World-class Education: Shkollat e mesme pjesë e Top 10

16.08.2023

Kolegje elitare


 1. Cardiff Sixth Form College, United Kingdom

Kolegji Cardiff Sixth Form është shkolla e mesme më e mirë në MB për rezultatet e provimeve A-levels. Duke pranuar nxënës të moshës 15-19 vjeç, 99% e tyre arritën notat më të larta A* dhe A në vitin 2020. Kjo është një nga shkollat e mesme që i merr akademikët shumë seriozisht dhe krenohet me shkallën e lartë të arritjeve universitare, aq sa u rendit në numrin 1 për rezultatet në nivel të njëmbëdhjetë vitet e fundit në tabelën e Ligës së Shkollës së Pavarur. 

 • Shteti: Uells
 • Viti i themelimit: 2004 (si Cardiff Center of Excellence)
 • Numri i nxënësve: 38
 1. Institut Auf Dem Rosenberg, Switzerland

Mirësevini në shkollën e mesme më të shtrenjtë në botë, Institut Auf Dem Rosenberg. Gjithashtu si një nga shkollat elitare jashtë vendit, Instituti pret rreth 230 nxënës në çdo kohë, të moshës 6 deri në 18 vjeç. Me një ekskluzivitet kaq të lartë dhe një numër të vogël nxënësish, fëmijës i garantohet një edukim praktik me mësuesit e tyre në një raport mësues-nxënës 1:2.

 • Shteti: Zvicër
 • Viti i themelimit: 1889
 • Numri i nxënësve: 230
 1. Leysin American School in Switzerland (LAS)

Shkolla e mesme Amerikane Leysin në Zvicër (LAS) përpiqet jo vetëm të edukojë nxënësit , por të krijojë liderë të ardhshëm botërorë në disiplinat e tyre të zgjedhura me një program të veçantë lidershipi. Natyrisht, shkolla e pranon se jeta e një nxënësi nuk mund të jetë vetëm akademike, ndaj ofron udhëtime në fundjavë në vende të tjera evropiane, si dhe udhëtime për ski dhe ecje në Alpe.

 • Shteti: Zvicër
 • Viti i themelimit: 1960
 • Numri i nxënësve: 340
 1. Le Rosey, Switzerland

E renditur si shkolla e mesme numër 1 në botë nga Forbes, Le Rosey ka pritur fëmijët e aktorëve të famshëm si Roger Moore, David Niven, Elizabeth Taylor, muzikantë si John Lennon dhe Diana Ross, dhe liderë të industrisë si: Rothschilds. , Benettons, Du Ponts dhe Rockefellers. Le Rosey karakterizohet nga një preferencë e fortë për arsimin dygjuhësh, duke çuar student të studiojnë në programe IB jashtë vendit, nga ku përfitojn diplomën e Baccalaureate Franceze ose International Baccalaureate (IB).

 • Shteti: Zvicër
 • Viti i themelimit: 1880
 • Numri i studentëve: 420
 1. Aiglon College, Switzerland

Çfarë kanë të përbashkët Princesha Tatiana e Greqisë dhe Danimarkës dhe ish-CFO i Google, Pietro Dovi? Të dy janë alumni të Kolegjit të bukur Aiglon. Një nga veçoritë unike të kësaj shkolle të meme është se e gjithë shkolla mblidhet për një seancë meditimi 20 minutëshe çdo të martë, të enjte dhe të premte për të cliruar stresin apo edhe për të ndërtuar një urë të re komunikimi midis nxënësve.

 • Shteti: Zvicër
 • Viti i themelimit: 1949
 • Numri i studentëve: 400
 1. American International School – Salzburg, Austria

Me një raport student-mësues 3:1 dhe një regjistrim maksimal prej 100 studentesh , mund të jeni të sigurt se fëmija juaj do të marrë vëmendjen dhe përkushtimin që i nevojitet në kolegjin American International School, që ndodhet në Salzburg të Austrisë. Nëse fëmija juaj është vërtet i ngazëllyer për studimet e tij, AIS ofron një program shtesë shkollor veror, si dhe një program veror të gjuhës, i krijuar për të promovuar dygjuhësinë.

 • Shteti: Austri
 • Viti i themelimit: 1976
 • Numri i nxënësve: 100
 1. Brillantmont International School, Switzerland

Një nga shkollat e mesme më të vjetra në Zvicër, Brillantmont International School, ka qenë në pronësi dhe e drejtuar nga e njëjta familje për pesë breza. Pas klasës së 9-të , nxënësve u jepen orare të personalizuara që janë krijuar posaçërisht për të përmbushur pikat e tyre të forta dhe për t’i ndihmuar ata të përgatiten për të aplikuar në universitetet e zgjedhjes së tyre. Sigurisht që nuk ka asnjë problem fakti që vendndodhja e shkollës është mahnitëse, me pamje nga Alpet zvicerane dhe liqeni Leman (Liqeni i Gjenevës).

 • Shteti: Zvicër
 • Viti i themelimit: 1882
 • Numri i nxënësve: 150
 1. Lyceum Alpinum Zuoz, Switzerland

Lyceum Alpinum Zuoz bën çmos për të ofruar disa programe akademike: tre në anglisht, një në gjermanisht dhe dy programe dygjuhëshe (gjermanisht/anglisht dhe italisht/gjermanisht). Atmosfera shumëgjuhëshe, e ndarë nga nxënës me prejardhje nga mbi 45 vende të ndryshme, do të pasurojë të kuptuarit e një fëmije për botën dhe aftësinë e tij / saj për të vepruar në të.

 • Shteti: Zvicër
 • Viti i themelimit: 1904
 • Numri i studentëve: 300
 1. Collège Alpin International Beau Soleil, Switzerland

Kolegji Alpin International Beau Soleil krenohet me sfidimin e nxënësve të tij brenda dhe jashtë klasës. Programi i tyre i ekspeditës i çon nxënësit në vende të tilla si Kamboxhia, Islanda, Japonia dhe Antarktida për të trajtuar zgjidhjen e problemeve si ngjitja në Kilimanxharo ose rafting.

 • Shteti: Zvicër
 • Viti i themelimit: 1910
 • Numri i studentëve: 300
 1. St. George’s International School, Switzerland

E themeluar nga Lorna Southwell në 1927 , shkolla e mesme ndërkombëtare e St. George nisi si një institucion arsimor vetëm për vajza. Kjo shkollë e mesme nuk i pranoi djemt deri në vitin 1993. Rezultatet e shkollës në programet (IB) për vitin 2022 ishin spektakolare, me një përqindje të pabesueshme kalueshmërie 100%, me 48% të atyre nxënësve që kaluan me një rezultat 38+ pikë. Por jeta në këtë kolegj elitar nuk është vetëm të mësuarit; shkolla ofron një gamë të gjerë aktivitetesh ekstrakurrikulare si arti, muzika, kërcimi, drama, atletika, IT, gjuhët dhe shumë më tepër.

 • Shteti: Zvicër
 • Viti i themelimit: 1927
 • Numri i nxënësve: 480

Zgjedhja e një shkolle të mesme jashtë vendit për fëmijën tuaj është një vendim i madh dhe ne e kuptojmë se mund të jetë e frikshme. Mos hezitoni të informoheni më tej me gjithçka që shkollat e mesme ofrojnë për sa i përket përvojave akademike dhe të tjera që mund të ndihmojnë në ndërtimin e karrierës dhe zhvillimit personal të fëmijës. Shkolla e mesme e duhur bëhet faktor që fëmija juaj të rritet si një person i sigurt, i cili nuk ka frikë nga sfidat

Për më shumë informacion rreth bursave dhe procedurave të aplikimit, kontaktoni zyrën e Integral Educational Programs:

Regjistrohuni këtu!

+355 69 80 40 601

anka@integral.al

news.front.related_news

Bursat për shkolla te mesme jashte vendit për viti...

Shumica e shkollave të pavarura ofrojnë bursa për kandidatët me aftësi të veçanta, në varësi të buxhetit të vendosur çdo vit nga institu...
12.01.2024 Lexo me shume

Rezervoni një konsulencë

Hapi 1 nga 3

ABONOHUNI PËR LAJMËRIME DHE OFERTA AKTUALE

Merrni informacionin aktual nga Integral

Ju lutemi zgjidhni për cilat programe dëshironi të merrni lajme dhe oferta:

pages.front.server_error_title pages.front.server_error_message