STUDIME NË FRANCE

Zgjedhja e frankofonëve. Një traditë e pakrahasueshme gjuhësore dhe kulturore

11 MARS

11 MARS

Afati i fundit

4

4

Universitetet në faqen tonë të internetit

80

80

Programet në faqen tonë të internetit

190 - 32 000 Euro

190 - 32 000 Euro

Tarifat e shkollimit 

FRANCA SI DESTINACION ARSIMOR

Jeta e pasur kulturore, stili i parezistueshëm dhe cilësia e lartë akademike në sfondin e tarifave të përballueshme e bëjnë Francën një nga destinacionet më të njohura për studime jashte vendit. Në vitin 2020, ajo renditet e gjashta në botë pas SHBA-së, Britanisë së Madhe, Australisë, Gjermanisë dhe Rusisë - më shumë se 300,000 të huaj zgjedhin të ndjekin nje universitet jashte vendit në një nga më shumë se 3,500 institucionet e arsimit të lartë në Francë.

 


Është gjithashtu një nga liderët për sa i përket investimeve në kërkim dhe zhvillim në arsimin e lartë. Fondet serioze të investuara nga shteti në këto fusha janë garanci e standardeve të larta të diplomave të dhëna. Politika kombëtare e shtetit për mbulimin e një pjese të madhe të kostos reale të arsimit për çdo student (nga 10.000 deri në 14.000 euro në vit) në universitetet publike lejon që tarifat e shkollimit të jenë në një nga nivelet më të ulëta në botë dhe cilësia e garantuar.

LLOJET E INSTITUCIONEVE ARSIMORE

Universitetet janë institucione publike të arsimit të lartë të financuara plotësisht nga shteti. Të përhapura në të gjithë Francën, ato ofrojnë tre diploma arsimore - Bachelor, Master, Doctor of Science. Specializimet e mësuara mbulojnë të gjitha fushat e arsimit, nga inxhinieria dhe shkencat humane te artet, shëndetësia dhe sporti. Të drejtë aplikimi kanë të gjithë nxënësit që mbarojnë shkollën e mesme.

Ecoles specialisees janë institucione të specializuara të arsimit të lartë me fokus në zhvillimin profesional në fusha të tilla si arti dhe dizajni, tregtia, turizmi, gazetaria, artet e kuzhinës dhe të tjera. Mësimet zgjasin nga dy deri në pesë vjet dhe merret një diplomë arsimore e njohur nga shteti.

Les Grandes écoles janë institucione arsimore publike ose private me një histori mbi 200 vjeçare. Ata ofrojnë programe në inxhinieri, art, politikë, arkitekturë, mjekësi veterinare dhe menaxhim. Ato karakterizohen nga trajnime me cilësi të lartë, mundësi praktike, partneritete me organizata në industri të ndryshme, gjë që është parakusht për shkallën e lartë të arritjeve profesionale të të diplomuarve të tyre. Edhe pse ka mbi 230 nga institucionet më elitare në Francë, përveç diplomës, pranimi selektiv në to mund të përfshijë klasa përgatitore (classes prépas) dhe një rezultat të lartë në provimin përkatës.

MUND TË STUDONI NË FRANCE

PROGRAMET

Arte dhe Dizajn

Biznes dhe Menaxhim

Ekonomiks

Filologji

Financë, kontabilitet & banking

Media dhe komunikim

Psikologji

Računarstvo

Shkenca politike

Turizem, Mikpritje & Kulinari

SI TJETËR MUND TË JEMI NDIHMË?

Orientim profesional

Letër motivimi

Bursat dhe tarifat e shkollimit

REZERVO NJË KONSULENCË

KONTAKTONI KONSULENTËT TANË

Plotësoni formularin dhe rezervoni takimin tuaj për një konsultë me përfaqësuesin tonë.
 

Rezervoni

Rezervoni një konsulencë

Hapi 1 nga 3

ABONOHUNI PËR LAJMËRIME DHE OFERTA AKTUALE

Merrni informacionin aktual nga Integral

Ju lutemi zgjidhni për cilat programe dëshironi të merrni lajme dhe oferta:

pages.front.server_error_title pages.front.server_error_message