STUDIME NË SPANJË

Ngjyra iberike dhe edukimi bashkëkohor në spanjisht dhe anglisht

1 KORRIK

1 KORRIK

Afati i aplikimit

2

2

Universitete ne website

50

50

Programet e studimit

€2100 - 13 000

€2100 - 13 000

Tarifa e shkollimit 

SPANJA SI DESTINACION ARSIMOR

Nuk ka vend në Spanjë që të mos mahnisë me atmosferën emocionuese, klimën e këndshme dhe specialitetet lokale. Barcelona, Madrid, Valencia, Bilbao - është e lehtë të pranosh se të jetosh në një vend me plazhe të pafundme, futbollistë legjendar, dete blu dhe festivale spektakolare është një argëtim pa pushim.

 

Megjithatë, Spanja është shumë më tepër se kaq – ajo është gjithashtu një qendër teknologjike lider për më shumë se 1700 kompani start-up dhe sipërmarrës nga e gjithë bota, si dhe një destinacion tërheqës për të studiuar jashtë vendit. Gjithashtu, universitetet në Spanjë kanë tarifa të përballueshme shkollimi dhe standarde jetese, si dhe mundësi për të mësuar në mënyrë perfekte gjuhën e dytë më të zakonshme në botë - spanjishten. Shumica e programeve të studimit atje ofrohen në spanjisht, dhe disa kurse janë edhe në një gjuhë rajonale, si katalanishtja. Megjithatë, për shkak të popullaritetit të destinacionit, numri i mundësive për të studiuar në anglisht në nivelin universitar dhe master ka ardhur duke u rritur vitet e fundit. Kjo është kryesisht për shkak të universiteteve prestigjioze ndërkombëtare me fokus në fushën e biznesit në Madrid dhe Barcelonë.

ÇFARË ËSHTË E RËNDËSISHME TË DIHET

Në Spanjë ka 50 universitete publike dhe 29 private. Mësimdhënia në to fokusohet në inovacion dhe edukim praktik. Ka mundësi për t'u regjistruar në bachelor dhe master, të cilat kryhen tërësisht në gjuhën angleze, në universitete private dhe shtetërore. Studimet bazë zgjasin 4 vjet, kurse masteri nga 1 deri në 2 vjet.

Tarifa mesatare e shkollimit për një vit të studimeve bazë në universitetet publike në Spanjë varion nga 750 deri në 2100 euro dhe përcaktohet nga secili rajon autonom. Për studimet master dhe doktoraturë, diapazoni i çmimeve varion nga 900 deri në 3300 euro në vit. Studimet më të shtrenjta janë në fushën e mjekësisë dhe inxhinierisë. Në universitetet private tarifat e shkollimit variojnë nga 5200 deri në 12900 euro në vit për studimet bazë dhe për master apo doktoraturë mund të arrijnë deri në 20000 euro në vit. Disa universitete spanjolle ofrojnë bursa të ndryshme bazuar në performancën akademike ose të ardhurat e prindërve.

Opsionet më të njohura të akomodimit për studentët ndërkombëtarë në Spanjë janë konviktet studentor ose akomodimi privat. Cmimet ndryshojnë shumë në varësi të zonës, llojit të dhomës, madhësisë së dhomës dhe kostove të tjera shtesë. Sipas një studimi të fundit të 86 shtëpive në 17 qytete kryesore të rajoneve autonome të Spanjës, çmimi mesatar i një dhome private me ushqim të plotë dhe shërbime të përfshira është mesatarisht 900 euro. Opsionet më të shtrenjta janë në Madrid dhe Barcelona, dhe më të lira nga 350 euro në muaj e lart. Qiraja e apartamenteve është nga 450 deri në 700 euro, ndërsa në qytetet më të mëdha mund të arrijë në 1200 euro në muaj.

MUND TË STUDONI NË SPANJË

PROGRAMET

Arte dhe Dizajn

Biznes dhe Menaxhim

Drejtësi

Ekonomiks

Financë, kontabilitet & banking

Media dhe komunikim

Turizem, Mikpritje & Kulinari

PYETJE DHE PËRGJIGJE

A duhet të flas spanjisht për të studiuar në Spanjë?

Jo! Edhe pse ende ekziston një mit në Shqipëri se nuk ka programe në gjuhën angleze në universitetet spanjolle, kjo është larg së vërtetës.

Cilat janë dokumentet kryesore që duhet të marr patjetër me vete?
  • Pasaporta
  • Polica e sigurimit shëndetësor plotësues
Sa para do të më duhen në muaj?

Shuma varet nëse zgjidhni një qytet relativisht të vogël si Tarragona ose Murcia ose nëse shkoni në Barcelonë, Bilbao ose Madrid. Në rastin e parë do t'ju duhen 150-250 euro për akomodim, rreth 100 euro për faturat dhe rreth 200 euro për para xhepi. Megjithatë, nëse zgjidhni një nga qytetet e mëdha, kostot mujore janë pothuajse dyfish.

A mund të aplikoj për një bursë?

Po. Disa universitete spanjolle ofrojnë bursa të bazuara në performancën akademike.

A duhet të bëj një intervistë? A do të jetë në spanjisht?

Varet nga universiteti. Shumë universitete në Spanjë nuk e kanë këtë hap në procesin e aplikimit. Sa i përket gjuhës - nëse keni zgjedhur një program në spanjisht, intervista do të zhvillohet në spanjisht, por nëse studimet e dëshiruara janë në anglisht, intervista do të jetë në anglisht.

PSE TË ZGJIDHNI INTEGRAL?

Orientim profesional

Letër motivimi

Bursat dhe tarifat e shkollimit

REZERVO NJË KONSULENCË

KONTAKTONI KONSULENTËT TANË

Plotësoni formularin dhe rezervoni takimin tuaj për një konsultë me përfaqësuesin tonë.

 

Rezervoni

Rezervoni një konsulencë

Hapi 1 nga 3

ABONOHUNI PËR LAJMËRIME DHE OFERTA AKTUALE

Merrni informacionin aktual nga Integral

Ju lutemi zgjidhni për cilat programe dëshironi të merrni lajme dhe oferta:

pages.front.server_error_title pages.front.server_error_message