STUDIME NË AUSTRI

Një eksperiencë e paharrueshme në zemër të Evropës


 

MAJ - SHTATOR

MAJ - SHTATOR

Afati i aplikimit

4

4

Universitetet në website

70

70

Programe studimi

€1 500

€1 500

Tarifa shkollimi 

AUSTRIA SI DESTINACION ARSIMOR

Nuk është rastësi që Austria është ndër vendet e preferuara për studentët shqiptar që aplikojnë për të studiuar jashtë vendit pas përfundimit të shkollës së mesme. Janë pothuajse 80 institucione të arsimit të lartë të akredituara në vend që ofrojnë mbi 2,400 programe në gjermanisht dhe anglisht, dhe kostoja e arsimit është jashtëzakonisht e përballueshme – 1,500 euro për semestër në universitetet shtetërore.

 

Vjena është shpallur qyteti më i mirë për të jetuar për dhjetë vjet rresht dhe zhvillimi i qëndrueshëm, ndërtimi i gjelbër dhe mbrojtja e mjedisit po promovohen në të gjithë vendin. Megjithëse nuk është një nga qytetet më dinamike të biznesit, ai është shtëpia e shumë kompanive të njohura, duke përfshirë Red Bull, Swarovski, OMV Group, Vienna Insurance Group dhe Raiffeisen & Erste Bank. Studentët vlerësojnë gjithashtu vendndodhjen në qëndër të Europës, e cila ofron mundësi të shumta të përshtatshme udhëtimi, trashëgimi të pasur kulturore dhe historike. Zgjedhja e aktiviteteve në natyrë është me të vërtetë e pakufishme - nga sportet tek vizitimi i majave të mrekullueshme malore, përmes liqeneve mahnitëse alpine deri te pallate dhe qytete mbresëlënëse me një atmosferë autentike të ruajtur.

ÇFARË ËSHTË E RËNDËSISHME TË DIHET

Një nga avantazhet e studimit në Austri është tarifa e përballueshme e shkollimit. Në universitetet shtetërore në Austri, shkollimi kushton rreth 1500 euro. Në këmbim, ju merrni një kartë studenti që ofron përfitime të shumta, duke përfshirë blerjen e një bilete të transportit publik me një çmim të reduktuar prej 75 euro për të gjithë semestrin, si dhe një sërë uljesh studentore për sporte, restorante etj.

Opsionet e akomodimit janë të ndryshme. Ka konvikte të shumta për studentë vendas dhe të huaj që janë të pavarur nga vetë universitetet. Regjistrimi për to bëhet veçmas, dhe çmimet variojnë nga 300 deri në 500 euro në muaj. Natyrisht, ekziston mundësia e akomodimit në dhoma private apo apartamente të përbashkëta me studentë të tjerë, veçanërisht pas vitit të parë të studimit, kur studentët tashmë e njohin qytetin, strukturojnë jetën e tyre të përditshme dhe bëjnë miq të rinj.

Ka 35 universitete në Austri - 22 universitete publike dhe 13 private, të cilat ndahen në universitete me arsim klasik akademik (""die Universitat"") dhe universitete të specializuara në praktikë (""die Fachhochschule""). Është e rëndësishme që studentët e ardhshëm të dinë se institucionet e arsimit të lartë atje kanë autonomi, pra secila përcakton kushtet, kërkesat dhe afatet e veta për aplikim dhe pranim dhe është e nevojshme që ato të studiohen individualisht dhe me kujdes. Mësimet mbahen në dy semestra - dimëror (tetor - shkurt) dhe veror (prill - korrik), dhe në disa vende mund të regjistroheni për fillimin e vitit shkollor nga semestri veror. Studimet bazë zgjasin 3 vjet, kurse masteri 1-2 vjet.

MUND TË STUDONI NË AUSTRI

PROGRAMET

Arkitekturë

Arte dhe Dizajn

Biznes dhe Menaxhim

Ekonomiks

Filologji

Financë, kontabilitet & banking

Inxhinieri

Media dhe komunikim

Psikologji

Shkenca kompjuterike

Shkenca natyrore

Shkenca politike

Turizem, Mikpritje & Kulinari

PSE TË ZGJIDHNI INTEGRAL?

Orientim profesional

Letër motivimi

Bursat dhe tarifat e shkollimit

REZERVO NJË KONSULENCË

KONTAKTONI KONSULENTËT TANË

Plotësoni formularin dhe rezervoni takimin tuaj për një konsultë me përfaqësuesin tonë.

 

Rezervoni

Rezervoni një konsulencë

Hapi 1 nga 3

ABONOHUNI PËR LAJMËRIME DHE OFERTA AKTUALE

Merrni informacionin aktual nga Integral

Ju lutemi zgjidhni për cilat programe dëshironi të merrni lajme dhe oferta:

pages.front.server_error_title pages.front.server_error_message