PSIKOLOGJIA

Shkenca themelore e sjelljes, perceptimit dhe emocioneve

Si e përvetësojnë fëmijët gjuhën? Pse harrojmë? Çfarë e bën një udhëheqës të mirë?
Nëse këto lloj pyetjesh ju interesojnë, psikologjia mund t'ju tërheqë. Ajo synon të eksplorojë mënyrat në të cilat njerëzit mendojnë, veprojnë, reagojnë dhe ndërveprojnë. Ajo studion sjelljen e njeriut (dhe të kafshëve), duke filluar nga të gjitha aspektet e mendimeve, ndjenjave dhe motivimit themelor. Kjo disiplinë tërheq studentë me interesa dhe aftësi të ndryshme, të cilët nuk e përkufizojnë veten plotësisht si 'njerëz të artit' ose 'njerëz të shkencës'.

Çfarë do të mësoni?

Studentët e vitit të parë të psikologjisë fokusohen në një seri kursesh hyrëse mbi sjelljen dhe evolucionin, rrënjët e shkencës, psikologjinë sociale, biologjike dhe klinike, studimet klasike në psikologji, psikologjinë bashkëkohore. Në vitet e ardhshme, fokusi është më i specializuar dhe shkon në kurse që lidhen me proceset njohëse dhe neuroshkencën, dhe viti i fundit i studimit zakonisht është i orientuar praktikisht dhe përfshin kërkimin tuaj empirik me mbledhjen e të dhënave ose studimin shkencor të trurit. Në universitete, psikologjia studiohet si një disiplinë e pavarur dhe në kombinim me një gamë të gjerë fushash si kriminologjia, sociologjia, filozofia, biologjia, zoologjia, arsimi, zhvillimi i fëmijëve, kontabiliteti, menaxhimi i burimeve njerëzore, biznesi, marketingu, arkitektonike. dizajn, art, shkenca kompjuterike, arte skenike. Zgjedhja përcakton edhe fokusin e studimit pas vitit të parë.

Ku mund të punoni?

Ka një sërë rrugësh karriere që kërkojnë ose lidhen drejtpërdrejt me studimin e psikologjisë si specialitet – psikoterapist; psikanalist; psikolog në një fushë specifike - klinike, këshillim, mjekoligjor, shkollë, shëndetësi, sport; specialist i psikologjisë së punës; punonjës i certifikuar i shëndetit mendor; konsulent karriere; detektiv. Disa kërkojnë një kualifikim pasuniversitar, dhe nëse po mendoni të bëheni psikiatër, duhet të diplomoheni si mjek/infermier, pastaj të specializoni në psikiatri.

PROGRAME

Specializime në psikologji

 • Psikologji
 • Psikologji e aplikuar
 • Psikologjia e Fëmijëve
 • Psikologji klinike
 • Psikologjia e zhvillimit
 • Psikologji edukative
 • Psikologji organizative
 • Psikologji eksperimentale
 • Psikologji konsultative
 • Psikologjia mjeko-ligjore
 • Psikologji sociale
 • Psikologji sportive
 • Psikologjia juridike
 • Psikologjia profesionale
 • Psikologji inxhinierike
Shtete ku mund të studiohen programe të lidhura me psikologjinë

SHTETE

SI TJETËR MUND TË JEMI NDIHMË?

Orientim profesional

Letër motivimi

Bursat dhe tarifat e shkollimit

REZERVO NJË KONSULENCË

KONTAKTONI KONSULENTËT TANË

Plotësoni formularin dhe rezervoni takimin tuaj për një konsultë me përfaqësuesin tonë.

Rezervoni

Rezervoni një konsulencë

Hapi 1 nga 3

ABONOHUNI PËR LAJMËRIME DHE OFERTA AKTUALE

Merrni informacionin aktual nga Integral

Ju lutemi zgjidhni për cilat programe dëshironi të merrni lajme dhe oferta:

pages.front.server_error_title pages.front.server_error_message