Përditësim në lidhje me provimet GCSE dhe A-levels!

07.01.2021


Shpejtësia me të cilën Coronavirus po përhapet në Britaninë e Madhe, kushtëzoj qeverinë britanike që të njoftojë në mbrëmjen e 4 janarit 2021, nevojën për të instaluar bllokimin e tretë kombëtar, që nga fillimi i kësaj pandemie.

Si rezultat i situatës së re, të gjitha shkollat ​​në Mbretërinë e Bashkuar janë të detyruara ta zhvillojnë mësimin online (të paktën deri nga mesi i muajt shkurt 2021), gjë që sjell në mënyrë të pashmangshme anulimin e provimeve publike të GCSE (Viti 11) dhe A-levels (Viti 13) të planifikuar për verën 2021.

Boris Johnson tgjithashtu shtoj  se “Ne e kuptojmë se këto masa e bëjnë të pamundur zhvillimin e provimeve normale këtë verë. Sekretariati i Arsimit do të punojë me Ofqual për trajnime alternative”. Në këtë moment, nuk dihen detaje në lidhje me kushtet e tyre alternative, por ne do t’ju mbajmë të azhornuar me të gjitha lajmet.

Një nga zgjidhjet e mundshme është që notat dhe vlerësimet e mësuesve të zëvendësojnë rezultatet e provimeve të anuluara, siç ndodhi verën e kaluar, dhe ato u dërguan në bordet e provimeve, së bashku me prova të qarta të performancës së secilit student.

Për të përballuar çdo lloj skenari, ne rekomandojmë që studentët, pavarësisht nga programi akademik i studimit (GCSE, A-levels, BTEC, etj.), Të mbeten kuriozë, eksplorues dhe të përfshirë në procesin e të mësuarit, dhe të bëjnë përpjekjet e nevojshme për të marr rezultate të përshtatshme për vlerësimet e shkollës. Kështu, dyert e universiteteve ose punëdhënësve të dëshiruar do të qëndrojnë të hapura. Deri më tani, organizata Ndërkombëtare Baccalaureate nuk ka bërë ndonjë njoftim zyrtar në lidhje me zhvillimin e provimeve në verën e vitit 2021, por ne do të kthehemi me më shumë detaje në periudhën tjetër.

Për më shumë informacion rreth shkollave të mesme jashtë vendit:

Rezervoni konsulencën tuaj FALAS!

☎️: +355 69 40 40 801

📧: krysia@integral.al

Etiketa:

Rezervoni një konsulencë

Hapi 1 nga 3

ABONOHUNI PËR LAJMËRIME DHE OFERTA AKTUALE

Merrni informacionin aktual nga Integral

Ju lutemi zgjidhni për cilat programe dëshironi të merrni lajme dhe oferta:

pages.front.server_error_title pages.front.server_error_message