STUDIME NË AMERIKË

Universitete prestigjioze, arsim progresiv dhe mundësi të pafundme

1 NËNTOR / 1 JANAR

1 NËNTOR / 1 JANAR

Afati i fundit për dorëzimin e aplikimeve

17

17

Universitetet në faqen tonë të internetit

300

300

Programet në faqen tonë të internetit

$ 24 - 80 000

$ 24 - 80 000

Tarifa shkollimi 

AMERIKA SI DESTINACION ARSIMOR

E njohur si vendi i mundësive të pakufizuara, Amerika është destinacioni arsimor i preferuar për mbi 1 milion studentë ndërkombëtarë. Sistemi akademik ofron arsim të klasit të parë, diploma të njohura ndërkombëtarisht, liri dhe fleksibilitet në zgjedhjen e një drejtimi dhe programi studimi. Përveç që ka shtatë nga dhjetë universitetet më të mira në botë, Amerika është gjithashtu shtëpia e kompanive globale të teknologjisë si Google, Apple, Amazon, Tesla, përshpejtuesit e inovacionit dhe të mësuarit. Shtetet e Bashkuara kanë diçka për t'i ofruar çdo ëndërrimtari, sipërmarrësi, artisti, udhëtari - nga megaqytetet e mëdha, muzika dhe kinemaja deri te peisazhet e jashtëzakonshme, kuzhina ndërkombëtare dhe më shumë.

ÇFARË DUHET TE DINI

Me një nga sistemet arsimore më të mira në botë, Shtetet e Bashkuara janë shtëpia e afro 4000 kolegjeve dhe universiteteve komunitare. Studimet në të ashtuquajturat kolegje komunitare zgjasin dy vjet dhe fitojnë një diplomë të asociuar, dhe pas diplomimit, transferimi është i mundur në dy vitet e fundit të programeve universitare në një universitet. Përparësitë e kolegjeve komunitare përfshijnë shkollim më të përballueshëm, klasa të vogla, vëmendje personale dhe fleksibilitet në pranimet. Përveç kësaj, të gjitha institucionet e arsimit të lartë në SHBA ofrojnë mundësinë unike për të zgjedhur një drejtim më vonë në studimet tuaja, si dhe lirinë për të kombinuar lëndë nga fusha të ndryshme.

Tarifat e shkollimit fillojnë nga 15,000 dollarë. Shkollimi për një vit akademik në një program universitar është mesatarisht 27,000 dollarë, duke u rritur në 80,000 dollarë për universitetet e Ivy League. Ata që kërkojnë të fitojnë një diplomë prestigjioze master në SHBA këshillohen të kenë buxhet midis 60,000 dhe 80,000 dollarë. Studentët kanë mundësi të aplikojnë për bursa të bazuara në ekselencë, GPA të lartë, parim konkurrues, si dhe bursa atletike për sportistët e shquar.

Një avantazh i vlefshëm është se studentëve ndërkombëtarë u garantohet akomodimi në kampus dhe shpesh përfshihen ushqimet. Shuma mesatare për të mbuluar këto kosto është 11,000 dollarë. Gjithashtu, kërkohen 4000-6000 dollarë për shpenzime personale, transport, materiale studimi etj., në varësi të vendndodhjes së institucionit.

Një vizë studentore amerikane kërkohet për studimet ne USA. Këshillohet që të aplikoni të paktën 2 muaj para fillimit të vitit akademik. Është e rëndësishme të jepni prova se keni mjete të mjaftueshme financiare për të mbuluar shpenzimet e shkollimit dhe të jetesës për vitin e parë.

MUND TË STUDONI NË AMERIKE

PROGRAMET

Arkitekturë

Arte dhe Dizajn

Biznes dhe Menaxhim

Drejtësi

Ekonomiks

Filologji

Financë, kontabilitet & banking

Inxhinieri

Media dhe komunikim

Mjekësi

Psikologji

Shkenca kompjuterike

Shkenca natyrore

Shkenca politike

Turizem, Mikpritje & Kulinari

SI TJETËR MUND TË JEMI NDIHMË?

Orientim profesional

Letër motivimi

Bursat dhe tarifat e shkollimit

PYETJE DHE PËRGJIGJE

Kur të aplikoni në Amerike?

Ka disa raunde aplikimi - Vendimi i hershëm, Aplikimi i hershëm dhe Aplikimi i rregullt. Aplikimi i hershëm është deri më 1 nëntor dhe është tipik për disa universitete ne Amerike, të Ivy League. Periudha standarde e aplikimit përcaktohet nga çdo universitet individual dhe zgjat nga janari deri në maj.

A mjafton një letër motivuese?

Aplikantët për universitete ne Amerike do të duhet të dorëzojnë midis 1-8 ese për pranim, mbi tema specifike që ndryshojnë sipas universitetit.

A kërkohet SAT për të aplikuar në universitetet në Amerik?

Është një kërkesë standarde për universitetet Amerikane që aplikantët të kenë marrë SAT dhe ta dorëzojnë atë kur aplikojnë. Për shkak të pandemisë, në shumicën e tyre është eliminuar kërkesa për një test të detyrueshëm, rregull që planifikohet të ruhet deri në vitin 2024.

Çfarë është një kolegj komunitar?

Një kolegj komunitar është një institucion dyvjeçar që ofron mundësinë për studime ne Amerike dy vitet e para të një diplome universitare me një çmim më të përballueshëm. Në fund të vitit të dytë, studenti fiton një diplomë të asociuar, e njohur si diplomë specialisti. Një avantazh i kolegjit komunitar është se studentët mund të kursejnë para duke ndjekur një kolegj dyvjeçar dhe më pas duke u transferuar në një universitet katërvjeçar për të fituar një diplomë bachelor.

A jepen bursa ne Amerike?

Aplikantët mund të marrin bursa për studime në USA direkt nga universitetet Amerikane ose nga qeveria. Bursa te plota u jepen kandidatëve të shquar me arritje ndërkombëtare në shkencë ose sport.

REZERVO NJË KONSULENCË

KONTAKTONI KONSULENTËT TANË

Plotësoni formularin dhe rezervoni takimin tuaj për një konsultë me përfaqësuesin tonë.

Rezervoni

Rezervoni një konsulencë

Hapi 1 nga 3

ABONOHUNI PËR LAJMËRIME DHE OFERTA AKTUALE

Merrni informacionin aktual nga Integral

Ju lutemi zgjidhni për cilat programe dëshironi të merrni lajme dhe oferta:

pages.front.server_error_title pages.front.server_error_message