STUDIME NE ITALI

Traditat dhe risitë arsimore në qendrën kulturore të Evropës

JANAR - PRILL

JANAR - PRILL

Afati i aplikimit

8

8

Universitete ne website

180

180

Programe studimi

€1 200 - 20 600

€1 200 - 20 600

Tarifa e shkollimit 

ITALIA SI DESTINACION ARSIMOR

Italia ka qenë gjithmonë një destinacion ëndrrash për mijëra studentë të huaj që vijnë çdo vit në gadishullin piktoresk për të studiuar në një nga universitetet më të vjetra dhe më prestigjioze në botë. Standardi i lartë akademik dhe cilësia e arsimit në të gjitha format e artit dhe dizajnit tërheq më shumë se 32,000 studentë ndërkombëtarë. Institucionet arsimore në Itali ofrojnë një sërë programesh bachelor dhe master në gjuhën angleze, të karakterizuara nga tarifat mesatare/larta të shkollimit dhe mundësitë e ndihmës financiare.

 

Italia frymëzon me elegancën dhe një gamë unike të trashëgimisë historike me më shumë se 50 vende në Listën e Trashëgimisë Botërore të UNESCO-s - më shumë se çdo vend tjetër në botë. Klima e këndshme mesdhetare, njerëzit e buzëqeshur dhe miqësorë dhe përvojat autentike të kuzhinës janë një magnet për të gjithë, dhe qytete si Roma, Venecia, Milano dhe Firence ofrojnë pamjet dhe kulturën e tyre unike.

ÇFARË ËSHTË E RËNDËSISHME TË DIHET

Në Itali, ne mund të dallojmë midis dy llojeve të institucioneve arsimore - universitete dhe politeknikë. Sektori universitar përfshin universitetet private dhe shtetërore, kurse sektori politeknik - institutet politeknike për dizajn, akademitë e artit dhe politeknika të tjera me kurse specifike. Universitetet private dhe politeknik janë të akredituara nga Ministria Italiane e Arsimit dhe diplomat e tyre njihen me të njëjtën vlefshmëri si ato shtetërore. Të gjitha institucionet e arsimit të lartë në vend janë autonome, pra i përcaktojnë kushtet dhe afatet e aplikimit dhe regjistrimit individualisht. Viti akademik është i organizuar në tremujorë dhe në fund të çdo tremujori, studentët japin provime.

Tarifat e shkollimit në universitetet shtetërore përcaktohen në bazë të të ardhurave familjare dhe për shkak të ndryshimit të standardeve në Shqipëri dhe Itali, studentët shqiptar shpesh kanë mundësinë të përdorin bursa ose të paguajnë një tarifë të ulët - deri në 1200 euro në vit. Në universitetet private tarifat e shkollimit variojnë nga 3000 deri në 15000 euro. Pothuajse të gjitha universitetet u ofrojnë studentëve bursa dhe forma të tjera ndihme financiare që mund të mbulojnë plotësisht jo vetëm shkollimin, por edhe shpenzimet e akomodimit dhe të jetesës.

MUND TË STUDONI NË ITALI

PROGRAMET

Arkitekturë

Arte dhe Dizajn

Biznes dhe Menaxhim

Ekonomiks

Filologji

Inxhinieri

Media dhe komunikim

Medicina

Psikologji

Shkenca kompjuterike

Shkenca politike

PSE TË ZGJIDHNI INTEGRAL?

Orientim profesional

Letër motivimi

Bursat dhe tarifat e shkollimit

REZERVO NJË KONSULENCË

KONTAKTONI KONSULENTËT TANË

Plotësoni formularin dhe rezervoni takimin tuaj për një konsultë me përfaqësuesin tonë.

Rezervoni

Rezervoni një konsulencë

Hapi 1 nga 3

ABONOHUNI PËR LAJMËRIME DHE OFERTA AKTUALE

Merrni informacionin aktual nga Integral

Ju lutemi zgjidhni për cilat programe dëshironi të merrni lajme dhe oferta:

pages.front.server_error_title pages.front.server_error_message