STUDIME NË DANIMARKË

Programe moderne me fokus praktik

15 MARS

15 MARS

Afati i fundit

10

10

Universitetet në faqen tonë të internetit

100

100

Programet në faqen tonë të internetit

3 100 - 7 000 €

3 100 - 7 000 €

Tarifa shkollimi 

DANIMARKA SI DESTINACION ARSIMOR

Falë organizimit dhe metodave të avancuara të mësimdhënies në universitete, Danimarka është një nga vendet me sistemet më të mira arsimore në botë. Nuk është për t'u habitur që studentët në Danimarkë mësojnë me kreativitet dhe dëshirë. Nëse kjo nuk ju ka ndodhur ende, mund të dëshironi të zhyteni në konceptin danez të të mësuarit si një mënyrë jetese.

 

Shndërrimi i të mësuarit në një zgjidhje inovative është një model i përdorur si në universitete akademike ashtu edhe në ato praktike. Ndërsa universitetet tradicionale dhe një pjesë e fokusit të tyre në veprimtarinë kërkimore inkurajojnë studentët të shtyjnë kufijtë e njohurive dhe të jenë zbulues të modeleve, metodave, zbulimeve të reja me rëndësi publike, akademitë e biznesit dhe kolegjet universitare inkurajojnë ndërtimin e të menduarit kritik, shprehjen e ideve jo standarde, inovacioni dhe puna në grup, ku mendimet e përbashkëta kanë rëndësi. Dija është ndër burimet më të vlefshme të Danimarkës dhe është e disponueshme për këdo që e kërkon dhe është i bindur për vlerën e saj.

Programet universitare

Arsimi në programet universitare ka veçoritë e veta. Universitetet akademike ofrojnë diploma 3-vjeçare, ndërsa akademitë e biznesit ose kolegjet e komunitetit ofrojnë programe të diplomës bachelor 3.5-vjeçare dhe programe AP 2/2.5-vjeçare dhe 1.5-vjeçare.

Akademia e Karrierës ose diploma AP janë programe akademike të dizajnuara me ekspertë në industrinë përkatëse për të ndërtuar studentët një ekuilibër të teorisë dhe praktikës, duke u dhënë atyre një avantazh konkurrues në rrugën e tyre të karrierës. Ato përmbajnë një praktikë të detyrueshme. Specializimet plotësuese janë vazhdimësi e natyrshme dhe përfundimi i tyre çon në një diplomë Bachelor. Gjatë trajnimit në këtë lloj programi, studentët specializohen dhe përmirësojnë njohuritë e tyre duke kaluar një praktikë të dytë të detyrueshme. Pas përfundimit të një programi Bachelor 3.5-vjeçar, studentët marrin 210 kredite ECTS (Sistemi Evropian i Transferimit të Kredive). Nga shtatori 2022, një pjesë e madhe e këtyre programeve AP dhe Top-up do të ofrohen vetëm në gjuhën daneze.
 

Programet Master

Diploma Master në Danimarkë zgjat 2 vjet, dhe studentët zakonisht kalojnë semestrin e parë të semestrit të dytë në një program Erasmus ose në një praktikë në një kompani ndërkombëtare. Veçori e trajnimit është i ashtuquajturi model i të mësuarit të bazuar në problem, në të cilin kombinohet me analizimin e një rasti real, hartimin e një projekti dhe gjetjen e një zgjidhjeje optimale. Bashkëpunimi mes nxënësve dhe mësuesve është i përbashkët dhe komunikimi mes tyre është joformal. Në varësi të specializimit të dëshiruar, studentët mund të zgjedhin programe më të specializuara, si biznesi dhe financa ndërkombëtare, bioteknologjia, energjia e rinovueshme, ose të zgjedhin ato me një profil më të përgjithshëm. Shembuj të programeve të tilla janë Farmacia me specializim në zbulimin e barnave, barnat dhe shoqëria, zhvillimi i barnave; shkenca kompjuterike me fokus në inxhinierinë e softuerit.

ÇFARË ËSHTË E RËNDËSISHME TË DIHET

Arsimi i lartë në Danimarkë është falas për studentët e BE-së dhe me pagese per studentët jashte BE-së. Megjithatë, Danimarka ka një politikë të fortë sociale dhe mbështet studentët që studiojnë në universitet paralelisht dhe duke kombinuar arsimin me punën me kohë të pjesshme.

Universitetet në Danimarkë nuk kanë akomodim për të siguruar strehim për studentët e tyre. Kjo bëhet nga agjencitë që ofrojnë akomodim për të gjithë studentët ndërkombëtarë dhe danezë në qytet. Për shkak të numrit të kufizuar të akomodimit, rekomandohet që studentët e ardhshëm të regjistrohen herët (të paktën 3 muaj para fillimit të vitit akademik) dhe, përveç kësaj, të kërkojnë strehim në sektorin privat përmes platformave të disponueshme.

ZGJIDHNI PROGRAMIN E DËSHIRUAR

PROGRAME

Arkitekturë

Arte dhe Dizajn

Biznes dhe Menaxhim

Ekonomiks

Financë, kontabilitet & banking

Inxhinieri

Shkenca kompjuterike

Turizem, Mikpritje & Kulinari

PYETJE DHE PËRGJIGJE

A ka mundësi financimi në Danimarkë?

Po. Edhe pse studimi në Danimarkë është relativisht i lirë, studentët kanë gjithashtu mundësi të marrin ndihmë financiare bazuar në kombinimin e studimeve universitare me punën.

Danishtja është e vështirë?

Po, edhe sipas danezëve, gjuha mund të jetë e vështirë për t'u mësuar dhe kuptuar. Për fat të mirë, mësimet falas të gjuhës daneze janë të disponueshme për studentët ndërkombëtarë, gjë që ndihmon për të bërë më të lehtë përshtatjen, si dhe për ta bërë më të lehtë gjetjen e punës me kohë të pjesshme.
 

A ka tarifa për programet Master?

Po ka tarifa per progrmet Master.
 

Kur janë afatet e aplikimit?

Afati i fundit i aplikimit për programet Bachelor është 15 Mars dhe për programet Master - 1 Mars.
 

Në sa universitete mund të aplikoj?

Sistemi i centralizuar i aplikimit për programet universitare ofron mundësinë e aplikimit në 8 programe. Ato janë të renditura sipas përparësisë.
 

Çfarë mund të studioj në anglisht?

Programet 3-vjeçare Bachelor dhe Master në universitetet akademike në Danimarkë do të vazhdojnë të mësohen në anglisht nga shtatori 2022. Disa programe me vende të kufizuara në dizajnin multimedial dhe dixhital, teknologjinë softuerike dhe bioteknologji do të ofrohen gjithashtu nga kolegjet universitare dhe akademitë e biznesit në vend.
 

SI TJETËR MUND TË JEMI NDIHMË?

Orientim profesional

Letër motivimi

Bursat dhe tarifat e shkollimit

REZERVO NJË KONSULENCË

KONTAKTONI KONSULENTËT TANË

Plotësoni formularin dhe rezervoni takimin tuaj për një konsultë me përfaqësuesin tonë.

 

Rezervoni

Rezervoni një konsulencë

Hapi 1 nga 3

ABONOHUNI PËR LAJMËRIME DHE OFERTA AKTUALE

Merrni informacionin aktual nga Integral

Ju lutemi zgjidhni për cilat programe dëshironi të merrni lajme dhe oferta:

pages.front.server_error_title pages.front.server_error_message