidhni për cilat programe dëshironi të merrni lajme dhe oferta:

pages.front.server_error_title pages.front.server_error_message