STUDIME NË KANADA

Më të mirat e arsimit amerikan dhe anglez

13 janar / 1 shkurt

13 janar / 1 shkurt

Afati i aplikimit

3

3

Universitete ne website

19

19

Programet e studimit

17 - 23 000 CAD

17 - 23 000 CAD

Tarifa e shkollimit 

KANADA SI DESTINACION ARSIMOR

Vendi i dytë më i madh në botë ndan një kufi prej 8890 km me Shtetet e Bashkuara të Amerikës, ka një nga ekonomitë më të zhvilluara, bën përshtypje me peizazhet e jashtëzakonshme dhe përbëhet nga një popullsi multikulturore, e cila është ndër më të arsimuarat në botë sipas OECD. Kjo ndihmohet nga pozicioni i Kanadasë si një destinacion arsimor kryesor me Universitetin McGill në Quebec, Universitetin e Torontos në Ontario dhe Universitetin e British Columbia. Ndarja e Kanadasë në provinca, si dhe dy gjuhët zyrtare - frëngjishtja dhe anglishtja, përcaktojnë disa specifika të studimit në secilën prej tyre, lidhur me afatet, tarifat e shkollimit dhe metodat e aplikimit.

ÇFARË ËSHTË E RËNDËSISHME TË DIHET

Arsimi i lartë në Kanada është i ndarë në universitete dhe kolegje. Programi bazë i studimeve zgjat nga 3 deri në 4 vjet, kurse masteri nga 1 deri në 3 vjet. Standardet e larta arsimore mbështeten nga tradita e gjatë e universiteteve, promovimi i ideve inovative dhe fokusimi në kërkime në të gjitha fushat e mundshme. Një program i shkëlqyer studimi që kombinon më të mirat e sistemeve arsimore amerikane dhe angleze.

Tarifat e shkollimit në universitetet kanadeze ndryshojnë sipas kolegjit, universitetit dhe kombësisë. Studentët vendas paguajnë mesatarisht midis 6,500 dhe 7,000 CAD, ndërsa tarifat e shkollimit për studentët ndërkombëtarë variojnë nga 20,000 në 52,000 CAD, me programet në inxhinieri, drejtësi dhe mjekësi që janë më të shtrenjta. Çdo universitet vendos politikën e vet të financimit të studentëve, shpesh në formën e bursave për ekselencë ose për studime specifike, si për studimet universitare ashtu edhe për master.

Sipas raportit të “Best Countries”, Kanadaja renditet e para në botë për sa i përket cilësisë së jetës. Standardet e jetesës ndryshojnë nga krahina në krahinë, por kostoja vjetore është midis 10,000 dhe 15,000 CAD, me një mesatare prej 5,000 CAD që mbulon strehimin e garantuar për studentët e  vitit të parë.

Studentët që përgatiten të regjistrohen në bachelor ose master në Kanada duhet të aplikojnë për vizë studentore. Rekomandohet që aplikimi të dorëzohet disa muaj para fillimit të vitit akademik, sepse aplikimi për vizë është kompleks dhe duhet të dorëzohen disa dokumente financiare që garantojnë tarifën e shkollimit dhe mjete të mjaftueshme jetese gjatë vitit akademik.

MUND TË STUDONI NË KANADA

PROGRAMET

Arkitekturë

Arte dhe Dizajn

Biznes dhe Menaxhim

Drejtësi

Ekonomiks

Filologji

Financë, kontabilitet & banking

Inxhinieri

Media dhe komunikim

Mjekësi

Psikologji

Shkenca kompjuterike

Shkenca natyrore

Shkenca politike

Turizem, Mikpritje & Kulinari

PSE TË ZGJIDHNI INTEGRAL?

Orientim profesional

Letër motivimi

Bursat dhe tarifat e shkollimit

REZERVO NJË KONSULENCË

KONTAKTONI KONSULENTËT TANË

Plotësoni formularin dhe rezervoni takimin tuaj për një konsultë me përfaqësuesin tonë.

 

Rezervoni

Rezervoni një konsulencë

Hapi 1 nga 3

ABONOHUNI PËR LAJMËRIME DHE OFERTA AKTUALE

Merrni informacionin aktual nga Integral

Ju lutemi zgjidhni për cilat programe dëshironi të merrni lajme dhe oferta:

pages.front.server_error_title pages.front.server_error_message