STUDIME NE ANGLI

Universitetet më të mira me diploma të njohura ndërkombëtarisht

15 JANAR

15 JANAR

Afati i aplikimit

69

69

Universitete në Website

700

700

Programe studimi
 

3200

3200

Studentë shiptarë

£ 9 250 - 32 000

£ 9 250 - 32 000

Tarifa shkollimi 

ANGLIA SI DESTINACION ARSIMOR

Prestigji, tradita dhe mundësitë e shumta janë tre avantazhet kryesore të arsimit në Angli, një destinacion që tërheq më shumë se 485,000 studentë të huaj në më shumë se 150 universitete dhe 50,000 programe studimi. Anglia është shtëpia e disa prej institucioneve arsimore më të famshme në botë - Oxford, Cambridge, UCL, King's College London, janë vetëm disa nga institucionet arsimore prestigjioze ku një numër i madh i studentëve shqiptar realizojnë potencialin e tyre akademik çdo vit. Si një qendër industriale globale me kompani të tilla si AstraZeneca, Unilever, Barclais, British Petroleum, Burberry, Vodafone, Anglia është një vend ideal për të filluar një karrierë të suksesshme dhe një diplomë prestigjioze nga një universitet anglez është hapi i parë drejt saj.

 

ARSIMI I LARTË NË ANGLI

Krahas cilësisë, studimi në Angli ofron një larmi të jashtëzakonshme studimesh, mundësinë e kombinimit të dy drejtimeve, zgjedhjen e lëndëve shtesë me zgjedhje në përputhje me interesat. Programet bachelor ne Angli zgjasin tre ose katër vjet. Në studimet katërvjeçare, studentët zgjedhin nëse do të përfshijnë praktikën në një pjesë të studimeve të tyre (i ashtuquajturi viti i punësimit), nëse do të specializohen në një fushë të zgjedhur apo do të kalojnë një vit në një program shkëmbimi për studentë të huaj. Programet janë të ndara sipas qasjes dhe specializimit, dhe dallojmë BA, BSc, BEng dhe diploma të tjera universitare. Programet master ne Angli zgjasin një ose dy vjet dhe vitet e fundit është rritur numri i universiteteve që ofrojnë studime online. Laboratorët modernë dhe zonat e specializuara të universiteteve ne Angli u ofrojnë studentëve mundësi për punë kërkimore në fushën e bioshkencës, mjekësisë, farmacisë, simulimin e rasteve të jetës reale; xhirimet dhe krijimi i efekteve speciale në industrinë e filmit dhe televizionit; simulimi i fluturimit dhe të ngjashme. Mundësia e banimit në konvikte studentore e bën më të lehtë për studentët të mësohen me një ambient të ri.

  PROGRAMET BACHELOR PROGRAMET MASTER
TARIFAT E SHKOLLIMIT 11 000 - 32 000 GBP / vit 12 000 - 30 000 GBP / vit
FINANCIMI I BURSËS  pjesërisht pjesërisht
BURSAT    
AKOMODIMI  350 - 600 EUR / muaj 350 - 600 EUR / muaj
SHPENZIMET E JETESËS 200-350 GBP / muaj 200-350 GBP / muaj

ÇFARË ËSHTË E RËNDËSISHME TË DIHET

Bursat në Angli ndahen në kategoritë e mëposhtme:

  • Akademike - jepet në bazë të performancës së shkëlqyer gjatë shkollës së mesme ose arsimit të lartë me mundësi vazhdimi për vitet e mëpasshme të studimit duke ruajtur performancën e lartë akademike. Shuma e kësaj burse varion nga 1,000 ₤ deri në 5,000 ₤ në vit.
  • Në bazë të konkursit - aplikimi përmes një letre motivuese, video ose lloji tjetër të projektit përkatës. Përfituesit e kësaj burse përgjithësisht marrin një shumë të përgjithshme që varion nga 1000 ₤ deri në 3000 ₤.
  • Sport - për kandidatët me arritje të shkëlqyera sportive në nivel kombëtar dhe ndërkombëtar. Shpesh është e nevojshme të sigurohen dëshmi të një niveli të arritur të përsosmërisë në një sport të caktuar; në formën e një video ose rekomandimi të trajnerit. Bursat sportive mund të jenë deri në 5,000 £.

Tradita e strehimit të studentëve në kampuse shkon paralelisht me traditën arsimore angleze. Çdo studenti të vitit të parë i garantohet akomodimi në një konvikt studentor me aplikim në përputhje me afatet specifike të aplikimit për çdo universitet. Studentët gjithashtu kanë mundësinë të zgjedhin dhomat e tyre. Çmimet ndryshojnë në varësi të vendndodhjes dhe kushteve, mesatarisht nga 90 ₤ në 200 ₤ në javë.

Të gjithë ata që dëshirojnë të studiojnë në Angli duhet të kalojnë procesin e aplikimit për vizë. Aplikimi për vizë studentore ka një tarifë te caktuar ekstra qe paguhet nga student. Viza studentore lëshohet për të gjithë periudhën e studimeve duke I dhënë studentëve të drejtën e qëndrimit në vend dhe punës deri në 20 orë në javë. Paga minimale në Angli është 6 ₤ në orë. Sipas ndryshimeve të fundit, studentët pas përfundimit të studimeve kanë mundësi të qëndrojnë për 2 vite dhe në këtë mënyrë të fitojnë përvojë pune në Angli

MUND TË STUDIONI NË KETO PROGRAME

PROGRAMET

Arkitekturë

Arte dhe Dizajn

Biznes dhe Menaxhim

Drejtësi

Ekonomiks

Filologji

Financë, kontabilitet & banking

Inxhinieri

Media dhe komunikim

Mjekësi

Psikologji

Shkenca kompjuterike

Shkenca natyrore

Shkenca politike

Turizem, Mikpritje & Kulinari

REGJISTRIMI UCAS

Regjistrimi në platformën UCAS

Ne do të bëjmë regjistrimin për ju, do t'ju ndihmojmë të plotësoni të dhënat e nevojshme, të zgjidhni programet e studimit dhe universitetet e dëshiruara dhe të kontrolloni dhe dorëzoni aplikimin.

REGJISTRIMI UCAS

PSE TË ZGJIDHNI INTEGRAL?

Orientim profesional

Letër motivimi

Bursat dhe tarifat e shkollimit

PYETJE DHE PËRGJIGJE

Në sa universitete në Angli mund të aplikoj?

Aplikimet në Angli, Skoci, Uells dhe Irlandën e Veriut bëhen përmes sistemit të centralizuar UCAS përmes të cilit mund të dorëzohen 5 aplikime për programe studimi.
 

Cili është universiteti më i mirë për programin që unë dua?

Ka renditje të ndryshme botërore, të tilla si renditja e universiteteve botërore QS, ku mund të gjeni më shumë informacion për universitetet individuale. Gjatë hulumtimit të universitetit dhe programit të studimit më të mirë, është e nevojshme të studiohen pozitat në listën e renditjes, por edhe kritere të tjera si mundësia e studimeve pasuniversitare dhe specializimi, aktivitetet shtesë, qyteti ku ndodhet universiteti etj.

Po mbas 15 Janarit a mund te aplikoj?

Po mund të aplikoni në gjithë universitetet e tjera qe kanë afate më të vona. Këto aplikime behen direkt tek universiteti I zgjedhur. 

A mund të bëj praktikë gjatë studimeve?

Po, shumica e programeve ofrojnë mundësinë e praktikës gjatë studimeve, domethënë një praktikë njëvjeçare në një profesion të caktuar gjatë vitit të tretë të studimit.
 

Kur është afati i aplikimit?

Afati i fundit i aplikimit në Angli është 15 Janari, me përjashtim të Oksfordit dhe Kembrixhit dhe programeve të tilla si mjekësia, stomatologjia dhe mjekësia veterinare, të cilat kanë një afat aplikimi deri më 15 Tetor.

Cilat janë mundësitë e punësimit pas diplomimit?

Universitetet ne Angli kanë qendra karriere shumë të zhvilluara që i ndihmojnë studentët të përgatiten për kërkime pune dhe aplikime. Në universitetet me renditje të lartë, përqindja e studentëve të punësuar me sukses brenda 6 muajve pas marrjes së diplomës është mbi 85%.

REZERVO NJË KONSULENCË

KONTAKTONI KONSULENTËT TANË

Plotësoni formularin dhe rezervoni takimin tuaj për një konsultë me përfaqësuesin tonë.

Rezervoni

Rezervoni një konsulencë

Hapi 1 nga 3

ABONOHUNI PËR LAJMËRIME DHE OFERTA AKTUALE

Merrni informacionin aktual nga Integral

Ju lutemi zgjidhni për cilat programe dëshironi të merrni lajme dhe oferta:

pages.front.server_error_title pages.front.server_error_message