SHKENCA NATYRORE

Bioteknologjia, mekanika kuantike, kimia shkencat e natyrës

Arsimi i lartë në shkencat e natyrës përgatit studentët për karriera që lidhen me studime të shumta, aplikimin e njohurive në zbulimet me vlerë për shoqërinë dhe kërkimin e përgjigjeve për problemet dhe sfidat komplekse. Gjithçka nga suplementet tona të përditshme ushqimore te parashikimi i motit e deri te karburanti në makinat tona është produkt i punës së këtyre specialistëve. Qëllimi i tyre kryesor është të kuptojnë botën natyrore dhe fenomenet përmes studimit të thellë nga këndvështrime të ndryshme. Shkencat natyrore ndahen në ato që studiojnë organizmat e gjallë - biologjinë, gjenetikën, bioteknologjinë dhe shumë disiplina të lidhura me to, dhe të tjera që fokusohen në materie dhe grimca - kimia, fizika, astronomia, shkenca e tokës.

Çfarë do të mësoni?

Duke studiuar shkencat natyrore, ju do të studioni objekte dhe/ose procese të vëzhguara në natyrë. Specializimet e ofruara nga universitetet dhe kolegjet ndërkombëtare fokusohen në zbatimin praktik të teorisë në laboratorë të specializuar në institucionet arsimore. Njohuritë shkencore që do të merrni do t'ju mundësojnë të zhvilloni teknologji të reja, të zgjidhni problemet praktike dhe të merrni vendime racionale - si individualisht ashtu edhe kolektivisht. Shumica e universiteteve moderne inkurajojnë zhvillimin e një perspektive multidisiplinare për studentët dhe ofrojnë programe studimi fleksibël me një sërë modulesh që i përshtaten interesave specifike. Këto mund të përfshijnë biokiminë, mikrobiologjinë, evolucionin dhe sjelljen, ekologjinë, termodinamikën, mekanikën kuantike, farmakologjinë, kiminë organike dhe inorganike, etj.

Për çfarë mund të punoni më pas?

Duke përfunduar një nga specializimet e shkencave natyrore, ju keni mundësi për arritje në drejtime të ndryshme. Kjo shkencë po zhvillohet me një ritëm tepër të shpejtë dhe kërkon profesionistë me një qasje holistike për kërkimin dhe zgjidhjen e problemeve. Opsionet variojnë nga sfidat e kërkimit ose menaxhimit të burimeve natyrore, përmes aplikimit të gjithanshëm të parimeve dhe modeleve matematikore deri te mundësitë e mëdha të inxhinierisë hapësinore ose astrofizikës. Për ata për të cilët Toka ka një tërheqje më të madhe, analizimi dhe parashikimi i ndryshimeve klimatike, përdorimi optimal i burimeve natyrore dhe hartimi dhe menaxhimi i strategjive të zhvillimit të qëndrueshëm janë fokusi kryesor profesional i karrierës në gjeofizikë ose kërkimit në organizatat shkencore.

PROGRAME

Specializimet në fushën e shkencave natyrore

 • Kimia
 • Matematika
 • Fizika
 • Gjeografia
 • Gjeologjia
 • Arkeologjia
 • Shkenca e Tokës
 • Shkenca e Mjedisit
 • Ekologjia
 • Metalurgji
 • Astronomi
 • Shkenca detare
 • Biologjia detare
 • Meteorologjike
 • Ndryshimi i klimës
Shtete ku mund të studiohen programe të lidhura me shkencave natyrore

SHTETE

SI TJETËR MUND TË JEMI NDIHMË?

Orientim profesional

Letër motivimi

Bursat dhe tarifat e shkollimit

REZERVO NJË KONSULENCË

KONTAKTONI KONSULENTËT TANË

Plotësoni formularin dhe rezervoni takimin tuaj për një konsultë me përfaqësuesin tonë.

 

Rezervoni

Rezervoni një konsulencë

Hapi 1 nga 3

ABONOHUNI PËR LAJMËRIME DHE OFERTA AKTUALE

Merrni informacionin aktual nga Integral

Ju lutemi zgjidhni për cilat programe dëshironi të merrni lajme dhe oferta:

pages.front.server_error_title pages.front.server_error_message