ART DHE DIZAJN

Instinktet krijuese, kurioziteti i lindur dhe motivimi i brendshëm

Qëllimi i artistëve, qofshin ata artistë, stilistë apo muzikantë, nuk është thjesht të përgatisin ekspozita në galeri, muze apo hapësira të tjera publike. Ata janë të përfshirë pothuajse në çdo aspekt të jetës sonë të përditshme, ndërsa jeta e tyre është e zënë me studimin e kujdesshëm dhe interpretimin kreativ se si duken, ndjehen apo funksionojnë, objekte apo mjedise të ndryshme. Pothuajse çdo gjë që prodhohet është në një farë mase projektuar, ndërtuar ose shprehur nga artistë, ndryshimi kryesor midis artit dhe dizajnit është pikërisht qëllimi i tyre - ndërsa i pari kërkon të ngjall emocione, i dyti më shpesh ka kuptim komercial. Në këtë mënyrë, talentet dhe aftësitë e krijuesve jo vetëm mund të provokojnë mendim e frymëzim, por edhe të japin një kontribut të rëndësishëm në strukturën, vizionin dhe përmbajtjen e të gjitha mediave, reklamave dhe argëtimit që na rrethojnë.

Çfarë do të mësoni?

Ekziston një mit i përhapur se artistët më të suksesshëm janë autodidakt dhe mund të mbështeten lehtësisht vetëm në talentet e tyre natyrore. Talenti i lindur dhe praktika e fokusuar luajnë padyshim një rol themelor në suksesin e karrierës së çdo artisti, por në mjedisin e sotëm dinamik, përvoja akademike dhe një diplomë në një program të përshtatshëm mund të ofrojnë avantazhe të vlefshme konkurruese. Studimi në një universitet ose akademi arti është një mënyrë e shkëlqyer për të mësuar gjithçka rreth tendencave më të fundit dhe për të ndërtuar një rrjet njohurish të vlefshme.
Një diplomë krijuese ka të bëjë me fitimin e njohurive që janë të vlefshme në një sërë karrierash - të komunikosh duke përdorur informacion vizual, të zbatosh aftësi analitike dhe të zgjidhjes së problemeve, të besosh idetë e tua dhe të punosh i pavarur.

Ku mund të punoni?

Përmbushja krijuese është e mundur në sektorë të ndryshëm, ku talentet artistike shpesh kombinohen me aftësitë teknike ose njohuritë e biznesit. Ndër profesionet më të njohura tradicionale janë ato të artistit dhe ilustruesit, aktorit dhe producentit, regjisorit kreativ, stilistit - modës, grafikës, ueb-it, interierit, produktit ose industrial, efekteve skenike ose specialistit të multimedias; fotografin, muzikantin e shumë të tjerë. Vitet e fundit janë zhvilluar edhe profesione premtuese si lojtarët e lojërave dhe nostalgjikët, ndërkohë që dinamika dhe tendencat e reja në industrinë e filmit, muzikës dhe lojërave kërkojnë një kërkim të vazhdueshëm për personel të trajnuar mirë.

PROGRAME

Degët e artit dhe dizajnit

Artet e bukura (vetë-shprehja përmes krijimtarisë)

 • Vizatim dhe ilustrim
 • Fotografi
 • Skulpturë
 • Printime
 • Arti publik

Dizajn (kurse profesionale me përvojë praktike)

 • Grafik
 • Reklamim
 • Web
 • Video dhe film
 • Fotogazetari

Artizanat (përgatitja për një mjedis të vërtetë pune)

 • Produkti dhe dizajni industrial
 • Interior Design 
 • Fashion Design
 • Dizajn 3D
 • Dizajn qeramike/xhami
Shtete ku mund të studiohen programe të lidhura me artin dhe dizajnin

SHTETE

SI TJETËR MUND T'JU NDIHMOJME?

Orientim profesional

Letër motivimi

Bursat dhe tarifat e shkollimit

REZERVO NJË KONSULENCË

KONTAKTONI KONSULENTËT TANË

Plotësoni formularin dhe rezervoni takimin tuaj për një nga konsulentët tanë.

Rezervoni

Rezervoni një konsulencë

Hapi 1 nga 3

ABONOHUNI PËR LAJMËRIME DHE OFERTA AKTUALE

Merrni informacionin aktual nga Integral

Ju lutemi zgjidhni për cilat programe dëshironi të merrni lajme dhe oferta:

pages.front.server_error_title pages.front.server_error_message