5 destinacionet më të preferuara për kampe verore

12.05.2021

Kampe verore jashtë vendit


Të mësuarit, eksperimentimet, pavarësia, miqësia, zhvillimi, krijimtaria, edukimi, gëzimi, përqafimi i një bote të madhe – këto janë fjalët që dëgjojmë më shpesh kur fëmijët dhe të rinjtë kthehen në shtëpi nga kampi i tyre veror. Opsionet janë shumë të ndryshme në mënyrë që t’u japin të gjithëve një shans për të kombinuar dëshirat dhe preferencat e tyre. Por ku u pëlqen të udhëtojnë fëmijët nga Shqipëria? Kjo është një pyetje që na bëhet shpesh.

Ne ju paraqesim pesë destinacionet më të preferuara nga fëmijët shqiptarë.

Kampe verore në Zvicër

Multikulturalizmi absolut, shkollat ​​e vendosura në mbi 1.000m mbi nivelin e detit në një mjedis krejtësisht alpin, “çokollatat dhe djathërat e shijshëm” – të gjitha këto mund ti gjeni në Zvicër.

Zvicra është vendi i duhur për sportet aventureske, shumëgjuhësinë dhe ajrin malor. Sigurisht, të gjithë këta elementë mund të kombinohen me aktivitete krijuese, sportive dhe akademike, siç është rasti në vendet e tjera, por gjithçka ndodh në një mjedis zviceran. Prindërit të cilët vendosin sigurinë e fëmijëve të tyre së pari priren ta shohin Zvicrën si një destinacion ideal, duke e konsideruar asnjanësinë e saj si një referencë historike për të.

Si një vend me katër gjuhë zyrtare, Zvicra mund të mundësojë pritshmërit e ndryshme kulturore dhe gjuhësore të prindërve dhe fëmijëve, dhe kampet verore mbulojnë të gjitha këto fusha gjuhësore.

Në Zvicër, të vegjlit mund të gjejnë vendin e tyre sepse ka shkolla me konvikt që pranojnë fëmijë nga mosha 3 vjeç e lart. Fëmijët më të moshuar që duan të vazhdojnë shkollimin në një nga shkollat ​​ekskluzive zvicerane ose që duan të ndjekin një karrierë në industrinë e Hotelerisë dhe Turizmit do të bënin mirë të fillonin një kamp veror për t’u njohur dhe provuar me këtë fushë.

Kampe verore ne Angli

Ata që duan kampe verore në Anglisht ose të përmirësojnë aftësitë e tyre në gjuhën angleze, zgjedhin ta bëjnë këtë në Britani të Madhe, natyrisht. Jo pa arsye, shumica e kampeve verore në portofolin e Integral ndodhen në Britaninë e Madhe. Gjithashtu, ky vend ka një traditë kaq të gjatë në organizimin e programeve arsimore ndërkombëtare, sa shumëllojshmëria e temave është më e madhe brenda territorit të tij. Qoftë kampet akademike, të përziera, rekreative, tematike / profesionale apo ditore, ka mundësi të panumërta, të cilat ndonjëherë e bëjnë të vështirë vendimin përfundimtar.

Sa i përket vendndodhjes, prindërit së bashku me fëmijët e tyre, si dhe të rinjtë zgjedhin të shkojnë në Londër, afër Londrës, ose thjesht larg Londrës. Në çdo rast, shumë kampe verore shumë udhëtime interesante interesante turistike në Londër (Westminster dhe Buckingham Palace, London carousels, Sheshi Trafalgar, Muzeu Britanik, etj.), Por jo vetëm ata sepse Anglia është plot me pika të rëndësishme kulturore që janë pjesa kryesore e trashëgimisë kulturore ndërkombëtare. Disa shembuj: Stratford-upon-Avon (vendlindja e Shekspirit), kështjellat Warwick dhe Cardiff, Oksford, Kembrixh, Bath dhe shumë të tjerë.

Zgjedhja e qytetit dhe destinacionit varet nga qëllimet që të rinjtë ose fëmijët duhet të përmbushin përmes kampit veror të zgjedhur si dhe nga lloji i përvojës që duan të fitojnë: mësimi i anglishtes, njohja e sistemit arsimor britanik në shkollat ​​e mesme ose universitetet, duke kombinuar anglishten me një sport të preferuar ose një formë arti të preferuar, duke provuar një fushë të caktuar studimi, etj.

Kampe verore në Gjermani

Gjuha gjermane është aq komplekse sa vlerësohet nga pak fëmijë dhe të rinj – ose të paktën nga prindërit që duan të stimulojnë fëmijët e tyre përmes kampeve verore ne Gjermani .

Epiqendra e muzikës klasike, letërsisë, filozofisë dhe arkitekturës gotike, Gjermania është destinacioni perfekt jo vetëm për ata që duan të mësojnë gjermanisht, por edhe anglisht, spanjisht, frëngjisht, italisht, japonisht, arabisht ose gjuhën kineze.

Përveç mësimit të një gjuhe të huaj, arsye të tjera pse prindërit dhe fëmijët zgjedhin Gjermaninë si një destinacion për kampe verore apo kurse gjuhe janë: për të vazhduar arsimin e tyre në shkollën fillore, shkollën e mesme ose universitetin në këtë vend, për të marrë certifikatat e gjuhës në kurse intensive, ose për të kombinuar studimin e gjuhëve me aktivitete sportive, krijuese ose rekreative, si dhe me ekskursione. Gjermania është një mundësi e shkëlqyeshme për prindërit që duan të shoqërojnë fëmijët e tyre.

Bavaria dhe rrethinat e Liqenit Konstancë, Berlin, Hamburg, Frankfurt ose Heidelberg – këto janë disa nga vendet më të njohura në Gjermani.

Kampe verore në Maltë

Malta është një nga vendet më tërheqëse për sport dhe rekreacion.

I vendosur në Detin Mesdhe, ishulli është i rrethuar nga ujëra të kristalta. Mikpritja e Maltezëve do t’ju ndihmojë të shijoni plotësisht kampin tuaj veror ose kursin e gjuhës. Anglishtja është gjuha e dytë zyrtare e ishullit të Maltës. Destinacioni është gjithashtu jashtëzakonisht i njohur për pushimet familjare. Ishulli është i jashtëzakonshëm për shkak të ndikimit historik të kulturës arabe, italiane dhe angleze.

Kampe verore në Francë

Midis frankofonëve dhe frankofilëve, Franca është ende një destinacion i preferuar. Edhe pse jetojmë në një botë të globalizuar ku anglishtja është një gjuhë “universale”, frëngjishtja është një gjuhë e njohur në Shqipëri.

Së bashku me Parisin, Cote d’Azur është destinacioni më i kërkuar në territorin e Francës, si dhe Cannes, Nice, Antibes dhe Monako.

Përveç mësimit ose përmirësimit të njohurive të kësaj gjuhe dhe përveç aktiviteteve të shkëlqyera të përfshira në program, fëmijët dhe të rinjtë që zgjedhin kampet verore apo kurset e gjuhës në Francë presin udhëtime në atraksione turistike të famshme në botë siç është Muzeu Luvrit, Qendra Pompidou. Katedralja Notre Dame, Saint Tropez, Dolphinarium Marinland, Muzeu Picasso, kështjellat e Luginës së Loire dhe shumë të tjerë. Parku Disneyland, sigurisht, mbetet një pikë referimi shumë e rëndësishme.

Për ata që kërkojnë aktivitete interesante që stimulojnë aftësi të reja gjuhësore dhe shoqërore, ne ofrojmë një përzgjedhje të veçantë të ofertave për kampet verore jashtë vendit.

Për të siguruar një qëndrim të këndshëm dhe të sigurt, qendrat ndërkombëtare të gjuhëve me të cilat punojmë përshtatin proceset e tyre të mësimdhënies pa cënuar cilësinë e lartë të trajnimit akademik. Një mjedis miqësor me komunikim joformal, i kombinuar me mundësi tërheqëse për sporte dhe hobi, do të zgjerojë horizontin e fëmijëve tuaj dhe do t’u japë atyre një ndjenjë të normalitetit, edhe në këtë mjedis të pazakontë.

Për më shumë informacion rreth kampeve verore:

Rezervoni konsulencën tuaj FALAS!

☎️: +355 69 40 40 801

📧: krysia@integral.al

 

Rezervoni një konsulencë

Hapi 1 nga 3

ABONOHUNI PËR LAJMËRIME DHE OFERTA AKTUALE

Merrni informacionin aktual nga Integral

Ju lutemi zgjidhni për cilat programe dëshironi të merrni lajme dhe oferta:

pages.front.server_error_title pages.front.server_error_message