Bursat për shkolla te mesme jashte vendit për vitin shkollor 2024-2025

12.01.2024

Dëshironi të nisni studimet tuaja jashtë vendit? Dëshironi të studioni në programet më të mira A-levels apo IB. Më poshtë do të gjeni disa nga kolegjet më të mira jashtë vendit , të cilat i ofrojnë këto programe.


Shumica e shkollave të pavarura ofrojnë bursa për kandidatët me aftësi të veçanta, në varësi të buxhetit të vendosur çdo vit nga institucioni. Bursat ulin pjesërisht kostot e shkollimit, ato zakonisht ofrohen për një cikël studimi (p.sh. GCSE, A-levels/IB), përqindjet ndryshojnë nga një institucion në tjetrin dhe varen nga rezultatet e kandidatit në provimet pranuese.

Bursat mund të jenë akademike, sportive ose artistike (artet e bukura, muzikë, teatër, etj.) dhe u jepen studentëve që demonstrojnë performancë të jashtëzakonshme në një nga këto fusha.

Më poshtë, një përzgjedhje e bursave të disponueshme për vitin akademik 2024-2025:

 • Clare’s, Oksford

Kolegji i St. Clare’s në Oksford gëzon një reputacion si një shkollë që ofron një program IB të klasit të parë dhe është një nga kolegjet e pakta që organizon seminare për trajnimin dhe kualifikimin e mësuesve. E themeluar në vitin 1953, ai ndërthur me sukses metodën aktuale dhe progresive të të mësuarit me traditat e gjata, të cilat e bëjnë Oksfordin një nga kryeqytetet e arsimit botëror.

Shkolla ndodhet në periferinë elegante të Summertown në perëndim të Oksfordit dhe synon nxënësit e moshës 15 deri në 19 vjeç. Programet e ofruara: Pre-IB, IB, Foundation.

Filozofia e shkollës është se çdo nxënës duhet të zhvillohet si individ në një mjedis të relaksuar, duke stimuluar të menduarit krijues, duke pasuruar konceptet e botës dhe tolerancën në marrëdhëniet me të tjerët. Në kolegj studiojnë studentë të rreth 40 kombësive. Të gjithë mësuesit janë të kualifikuar, ekspertë në fushën e tyre të veprimtarisë. Kolegji krenohet me arritjet e tij mbresëlënëse në provimet IB çdo vit.

Bursat e disponueshme: numër i kufizuar bursash që mbulojnë pjesërisht ose plotësisht tarifat e programit të Baccalaureate Ndërkombëtare (2 vitet e fundit të shkollës së mesme).

Afati i aplikimit: 26 Janar 2024

 • Kolegji i Pavarur Rochester, Rochester

Kolegji i Pavarur i Rochester (RIC) përballet me grupin e Dukes Arsimit, pranon zgjedhjet në regjimin e programit ndërkombëtar të programit GCSE në nivelet A. Shkolla dëshiron të përfaqësojë një alternativë ndaj shkollës tradicionale britanike, duke u fokusuar në nevojat mësimore të nxënësit të trajtuar si një i ri, duke promovuar të menduarit kritik, kreativitetin dhe individualitetin. Konvikti është inaguruar në vitin 1984, ju mund të gjeni një program fillestar të specializuar në Formën e Gjashtë (Niveli A), matematikë dhe shkenca ekzakte. Që atëherë, kolegji është njohur për këto fusha: Art, Letra Angleze, Studime Filmi.

Bursat e disponueshme: bursa max. 20% zbritje në tarifat e shkollës për fushat: matematikë dhe shkenca, shkenca sociale, film dhe media, arte krijuese dhe skenike. Shkolla jep edhe grante sociale (maksimumi 50% e tarifës së shkollës). Bursa Ralph Steadman Art & Design jepet një herë në 2 vjet përmes konkursit dhe mund të mbulojë plotësisht tarifat e shkollimit.

 • Earlscliffe College

Earlscliffe ofron programin më të mirë të arsimimit britanik A-Level, duke i siguruar studentëve përgatitjen më të mirë akademike për hyrjen në universitetet më elitare në botë. Shkolla ofron shumëllojshmëri aktivitetesh shumë të rëndësishme që ndikojnë në përparimin e studentëve, duke i dhënë avantazh krahasuar me moshatarët e tjerë. Studentët ndërkombëtarë të moshës 15 vjeç mund të regjistrohen në Earlscliffe për të ndjekur programin 2 vjeçar A-Level ose për të përfunduar vetëm një vit, International Transition Year.

Shkolla ofron bursa deri ne 50% per nxenesit me rezultate te shkelqyera akademike dhe me performance e larte ne procedurat e pranimit.

 • Reddam House Berkshire

Reddam House është një shkollë tradicionale me konvikt. Kampusi mbulon një sipërfaqe prej 125 hektarësh, të vendosura në një park të madh të rrethuar nga pyje dhe liqene të bukur. Shkolla është e vendosur në periferi të qytetit historik tregtar të Wokingham, Berkshire. Qyteti më i afërt i madh në zonë është Reading, dhe Londra është rreth një orë larg.

Reddam House Berkshire ofron një bursë prej £ 10,000 (e aplikueshme për tarifat e përgjithshme duke përfshirë shkollimin dhe konviktin). Kjo do të vazhdojë për kohëzgjatjen e programit akademik GCSE (2 vjet); subjekt i vazhdimit të suksesit akademik dhe në përputhje me termat dhe kushtet e shkollës dhe kodin e sjelljes, si në jetën shkollore ashtu edhe në konvikt.

• Hyrja e vitit të 10 për programin GCSE në Reddam House Berkshire
• Vetëm aplikimet e shtatorit 2024- Afati i fundit deri të premten 2 shkurt 2024

 • Kolegji Kent, Canterbury

Kolegji Kent u themelua në vitin 1885 dhe që nga viti 1970 funksionon si shkollë ditore e përzier dhe shkollë me konvikt. Ndodhet në kontenë Kent dhe ka dy kampuse, një për shkollën fillore dhe një për shkollën e mesme, të vendosura rreth një milje nga njëri-tjetri. Shkolla fillore ndodhet pranë fshatit piktoresk Harbledown, dhe shkolla e mesme ndodhet në rrethinën e qytetit historik të Canterbury-t në juglindje të Anglisë. Londra është vetëm një orë larg me tren, dhe porti dhe tuneli La Mancha vetëm 20 minuta larg me makinë.

Kolegji Kent dallohet për atmosferën e tij miqësore dhe të këndshme. Prindërit janë në kontakt të përhershëm me stafin e shkollës dhe trajnimi solid i këshilltarëve është garanci për përparimin e çdo nxënësi. Sportet, muzika, arti dhe aktivitete të tjera jashtëshkollore janë jashtëzakonisht të njohura dhe ofrojnë mundësi të shumta shprehjeje.

Programet e disponueshme: 2 vjet GCSE, 1 vit GCSE, nivelet A, IB.

Bursat e disponueshme: akademike, IB, art, dizajn, teatër, muzikë, sport.

Shuma e bursës përcaktohet nga shkolla pas testimit specifik në varësi të fushës së zgjedhur dhe intervistës.

 • Cardiff Sixth Form College, Cardiff

Cardiff Sixth Form College (CSFC) ndodhet në kryeqytetin e Uellsit, Cardiff. Kolegji ka një reputacion të shkëlqyer akademik, me shumicën e të diplomuarve që pranohen në universitetet e Grupit Russell, përfshirë Oxbridge. Për vite me radhë është në krye të renditjes në Britaninë e Madhe për rezultatet e marra në provimet A-Levels. Programet shtesë dhe përvoja profesionale e fituar përmes praktikave praktike janë parakusht për një zgjedhje të informuar të profesionit dhe për një karrierë të suksesshme.

Mësimdhënia në klasa të vogla, qasja individuale dhe aktivitetet e shumta jashtëshkollore janë garanci për prindërit për investimet e bëra. Në procesin mësimor, nxënësit këshillohen se si ta përdorin kohën e përgatitjes në mënyrë efikase.

Bursat e disponueshme: bursa akademike deri në 50% të tarifës së shkollimit për studentët ndërkombëtarë. Për t’u pranuar, kërkohet testi IELTS dhe përveç intervistës së pranimit, ka teste për të 4 lëndët e studimit në nivelin A dhe një test të aftësive njohëse.

 • Oxford Sixth Form College, Oxford

Kolegji Oxford Sixth Form është një kolegj i pavarur që ofron programe arsimore GCSE, A-Level dhe BTEC. Me kalimin e viteve, ajo ka krijuar një reputacion të shkëlqyer për përgatitjen e mirë që u ofrohet studentëve për provimet publike dhe metodat e zgjedhura të mësimdhënies janë të ngjashme me ato të universiteteve të Kembrixhit apo Oksfordit. Kolegji ndodhet në epiqendrën universitare të qytetit të Oksfordit, në rrugën King Edward.

Bursat e disponueshme: mbulojnë deri në 40% të tarifave të shkollimit për studentët e pranuar në programet e nivelit A ose BTEC. Fushat e studimit për të cilat ofrohen bursa: mjekësi, stomatologji, veterinari, inxhinieri, juridik, art, biznes. Krahas testit të gjuhës angleze dhe intervistës akademike, kandidatët bëjnë teste në varësi të fushës që do të studiojnë.

 • Oxford International College, Oxford

Kolegji Ndërkombëtar i Oksfordit është një shkollë e mesme selektive që ofron programe GCSE, nivele A dhe një sërë kursesh intensive, afatshkurtra. OIC renditet e para në mesin e shkollave të pavarura në MB për sa i përket rezultateve mesatare të marra në nivelin A nga të diplomuarit. Studentët kanë mundësinë të studiojnë në një mjedis që mbështet zhvillimin e tyre personal dhe akademik, duke shijuar edhe jetën kulturore të këtij qyteti të bukur.

I vendosur brenda distancës në këmbë nga qendra e qytetit të Oksfordit, kolegji tërheq studentë nga e gjithë bota që formojnë një komunitet të larmishëm dhe të gjallë. Studentët studiojnë nën drejtimin e disa prej mësuesve më kompetentë në Oksford, ekspertë në fushën e tyre të veprimtarisë, shumica prej tyre ish studentë të Universitetit të Oksfordit.

Bursat e disponueshme: mbulojnë deri në 50% të tarifës së shkollimit. Krahas testit të gjuhës angleze, testit të aftësive njohëse dhe intervistës akademike, kandidatët bëjnë teste në të gjitha lëndët që do të studiojnë në nivelin A.

 • Abbey DLD, Londër/ Mançester/ Kembrixh

Grupi i kolegjeve Abbey DLD përbëhet nga tre kolegje të pavarura të vendosura në Kembrixh, Londër dhe Mançester. Ofron programet e studimit: GCSE, A-Level, BTEC, Foundation. Që nga viti 1931, Abbey DLD ka ofruar një arsim cilësor të lartë dhe është përgatitur për destinacionet kryesore universitare. Kolegjet përdorin metoda inovative të mësimdhënies, veçanërisht duke adresuar nevojat individuale të çdo studenti. Mësimi zhvillohet në klasa të vogla, me teste periodike për të vlerësuar progresin. Disa nga mësuesit janë anëtarë të bordeve kombëtare të provimeve.

Mësuesit janë specialistë të lëndës, të diplomuar në universitete më të mira dhe me përvojë të gjerë në mësimdhënien e kurrikulës në Mbretërinë e Bashkuar.

Bursat e disponueshme:

DLD London: Programi Alpha Scholars i ofruar nga konkursi (10 bursa të disponueshme çdo vit për studentët ndërkombëtarë) me një zbritje maksimale. 50% e tarifave të shkollimit. Fushat: Humane, Ekonomi, Shkencë. Vlera maksimale e bursës do t’u ofrohet kandidatëve me rezultate shumë të mira në shkollën e mëparshme, intervistën akademike dhe testet e pranimit.

Abbey College Cambridge: bursa përfshin një zbritje maksimale. 30% e tarifës së shkollimit dhe do të ofrohet pas testit të pranimit dhe intervistës

Abbey College Manchester: bursa përfshin një zbritje maksimale. 20% e tarifës së shkollimit dhe do të ofrohet pas testit të pranimit dhe intervistës.

 • Shkolla St Bees, Saint Bees (Cumbria)

Shkolla St Bees ka mbi 430 vjet ekzistencë, duke qenë një nga shkollat ​​më të vjetra në Angli – e rehabilituar së fundmi, St Bees e re merr traditat e saj nga këto rrënjë. E vendosur në buzë të Parkut Kombëtar të Liqenit të Trashëgimisë Botërore të UNESCO-s, St Bees përgatit studentë nga mosha 11 deri në 18 vjeç.

Programet në dispozicion të studentëve ndërkombëtarë janë: GCSE (kurs 2-vjeçar dhe kurs 1-vjeçar) dhe niveli A. Nëpërmjet Programit Global të Ndërgjegjësimit, çdo student mëson aftësitë thelbësore të jetës që do t’i ndihmojnë ata të zhvillojnë aftësitë e tyre të besimit dhe të punës në grup. Shkolla ka një koncept unik të shkrirjes së ashpërsisë akademike të një kurrikule britanike me tipare të tilla si puna në grup dhe aftësitë drejtuese, së bashku me tiparet e karakterit perëndimor si puna e palodhur, thellësia dhe vendosmëria.

Bursat e disponueshme: Shkolla ofron një bursë akademike që mund të kontribuojë në një ulje të tarifës vjetore deri në 40%. 

 • Andrews College, Cambridge

Kolegji Andrews, i themeluar në vitin 1976, është pjesë e grupit arsimor Dukes dhe ndodhet afër qendrës së Kembrixhit. Nxënësit janë të grupuar në klasa të vogla (6-7 persona), kanë mësues personalë dhe mund të marrin pjesë në programin përgatitor të Oxbridge. Programet e ofruara: Pre Alevel, A-level, Foundation.

Bursat e disponueshme: bursë akademike max. 75% zbritje në tarifat e shkollimit për programin e nivelit A dhe max. 35% për Para-Alevel dhe Foundation. Kandidatët marrin anglisht, matematikë, intervistë dhe teste specifike për kombinimin e lëndëve të zgjedhura për studim në A-Levels.

 • Kolegji David Game, Liverpool

Kampusi i ri i inauguruar në Liverpool nga kolegji David Game përfiton mbi 65 vjet përvojë të kolegjit me të njëjtin emër, në Londër. David Game College Liverpool në partneritet me Steven Gerrard Academy, u ofron studentëve mundësinë për të studiuar programin A-levels dhe në të njëjtën kohë për t’u bashkuar me akademinë elitare të futbollit, Steven Gerrard. Studentët kanë disa opsione për akomodim: familja pritëse, rezidenca e akademisë Steven Gerrard ose një vendbanim që ndodhet 15 minuta nga kolegji, i cili pret studentë ndërkombëtarë që studiojnë në Liverpool.

Bursat e disponueshme: max. 50% zbritje në tarifën e shkollimit për programin e nivelit A.

 • Kolegjet MPW, Londra/Cambridge/Birmingham

MPW Group u themelua në vitin 1973 nga tre të diplomuar të Universitetit të Kembrixhit, ai përbëhet nga tre kolegje të veçanta, të vendosura në Londër, Kembrixh dhe Birmingham, dhe ofron programe studimi fleksibël dhe të larmishëm. Kolegjet administrohen sipas një modeli unik menaxhimi dhe ndajnë parime dhe metoda të përbashkëta studimi.

Reputacioni i shkëlqyer është për shkak të kombinimit të koncepteve të mëposhtme: metodat individuale të studimit, në përputhje me nevojat dhe objektivat konkrete të studentëve; studioni në grupe të vogla me maksimum 8 studentë; orientimi praktik i kurseve; kurrikulë shkollore e ekuilibruar dhe fleksibël, me një larmi të gjerë lëndësh dhe mundësish për t’u kombinuar; monitorim i përhershëm i përparimit të secilit student; orientim dhe mbështetje profesionale gjatë procesit të pranimit në universitet. Vëmendje e veçantë i kushtohet përvetësimit të teknikave të ekzaminimit.

MPW boton tekstet e veta dhe materialet e studimit për shumicën e lëndëve të mësuara, dhe shumica e mësuesve kanë doktoraturë në shkenca dhe janë pjesë e komisioneve vlerësuese për lëndët që ligjërojnë. Atmosfera e këndshme dhe e relaksuar kontribuon në zhvillimin e krijimtarisë, vetëdisiplinës, si dhe në formimin e aftësive të kërkimit, analizës dhe punës në grup.

Bursat e disponueshme: bursa akademike dhe bursa në fushat krijuese (art, teatër, muzikë) max. 40% zbritje në tarifat e shkollimit.

 • ACS Cobham, Cobham (Surrey)

ACS Cobham International School është një nga shkollat ​​e pakta që ofron si Programin e Diplomës Ndërkombëtare të Baccalaureate (IBDP) ashtu edhe Diplomën e Shkollës së Mesme në SHBA (përfshirë vendosjen e avancuar – AP). E vendosur në qarkun e Surrey, në një kampus me një sipërfaqe prej 128 hektarësh dhe vetëm 30 minuta nga Londra, shkolla është “një shtëpi larg shtëpisë” për 110 fëmijë, djem dhe vajza, të moshës 12 dhe 18 vjeç. .

ACS ka mbi 30 vjet përvojë në mësimdhënie në IB. Ndër destinacionet universitare të të diplomuarve janë emra me rezonancë nga Russell Group (si: King’s College, LSE, Imperial College, Cambridge, Oxford, etj.) dhe Ivy League (Cornell University, Princeton University, Harvard University, Yale University , Universiteti i Stanfordit, MIT etj.). Gjithashtu, shkolla thekson sportin, artin, programet e udhëheqjes – të gjitha këto aktivitete kontribuojnë në formimin e personaliteteve të forta, të pavarura dhe harmonike.

Bursat e disponueshme: Çmimi Ndërkombëtar Premier (i ofruar për studentët rumunë të rekomanduar nga Integral) me një zbritje maksimale prej 40% në kostot për konviktin e plotë (imbarkimit)

 • Kings Colleges, Londra / Bournemouth / Oxford / Brighton

Kings Colleges janë një nga grupet kryesore të kolegjeve ndërkombëtare në Britaninë e Madhe që ofrojnë programe të specializuara për integrim të suksesshëm në sistemin arsimor britanik dhe për regjistrim në universitetet elitare britanike. Kolegjet e tij janë vlerësuar vit pas viti nga qeveria e Britanisë së Madhe dhe nga përfaqësuesit e sistemit arsimor britanik, për sukses në të gjithë veprimtarinë e zhvilluar.

Për më shumë informacion rreth shkollave të mesme më të mira jashtë vendit klikoni këtu!

 

Nëse jeni të interesuar për një bursë të tillë, kontaktoni konsulentët arsimorë të Integral  Educational Programs për të mësuar se cilat janë fazat e përgatitjes për marrjen e saj.

Rezervoni konsulencen tuaj Falas ketu!

+355 69 80 40 601

anka@integral.al

Rezervoni një konsulencë

Hapi 1 nga 3

ABONOHUNI PËR LAJMËRIME DHE OFERTA AKTUALE

Merrni informacionin aktual nga Integral

Ju lutemi zgjidhni për cilat programe dëshironi të merrni lajme dhe oferta:

pages.front.server_error_title pages.front.server_error_message