INTERNSHIP USA

OPSIONI SELF-ARRANGE

Opsioni Self-Arange i programit Internship USA është i destinuar për studentët që tashmë kanë një punëdhënës të siguruar amerikan ose studentët që janë të gatshëm të bëjnë përpjekje shtesë për të gjetur vetë një punëdhënës të ardhshëm.

Pasi të keni siguruar një ofertë pune, ne fillojmë me të gjitha hapat administrative të procesit të aplikimit.

Për ta bërë më të lehtë kërkimin tuaj, ne kemi renditur burimet më të dobishme më poshtë.

BURIMET

Ndoshta këto pesë burime kryesore do t'ju ndihmojnë në kërkimin tuaj të ardhshëm:

Kontrolloni portalin me oferta të hapura pune nga agjencia jonë partnere CIEE.

 

Në këtë portal do të gjeni oferta të hapura pune në industri të ndryshme në një vend.

 

Ju gjithashtu keni mundësinë e filtrimit të të gjitha ofertave sipas qyteteve, industrisë dhe fjalëve kyçe.

 

Pasi të gjeni një ofertë që ju pëlqen, do të merrni një:

 • përshkrim të detajuar të punëdhënësit dhe një lidhje në faqen e tij të internetit,
 • një përshkrim të pozicionit të punës, kualifikimet e kërkuara
 • dhe mënyrën e aplikimit për punë.


Shfletoni ofertat >>

 

Monster.com është një portal online që lidh punëdhënësit dhe punëkërkuesit për më shumë se 20 vjet.

 

Madhësia e këtij portali dhe prezenca e tij në treg tregohen nga shifrat e mëposhtme – çdo minutë futen 29 rezyme pune në portal, kryhen më shumë se 7000 kërkime dhe shikohen më shumë se 2000 reklama.

 

Karakteristikat e shkëlqyera të këtij portali janë:

 • Mundësia e futjes së një biografie pune në bazën e të dhënave,
 • Kërkim i shpejtë për punë të hapura duke futur fjalën kyçe të dëshiruar dhe duke zgjedhur një vendndodhje,
 • Kërkim i avancuar që lejon zgjedhjen e qytetit të dëshiruar dhe datën e fillimit të punës,
 • aftësia për të kërkuar oferta sipas industrisë ose shtetit federal,
 • Materiale dhe këshilla që do të lehtësojnë kërkimin tuaj dhe do t'ju përgatisin për një intervistë me një punëdhënës.
   

Shfletoni ofertat >>

Indeed është një nga portalet më të forta të punës dhe praktikës në internet me më shumë se 250 milionë vizitorë mujorë.

 

Nëse jeni duke kërkuar për një praktikë në SHBA, duhet të vendosni CV-në tuaj në këtë portal!

 

Për më tepër, Indeed ju lejon të kërkoni oferta sipas fjalës kyçe dhe qytetit/shtetit të saktë.

 

Për më tepër, ju mund të shikoni rishikimet e punëdhënësve dhe të hulumtoni pagat mesatare për industrinë e zgjedhur.

 

Dëshironi këshilla dhe materiale të dobishme? Shikoni qendrën e karrierës së Indeed

 

Shfletoni ofertat >>

LinkedIn është rrjeti social më i madh i biznesit në llojin e tij - ai ka më shumë se 600 milionë përdorues, me më shumë se 170 milionë prej tyre aktivë në SHBA.

 

Nëse nuk keni tashmë një profil në LinkedIn, këtu janë disa nga arsyet pse ky rrjet social është kaq i popullarizuar dhe i përdorur:

 • Ju lejon të prezantoni veten në mënyrë profesionale para përdoruesve të tjerë dhe t'u jepni atyre njohuri për përvojën, njohuritë dhe aftësitë tuaja,
 • Ju lejon të lidheni me njerëz kyç në një kompani apo industri të caktuar,
 • Ju lejon të ndërtoni një markë dhe identitet në internet.
 • Thënë kështu, LinkedIn ka një motor kërkimi të shkëlqyeshëm për punë dhe praktikë. Avantazhi i kësaj metode kërkimi është mundësia e aplikimit për një ofertë/pozicion të hapur pune nëpërmjet një profili LinkedIn.
   

Shfletoni ofertat >>

Punëkërkuesit mund të gjejnë shumë informacione të vlefshme në Glassdoor.com. 

 

Faqja përmban informacione për kompanitë, vlerësimet, rishikimet e punonjësve të mëparshëm dhe aktualë, pagat dhe të ngjashme.

 

Disa nga përfitimet e hapjes së një llogarie në këtë faqe janë:

 • Aftësia për të kërkuar informacion të detajuar dhe rishikime të kompanisë,
 • Një pjesë e Web është e destinuar ekskluzivisht për intervista
  - ofron këshilla dhe metoda të dobishme për përgatitjen dhe përvojat e njerëzve që kanë bërë një intervistë me punëdhënësin e zgjedhur, si dhe informacione se si e kanë organizuar intervistën, 
 • Njoftimet - Glassdoor ju lejon të dërgoni njoftime kur hapet një ofertë pune në një kompani, qytet, shtet të caktuar.

 

Shfletoni ofertat >>

ÇFARË TJETËR DUHET TË DINI?

Çmimet

Çmimi përfundimtar i programit varet nga kohëzgjatja (numri i muajve) të praktikës dhe nga zgjedhja e agjencisë sponsorizuese.

 

Miratimi i punëdhënësit

Keni siguruar një stazh? E shkëlqyeshme! Por për fat të keq, kjo nuk do të thotë që ju mund të filloni të paketoni çantat tuaja për në SHBA. Në mënyrë që të bëheni zyrtarisht pjesëmarrës në programin e Internship USA, punëdhënësi juaj i ardhshëm duhet të miratohet nga agjencia sponsorizuese amerikane.

Site Visit

Pasi të keni siguruar një punëdhënës dhe të filloni procesin e verifikimit, agjencia sponsorizuese mund të kërkojë një vizitë kontrolli të punëdhënësit, një e ashtuquajtur Site Visit. Si pjesë e vizitës së kontrollit, agjencia sponsorizuese përpiqet të zbulojë nëse punëdhënësi mund të sigurojë një mjedis pune pozitiv dhe produktiv për pjesëmarrësin e programit. Vizita zgjat 5-15 minuta, pikërisht që punëdhënësi ta përshtatë atë në ditën e tij të punës në një periudhë të shkurtër kohore. Kostoja e vizitës është 250 USD, ku punëdhënësi dhe pjesëmarrësi i programit vendosin se kush do ta përballojë atë kosto. Një vizitë kontrolli sigurisht që nuk do të kërkohet në situatat e mëposhtme: nëse kompania ka punësuar një praktikant në 3 vitet e mëparshme, nëse kompania ka më shumë se 25 punonjës me kohë të plotë, nëse të ardhurat vjetore të kompanisë janë më të mëdha se 3 milionë dollarë.

 

SEVIS

SEVIS (Student & Exchange Visitor Information System) është një bazë të dhënash dhe një sistem web për ruajtjen e informacionit për studentët ndërkombëtarë që vizitojnë SHBA-në si pjesë e programeve kulturore dhe arsimore, si dhe programeve të praktikës profesionale dhe shkëmbimit. Regjistrimi në SEVIS është një parakusht për lëshimin e një leje pune (DS-2019), prandaj çdo pjesëmarrës i programit të Internship USA duhet të paguajë këtë tarifë administrative përpara se të shkojë në program. Tarifa e SEVIS është 220 dollarë.

PLACEMENT OPTION @ Stanwich Club

Greenwich, Connecticut

Stanwich Club është një klub i vendit, domethënë një klub privat me anëtarë ekskluzivë të cilëve u ofrohen objekte si golf, tenis dhe padel. Është hapur në vitin 1964 dhe ka një sipërfaqe prej 186 hektarësh, ku përveç fushës për aktivitete sportive ka edhe një pishinë. Objektet e hotelierisë përfshijnë një restorant të mirë ngrënieje, dhomë skare, pishinë dhe bar-rostiçeri, tarracë të madhe, bar Semloh dhe shumë më tepër. Ndër vite në ambientet e klubit u zhvilluan disa turne sportive.

Çfarë saktësisht duhet të dini për opsionin Placement?

Një program i lidhur ngushtë me fushën tuaj të studimit

Kjo lloj praktike është i disponueshëm vetëm për studentët, fusha e studimit të të cilëve është e lidhur ngushtë me veprimtarinë e biznesit të praktikës, që në këtë rast është management, hoteleria dhe kulinaria.

 

Fitimet dhe shpenzimet

Si punonjës i Stanwich Club, ju arrini sa vijon:

 • Një pagesë për orë prej 11 dollarë, jashtë orarit 16,5 dollarë,
 • pjesëmarrje në evente të ndryshme për punonjësit,
 • ushqimet e ofruara
 • akomodim i siguruar për vetëm 40 dollarë (çmimi për dy javë akomodim) në një dhomë teke me TV inteligjent,
 • $400 bonus pas dy javëve të para të praktikës,
 • transporti nga aeroporti pas mbërritjes,
 • rimbursimi i shpenzimeve për marrjen e vizës në shumën 600 dollarë pas një viti pune

 

Çfarë të presësh gjatë një praktike njëvjeçare?

Orari i sezonit të Stanwich Club

MAJ-TETOR: sezoni me i ngarkuar

 

TETOR - mesi i NËNTORIT: pjesë më e qetë e sezonit, koha e përsosur që familja dhe miqtë t'ju vizitojnë

 

fundi i NËNTORIT - fillimi i JANARIT: koha e pushimeve

 

SHKURT – java e parë e MARSIT: klubi është i mbyllur, koha për pushim dhe udhëtim

 

Si ta shfrytëzojmë kohën e lirë?

Vizitoni New York City, i cili është vetëm 1 orë larg me makinë dhe 45 minuta me tren, eksploroni qytetin e Greenwich, planifikoni një rrugë të detajuar udhëtimi rreth SHBA-së që mund ta zbatoni gjatë pushimeve tuaja vjetore pesë-javore.


 

The Stanwich Club

Greenwich, Connecticut

KONTAKTONI KONSULENTËT TANË

REZERVO NJË KONSULENCË

Plotësoni formularin dhe caktoni një konsulence me ekspertët tonë arsimor.

 

Rezervo

Rezervoni një konsulencë

Hapi 1 nga 3

ABONOHUNI PËR LAJMËRIME DHE OFERTA AKTUALE

Merrni informacionin aktual nga Integral

Ju lutemi zgjidhni për cilat programe dëshironi të merrni lajme dhe oferta:

pages.front.server_error_title pages.front.server_error_message