Mjekësi

Rruga drejt betimit të Hipokratit

Mjekësia është shkenca që diagnostikon, trajton dhe parandalon sëmundjet dhe fusha kryesore akademike në institucionet e specializuara arsimore, pas së cilës bëhesh mjek. Kjo fushë është jashtëzakonisht e vështirë për t'u studiuar dhe praktikuar, por shumica e mjekëve të aftë thonë se është një çmim i merituar për të paguar për kënaqësinë dhe krenarinë e pamasë të përmbushjes së një detyre shoqërore, trajtimin me sukses të pacientëve dhe zbulimin e metodave të reja të terapive diagnostikuese dhe trajtimi. Çdo gjë në lidhje me trajnimin, nga kërkesat e hyrjes deri te diplomimi dhe praktika, i nënshtrohet rregulloreve strikte të qeverisë, pavarësisht nga destinacioni specifik arsimor. Në varësi të vendit dhe specialitetit të zgjedhur, trajnimi zgjat 5-10 vjet dhe përfshin një praktikë të detyrueshme.

Çfarë mësohet?

Anatomia, fiziologjia, toksikologjia, neurologjia, biofizika, biokimia mjekësore, sëmundjet infektive dhe farmacia janë baza e specialiteteve të ndryshme mjekësore, më shumë se 60 në numër. Dentistëve, natyrisht, nuk i mungojnë as këto baza që janë baza e edukimit mjekësor. Farmacia, nga ana tjetër, përfshin, përveç këtyre disiplinave thelbësore, një sërë programesh të specializuara farmaceutike, të tilla si teknologjia dhe proceset e prodhimit të një produkti të caktuar mjekësor.

Ku mund të punoni më pas?

Të diplomuarit në mjekësi, në varësi të diplomës dhe kualifikimit profesional të fituar, mund të punojnë si: mjek, stomatolog, farmacist ose ndihmës farmacist, infermiere, obstetër, teknik laboratori mjekësor ose radiologjik, terapist rehabilitimi, inspektor shëndetësor, specialist i kërkimeve klinike etj. Perspektiva është e ndryshme dhe Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) parashikon një rritje të kërkesës për mjekë dhe profesionistë mjekësorë në mbarë botën në vitet e ardhshme.

PROGRAME

Specialitete në mjekësi

  • Mjekësi - dhjetëra specialitete me fokus kryesisht kirurgjik ose terapeutik
  • Mjekësi veterinare
  • Mjekësi Dentare
  • Shkenca Biomjekësore
  • Gjenetikë
  • Farmaci
  • Farmakologjia
Shtete ku mund të studiohen programe të lidhura në mjekësi

SHTETE

SI TJETËR MUND T'JU NDIHMOJME?

Orientim profesional

Letër motivimi

Bursat dhe tarifat e shkollimit

REZERVO NJË KONSULENCË

KONTAKTONI KONSULENTËT TANË

Plotësoni formularin dhe rezervoni takimin tuaj për një nga konsulentët tanë.

 

 

Rezervoni

Rezervoni një konsulencë

Hapi 1 nga 3

ABONOHUNI PËR LAJMËRIME DHE OFERTA AKTUALE

Merrni informacionin aktual nga Integral

Ju lutemi zgjidhni për cilat programe dëshironi të merrni lajme dhe oferta:

pages.front.server_error_title pages.front.server_error_message