STUDIME NË SUEDI

Arsim me standart të lartë dhe praktika të qëndrueshme

15 JANAR / 15 PRILL

15 JANAR / 15 PRILL

Afati i aplikimit

2

2

Universitetet e paraqitura në faqen tonë të internetit

30

30

Programet e studimit të prezantuara në faqen tonë të internetit

100 - 150 000 SEK

100 - 150 000 SEK

Tarifa shkollimi 

SUEDIA SI DESTINACION ARSIMOR

Vendi ka më shumë se 30 universitete dhe 1,000 programe të diplomës bachelor dhe master në anglisht, duke tërhequr pothuajse 25,000 studentë ndërkombëtarë, duke përfshirë një numër në rritje të aplikantëve shqiptarë. Një lider në inovacion dhe shtëpi e kompanive të tilla si Spotify, Skype, IKEA dhe Volvo, Suedia ofron metoda moderne të të mësuarit në harmoni me kërkimin e avancuar dhe zhvillimin e biznesit. Mjedisi dinamik dhe largpamës, puna në grup dhe mundësitë e praktikës në kompanitë ndërkombëtare i stimulojnë studentët të zhvillojnë potencialin e tyre dhe të fitojnë njohuri dhe aftësi të vlefshme për karrierën e ardhshme profesionale.

 

Shumë prej institucioneve kryesore arsimore janë të vendosura në Stokholm, një nga kryeqytetet më 'të gjelbërta' dhe më të pastra të Evropës, ku filozofia suedeze e lumturisë dhe ekuilibrit është e lehtë për t'u zbatuar në jetën e përditshme.

E RËNDËSISHME TË DIHET

Në Suedi, aplikimet bëhen në dy raunde të veçanta - i pari deri më 15 janar dhe i dyti deri më 15 prill. Faktorët që përcaktojnë se në cilin raund dërgohen aplikimet janë të ndryshëm dhe mund të lidhen me llojin e programit - Bachelor ose Master, nëse aplikanti i ka përfunduar apo jo studimet e tij aktuale, kombësia, etj. Disa universitete, si Universiteti Jönköping, gjithashtu kanë afate të mëvonshme. Karakteristikat specifike të kërkesave të pranimit mund të përfshijnë kërkesën e një numri të caktuar orësh/kreditesh në lëndët e studiuara në institucionin aktual.

Edhe pse ka më shumë se 1000 programe të diplomës që ofrohen në anglisht, shpërndarja është në favor të programeve Master, ku diversiteti është shumë më i madh dhe mbulon fushat më të kërkuara. Në nivelin universitar, studentët mund të studiojnë biznes dhe ekonomi, studime evropiane, marrëdhënie ndërkombëtare, inxhinieri softuerike, fizikë, media dhe dizajn web. Drejtimet në mjekësi, drejtësi, psikologji dhe arkitekturë ofrohen vetëm në suedisht.

Si një vend skandinav, Suedia ka një standard të lartë jetese. Kostoja mesatare e jetesës në muaj është 700-900 euro (rreth 7000-9000 korona suedeze), në varësi të qytetit dhe universitetit që zgjidhni. Qiratë për konvikte dhe banesa fillojnë nga 350 euro dhe shkojnë deri në 650 euro në muaj. Studentët internacional kanë mundësi të punojnë, me një rekomandim prej 20 orësh në javë.

JU MUND TË STUDIONI NË SUEDI

PROGRAMET

Arte dhe Dizajn

Biznes dhe Menaxhim

Ekonomiks

Financë, kontabilitet & banking

Inxhinieri

Media dhe komunikim

Shkenca kompjuterike

SI TJETËR MUND TË JEMI NDIHMË?

Orientim profesional

Letër motivimi

Bursat dhe tarifat e shkollimit

REZERVO NJË KONSULENCË

KONTAKTONI KONSULENTËT TANË

Plotësoni formularin dhe rezervoni takimin tuaj për një konsultë me përfaqësuesin tonë.

Rezervoni

Rezervoni një konsulencë

Hapi 1 nga 3

ABONOHUNI PËR LAJMËRIME DHE OFERTA AKTUALE

Merrni informacionin aktual nga Integral

Ju lutemi zgjidhni për cilat programe dëshironi të merrni lajme dhe oferta:

pages.front.server_error_title pages.front.server_error_message