Mbretëria e Bashkuar | Integral

Mbretëria e Bashkuar

Studime në Mbretërinë e Bashkuar

Anglia është destinacioni më i preferuar nga studentët Shqiptarë për të studiuar jashtë vendit! Ja përse:

 • Mësimdhënie cilësore me traditë qindravjecare
 • Mbi 50,000 programe studimi në 25 fusha të ndryshme
 • Mbi 3,000 bursa
 • Mjedis unik multikulturor – 270,000 studentë të rinj cdo vit nga 160 vende të ndryshme
 • Programe të shkurtra në kohëzgjatje dhe tarifa të përballueshme
 • Mundësi për të punuar gjatë studimeve
 • Mundësi qëndrimi deri në 2 vjet mbas studimeve

 

Arsyet përse duhet të studioni në Mbretërinë e Bashkuar!

 • Universitetet në Mbretërinë e Bashkuar ofrojnë një nga sistemet arsimore më të mira në botë, të vlerësuar ndërkombëtarisht
 • Mundësi zgjedhjeje në më shumë se 50 mijë programe studimore të ofruara nga universitete të ndryshme
 • Mbretëria e Bashkuar është e pasur me një diversitet kulturor, me gjuhë dhe besime të ndryshme
 • Universitetet ofrojnë qasje individuale dhe mbështetje maksimale ndaj studentëve ndërkombëtarë
 • Studentët përfitojnë nga mesimdhënia e stafik akademik të kualifikuar dhe ekspertëve botëror të fushave të ndryshme
 • Studentët mbasi përfundojnë studimet bachelor kanë të drejtë të qëndrojnë dhe jetojnë për një periudhë 2 vjecare

 

Arsyet pse duhet ti besoni Integral Educational Programs:

 • Ne kemi numrin më të lartë të studentëve të pranuar në universitetet Britanike
 • Ne i njohim shumë mirë universitetet Britanike dhe konsulentët tanë i kanë vizituar ato gjatë vitit të shkuar
 • Asistence gjatë gjithë procesit të aplikimit dhe pranimit
 • Vlerësimi me prioritet i aplikimit tuaj nga universitetet partnere me Integral

Integral ofron Testin orientues të karrierës për studentët të cilët janë ende të pavendosur pë degën e studimit (MyUniChoices)

Informacion i detajuar mbi kushtet, procedurat dhe afatet e aplikimit

Përzgjedhja e institucioneve arsimore që ofrojnë programin e dëshiruar

Ndihmë në përgatitjen e dokumenteve - letër motivimi, CV, etj.

Aplikim deri në 5 universitete dhe konfirmimi i pranimit

Ndihmë në përzgjedhjen e akomodimit dhe këshilla praktike

Lista e Universiteteve

Universitete në Mbretërinë e Bashkuar

30.07.2021

University of Reading

University of Reading The University of Reading është një  ndër Top 30 Universitet më të mira në Mbretërinë e Bashkuar (renditet i 27 -ti nga 84 universitetet të mira në Mbretërinë e Bashkuar i paraqitur në Renditjet e Universiteteve Botërore QS, 2021) me qendër në juglindje të Anglisë, 25 minuta nga qendra e Londrës me[...] Read more
29.07.2021

London Metropolitan University

London Metropolitan University London Metropolitan University është një nga universitetet më diverse në Mbretërinë e Bashkuar me studentë nga mbi 140 vende. LMU ofron një atmosferë mikpritëse dhe miqësore me mbështetje për ju në çdo hap të udhëtimit tuaj studentor. Ky universitet ofron një gamë të gjerë të kurseve të disponueshme në nivelin universitar, pasuniversitar,[...] Read more
29.07.2021

The University of Liverpool

The University of Liverpool I themeluar në 1881, Universiteti i Liverpoolit është ndër universitetet më të mirë në Mbretërinë e Bashkuar. Ai ofron një gamë të gjerë programesh universitare, pasuniversitare dhe kërkimore në disiplina të njohura, përfshirë shkencat humane dhe shoqërore, shkencën dhe inxhinierinë, shkencat e shëndetit dhe humane si dhe studimet e menaxhimit. Përveç[...] Read more
28.07.2021

Lancaster University

Lancaster University Lancaster University është një universitet i vendosur në Anglinë VeriPerëndimore, 3 orë me tren nga Londra, Glasgow dhe Edinburgh. Ka një reputacion të shkëlqyeshëm si për kërkimin shkencor ashtu edhe për mësimdhënien. Ai renditet i 8-ti nga 150 institucione britanike për cilësinë e hulumtimit akademik. Prania e studentëve ndërkombëtarë konsiderohet si një tipar[...] Read more
28.07.2021

Goldsmiths, University of London

Goldsmiths, University of London Goldsmiths është i njohur ndërkombëtarisht për kreativitetin dhe inovacionin akademik, ruan një reputacion të mbështetur nga standardet më të larta akademike dhe është anëtar për mbi një shekull në Universitetin e Londrës. E vendosur në New Cross, Londra Juglindore, ky universitet ofron mundësi studimi në arte, shkenca humane, shkenca shoqërore, biznes,[...] Read more
28.07.2021

City, University of London

City, University of London City, University of London është një universitet kryesor global i bazuar në zemrën e një prej qyteteve më të gjallë në botë. City, University of London është i përkushtuar ndaj përsosmërisë akademike dhe i përqendruar në biznes dhe profesione. Për mbi 125 vjet, City ka përdorur arsimin, kërkimin dhe ndërmarrjen për[...] Read more
28.07.2021

Northumbria University Newcastle

Northumbria University Newcastle Me më shumë se 30,000 studentë nga mbi 130 vende, Northumbria University është një nga universitetet më të mëdha dhe më të suksesshme në Mbretërinë e Bashkuar. Northumbria ka një histori të pasur duke u kthyer nëpër kolegjet e saj përbërëse deri në fund të shekullit të nëntëmbëdhjetë. Ofrimi i kurseve në[...] Read more
28.07.2021

BPP University

BPP University Themeluar në 1992, BPP University është një institucion privat i arsimit të lartë i vendosur në qytetin e Mançesterit, në Anglinë Veri-Perëndimore. Në shtator 2007, Universiteti BPP bëri histori duke u bërë institucioni i parë në pronësi publike në Mbretërinë e Bashkuar që mori kompetencat e dhënies së diplomave. Ky proces përfshinte bërjen[...] Read more
26.07.2021

University for the Creative Arts

University for the Creative Arts UCA ka një histori të gjatë të edukimit të bashkësive unike të artistëve, stilistëve, arkitektëve, shkrimtarëve, animatorëve, kineastëve, ilustruesve, fotografëve, aktorëve, udhëheqësve krijues të biznesit dhe më shumë, dhe 96.9% e të diplomuarve janë të punësuar ose regjistrohen në një program pasuniversitar brenda gjashtë muajve. Kineastë dhe animatorë fitues të[...] Read more
26.07.2021

Anglia Ruskin University - ARU

Anglia Ruskin University Anglia Ruskin University (ARU) është një universitet i lokalizuar në Anglinë Lindore. Origjina e saj nis me Shkollën e Artit të Kembrixhit, themeluar nga William John Beamont në 1858.  U titullua si një universitet në 1992 dhe u riemërua pas John Ruskin në 2005. Anglia Ruskin ka 39,400 studentë me kampuse në[...] Read more
23.07.2021

University of Southampton

University of Southampton University of Southampton është një universitet kërkimor në Southampton, Angli. University of Southampton është një anëtar themelues i Russell Group të universiteteve kërkimore në Mbretërinë e Bashkuar, dhe renditet në 100 universitetet më të mira në botë. Universiteti ka shtatë kampuse. Kampusi kryesor është i vendosur në zonën Highfield të Southampton dhe[...] Read more
23.07.2021

University of Leicester

University of Leicester Universiteti i Leicester është një universitet publik kërkimor me kampus në Leicester, Angli. Kampusi kryesor është në jug të qendrës së qytetit, ngjitur me Victoria Park. Paraardhësi i universitetit, Kolegji Universitar, Leicester, fitoi statusin e universitetit në 1957. Universiteti kishte të ardhura prej 323.1 milion £ në 2019/20, nga të cilat 57[...] Read more
23.07.2021

University of Leeds

University of Leeds Universiteti i Leeds është një universitet kërkimor publik në Leeds, West Yorkshire, Angli. Është themeluar në 1874 si Kolegji i Shkencave Yorkshire. Në 1884 u bashkua me Shkollën e Mjekësisë Leeds (themeluar 1831) dhe u quajt Kolegji Yorkshire. Ai u bë pjesë e Universitetit Federal Victoria në 1887, duke iu bashkuar Kolegjit[...] Read more
23.07.2021

Swansea University

Swansea University Swansea University është një universitet publik kërkimor i vendosur në Swansea, Uells, Mbretëria e Bashkuar. Është emëruar si Kolegji Universitar i Swansea në 1920, si kolegji i katërt i Universitetit të Uellsit. Në 1996, u ndrysha emri në Universitetin e Uellsit Swansea pas ndryshimeve strukturore brenda Universitetit të Uellsit. Titulli i Universitetit të[...] Read more
24.06.2021

University of Plymouth

University of Plymouth Universiteti i Plymouth është një universitet kërkimor publik i bazuar kryesisht në Plymouth, Angli, ku ndodhet kampusi kryesor, por universiteti ka kampuse dhe kolegje në të gjithë Anglinë Jugperëndimore. Me 18,410 studentë, është i 57-ti për nga numri i përgjithshëm i studentëve në Mbretërinë e Bashkuar (përfshirë Universitetin e Hapur). Ka një[...] Read more
16.08.2019

University of Westminster

Universiteti i Westminster është një nga universitet publike britanike, i fokusuar në kërkimet shkecore, me kampuse në Londër. I themeluar në 1838 si Institucioni Politeknik Mbretëror, universiteti është një nga institucionet më të vjetra të arsimit të lartë, si edhe instiucioni i parë politeknik në Mbretërinë e Bashkuar. Universiteti i Westminster ka katër kampuse: tre[...] Read more
17.08.2017

University of Northampton

Universiteti i Northampton është një nga universitetet më të reja në Britaninë e Madhe, themeluar në vitin 2005. Si një universitet i ri, ai jep kontributin e vetë në shoqëri, duke shtuar vlerat e saj. Impakti që universiteti ka në shoqëri, e ka bërë atë të vlerësohet me shumë çmime në këtë fushë, duke i[...] Read more
04.06.2021

Cardiff University

Cardiff University Universiteti i Cardiff është një universitet publik kërkimor në Cardiff, Uells. Themeluar në 1883 si Kolegji Universitar i Uellsit Jugor dhe Monmouthshire (University College Cardiff nga 1972), një ndër kolegjet themelues të Universitetit të Uellsit në 1893. Ai u bashkua me Universitetin e Uellsit si pjesë e Institutit të Shkencës dhe Teknologjisë (UWIST)[...] Read more
17.08.2017

Coventry University

Coventry University është një universitet modern, me një traditë krenare në ofrimin e arsimit të lartë cilësor dhe fokusin në kërkimet shkencore. I themeluar më 1843, universiteti ka një traditë 175 vjeçare në ofrimin e mësimdhënies cilësore të arsimit të lartë.  Kampusi universitar ndodhet në qendër të qytetit te Coventry dhe është vazhdimisht në zhvillim.[...] Read more
01.02.2021

Brunel University London

Brunel University London u themelua në 1966, misioni i këtij universiteti ështe ndërthurja e rigorozitetit akademik me qasje praktike, sipërmarrëse dhe vizionare. Universiteti ofron një gamë të gjerë programesh, shumë janë të akredituar nga institucione profesionale, të cilat njihen nga punëdhënësit dhe mund të ofrojnë anëtarësim në arsimin e lartë. Brunel University London është një[...] Read more
17.08.2017

University of Greenwich

Universiteti i Greenwich ka një traditë disa vjecare në dhënien e arsimit të lartë, që prej vitit 1890. Tre kampuset e universitetit në Londër dhe Kent përbëhen nga godina historike të cilat ofrojnë ambjente madhështore, si edhe pajisjet e teknologjisë së fundit. Kampusi më i madh ndodhet në qendër të Old Royal Naval College në[...] Read more
16.08.2019

University of East London

University of East London është themeluar në shekullin e 19-të. Ai është i pozicionuar në zonën lindore të Londrës, vetëm 30 minuta larg nga qendra. UEL është një nga universitetet më të mëdha në Britaninë e Madhe, në të cilin studiojnë mbi 19 000 studentë nga e gjithë bota. Universiteti ofron një larmi programesh, dhe[...] Read more
19.08.2019

London South Bank University (LSBU)

Universiteti i Bankës së Jugut në Londër (LSBU) është një universitet publik në Newington, Londër. Ajo ka 17.985 studentë dhe 1.700 staf, dhe është me qendër në Borough London of Southwark, pranë Bregut Jugor të lumit Thames, nga i cili merr emrin e tij. I Vendosur pak minuta nga qendra e Londrës, LSBU ka përgatitur[...] Read more
04.10.2019

Buck's University

Origjina e universitetit daton që prej vitit 1891. Që prej fillesës së tij universiteti është  specializuar në ofrimin e arsimit profesional, i cili  është përmirësuar vit pas viti. Fillimisht Bucks është themeluar si shkollë e cila ofronte mësimdhënie në degët shkencore dhe arte. Sot Bucks është një universitet i konsoliduar i vendosur në Wycombe, Uxbridge,[...] Read more
22.04.2021

Falmouth University

Falmouth University Është një Universitet i specializuar për industritë krijuese me qendër në Falmouth dhe Penryn, Cornwall, Angli. Themeluar si Shkolla e Artit Falmouth në 1902, ajo ka qenë e njohur më parë si Falmouth College of Art and Design dhe më pas Falmouth College of Arts para se të merrte kompetenca për dhënien e[...] Read more
26.02.2019

University of Essex

Universiteti i Essex është themeluar me 1964 dhe në të studiojnë mbi 15 000 studentë nga 140 vende të ndryshme në botë, duke e berë atë universitetin më të kërkuar nga studentët ndërkombëtare në Mbretërinë e Bashkuar. Universiteti ka tre kampuse, Colchester, Southend dhe Lauton të cilat pozicionohen në zonat hisotrike të Essex. Kampusi o[...] Read more
25.08.2019

Middlesex University London

Middlesex University London është një universitet publik në Hendon, veri-perëndim të Anglisë,I themeluar në vitin 1992. Emri i universitetit është marrë nga vendndodhja e tij brenda kufijve historikë të qarkut të Middlesex.Më shumë se 140 kombësi përfaqësohen vetëm në kampusin universitar të Hendon.Universiteti gjithashtu ka kampuse në Maltë, Dubai dhe Mauritius si dhe një numër[...] Read more
25.08.2019

University of Hertforshire

University of Hertfordshire është një universitet publik në Hertfordshire, i vendosur kryesisht në Hatfield, Hertfordshire, Mbretërine e Bashkuar.U identifikua si një nga 25 Kolegjet e Teknologjisë në Mbretërinë e Bashkuar në 1959 dhe iu dha statusi i universitetit nga qeveria britanike ne vitin 1992.Me një komunitet studentor prej mbi 25.130 përfshirë më shumë se 5.200[...] Read more
25.08.2019

Canterbury CC University

Canterbury Christ Church University (CCCU) është një universitet publik i themeluar në vitin 2005.Universiteti ka rreth 15,000 studentë të vendosur në lokacione në të gjithë Kentin në Canterbury, Medway (si pjesë e Universiteteve në Medway) dhe Tunbridge Wells. Si dhe duke qenë qendra më e madhe e arsimit të lartë në Kent për shërbimet publike[...] Read more
25.08.2019

University of Salford

University of Salford, është një universitet i kërkimit publik në Salford, Greater Manchester, Angli, 1 milje në perëndim të qendrës së qytetit të Manchester. University of Salford ka një histori të gjatë të punës me industrinë, duke përmirësuar forcat e tij tradicionale të infermierisë, inxhinierisë dhe mjekësisë sportive. Ajo u themelua në formën e saj[...] Read more
25.08.2019

University of Huddersfield

University of Huddersfield është i vendosur në pjesën perëndimore të Yorkshire-it, 300 km larg Londrës dhe 17 km nga Bradford. Është i njohur për trashëgimi të pasur historike, duke përfaqësuar imazhin e një qyteti që ofron arsimim cilësor. Themeluar në vitin 1825, universiteti është i njohur për reputacionin e shkëlqyer në fushën e kërkimeve shkencore,[...] Read more
25.08.2019

University of South Wales

The University of South Wales është një universitet publik në Uells, me kampuse në Cardiff, Newport, Pontypridd dhe Dubai. Universiteti është universiteti i dytë më i madh në Uells përsa i përket numrit të studentëve, dhe ofron rreth 200 kurse. Universiteti ka katër fakultete kryesore në të gjitha kampuset e tij në Uellsin e Jugut.[...] Read more
25.08.2019

Birmingham City University

Birmingham City University fillimisht u themelua si Kolegji i Arteve në Birmingham ne vitin1843  dhe fitoi statusin e universitetit në 1992. Universiteti ka tre kampuse kryesore që I shërbejnë katër fakulteteve, dhe ofron kurse në art dhe dizajn, biznes, mjedisin e ndërtuar, informatikë, arsim, inxhinieri, anglisht, kujdes shëndetësor, ligj, arte interpretuese, shkenca sociale dhe teknologji.[...] Read more
17.08.2017

University of Sunderland

University of Sunderland është një nga insitucionet më prestigjioze të arsimit në Britanine e Madhe , me një experiencë prej më shumë se një shekulli. Universiteti ka dy kampuse, një prej të cilëve ndodhet në qytetin e Sunderland, në pjesën veriperëndimore të Anglisë dhe tjetri në Londër. Që prej vitit 1901, universiteti ofron standarte të[...] Read more
17.08.2017

INTO University Centre

INTO është një rrjet ndërkombëtar universitetesh partnere në zhvillim. INTO ndihmon të huajt të cilët dëshirojnë të vazhdojnë arsimin e tyre bachelor dhe master për tu përgatitur dhe të rrisin shanset e tyre për tu pranuar në universitete. Qëndra e trajnimit INTO ka pajisje bashkëkohore, klasa të reja, biblioteka, mundësi të shkëlqyera akomodimi, ushqim dhe[...] Read more
17.08.2017

Richmond the American International University in London

Richmond është një Universitet Ndërkombëtar Amerikan, i themeluar në vitin 1972. Ai ndodhet në zonën perëndimore të Londrës dhe ka dy kampuse në Richmond Hill dhe pranë Kensington High Street. Që nga viti 1981, universiteti ka ofruar diploma amerikane të akredituara nga komisioni në arsimin e lartë The Middle States Commission. Së fundmi Richmond ka[...] Read more
17.08.2017

Oxford Brookes University

Oxford Brookes University është një universitet publik në Oksford, Angli I cili u themelua ne vitin 1865 si Shkolla e Arteve e Oksfordit. Universiteti Oxford Brooks ka tre kampuse kryesore dhe një të katërt në Swindon.Universiteti është i ndarë në katër fakultete: Biznes, Shkencë të Shëndetit dhe Jetës, Shkenca Humane dhe Sociale, dhe Teknologji, Dizajn[...] Read more
17.08.2017

Newcastle University

Newcastle University (zyrtarisht Universiteti i Newcastle upon Tyne) është një universitet i kërkimit publik në Newcastle upon Tyne në veri-lindje të Anglisë I themeluar ne vitin 1963. Newcastle University  është është anëtar i Grupit Russell, një shoqatë e universiteteve prestigjioze kërkimore-intensive në Mbretërinë e Bashkuar. Mësimdhënia dhe hulumtimi zhvillohen në 24 shkolla akademike dhe 40[...] Read more
17.08.2017

De Montfort University (DMU)

De Montfort University është i vendosur në qytetin e Leicester, vetem një orë e gjysëm larg nga Londra. Universiteti është veçanërisht i njohur për degët e artit dhe ofron një nga programet më të mira në Arkitekturë. DMU mban partneritet me biznese nga fusha të ndryshme, nga të cilët studentët mund të kenë përfitime. Për[...] Read more
17.08.2017

Regents University London

Universiteti Regent’s është një institucion arsimor i pavarur , jo fitimprurës. Qëllim kryesor i tij është sigurimi e një cilësie të lartë mësimdhënie, mjedisi të përshtatshëm si dhe një eksperiencë të paharrueshme për studentët. Regent eshte projektuar ne 1811 nga John Nash, arkitekti i preferuar i Princit Regent, me vone George IV. E rrethuar nga[...] Read more