TURIZËM, MIKPRITJE, GASTRONOMI

Trajnimi i personelit drejtues në fushën e turizmit

Turizmi dhe mikpritja janë sektorë të ndërlidhur ngushtë që ofrojnë një perspektivë globale dhe dinamizëm të jashtëzakonshëm për të gjithë ata që preferojnë aktivitete dinamike, krijuese dhe punë ekipore. Turizmi fokusohet në organizimin e udhëtimeve për një qëllim ose biznes të ndryshëm ndërsa biznesi i mikpritjes përfshin të gjithë procesin e akomodimit, organizimit të ngjarjeve dhe aktiviteteve të kuzhinës. Programet universitare në këto dy fusha kryesisht trajnojnë stafin menaxhues. Këto janë fushat ku supozohet të jetë e mundur ngritja më e shpejtë në shkallët e karrierës dhe trajnimi ofron mundësinë e arritjeve jo vetëm jashtë vendit, por edhe në Shqipëri. Trajnimi akademik hap gjithashtu rrugën drejt një karriere në financa, marketing, menaxhim eventesh etj.

Çfarë mund të studioni?

Studentët që zgjedhin të specializohen në hoteleri, ushqim dhe turizëm studiojnë lëndë të tilla si menaxhimi i biznesit, inovacioni i biznesit, mikpritja e qëndrueshme dhe zhvillimi i turizmit, financa, menaxhimi i produkteve luksoze, marketingu i markës, menaxhimi i parkut tematik dhe atraksioni, menaxhimi i ngjarjeve, turizmi elektronik, kulinaria inovacioni, teknologjia ushqimore etj.

Çfarë do të mësoni?

Kjo industri me ritme të shpejta ofron mundësi jashtëzakonisht të larmishme karriere - nga menaxheri i hotelit, agjenti i udhëtimit, financuesi deri te menaxheri i ngjarjeve dhe shefi i kuzhinës. Pavarësisht nga pozicioni i tyre, çdo profesionist i industrisë së turizmit takohet dhe punon çdo ditë me shumë njerëz, kolegë, klientë dhe partnerë. Prandaj, për një karrierë të suksesshme, rekomandohet shumë që të kënaqeni me komunikimin me njerëzit dhe të jeni një person aktiv.
 

PROGRAME

Specializime në turizëm, hoteleri, kulinari

  • Menaxhimi dhe mikpritja
  • Menaxhimi i Turizmit
  • Menaxhimi i kuzhinës
  • Menaxhimi i Mikpritjes dhe Turizmit
  • Mikpritja dhe menaxhimi i ngjarjeve
  • Menaxhimi dhe organizimi i ngjarjeve dhe kohës së lirë
  • Menaxhimi dhe organizimi i eventeve dhe festivaleve
  • Menaxhimi dhe dizajni ndërkombëtar i mikpritjes
Shtete ku mund të studioni programe të turizmit, mikpritjes dhe gastronomisë

SHTETE

SI TJETËR MUND T'JU NDIHMOJME?

Orientim profesional

Letër motivimi

Bursat dhe tarifat e shkollimit

REZERVO NJË KONSULENCË

KONTAKTONI KONSULENTËT TANË

Plotësoni formularin dhe rezervoni takimin tuaj për një nga konsulentët tanë.

 

Rezervoni

Rezervoni një konsulencë

Hapi 1 nga 3

ABONOHUNI PËR LAJMËRIME DHE OFERTA AKTUALE

Merrni informacionin aktual nga Integral

Ju lutemi zgjidhni për cilat programe dëshironi të merrni lajme dhe oferta:

pages.front.server_error_title pages.front.server_error_message