Shkollë e mesme Zvicerane me bursë ekskluzive Deri në 16,600 CHF!

13.06.2023

Shkolla prestigjioze Saint Charles jep 2 bursa në vlerë prej 16,600 CHF për nxënësit shqiptarë të moshës 13 deri në 14 vjeç.


Regjistrimi Shtator 2023 / Janar 2024

Kolegji është i njohur për shkallën e tij 100% të suksesit në provimet e diplomës zvicerane dhe programet e forta dygjuhëshe.

Suksesi 100% në provimet e maturës zvicerane është dëshmi se shkolla është e njohur për rezultatet më të larta të nxënësve për një arsye. Kolegji ofron arsim dygjuhësh – në anglisht dhe frëngjisht, si dhe marrjen e një diplome në programin arsimor ndërkombëtar IB (International Baccalaureate).

Ndër të diplomuarit e St. Kolegji Charles janë biznesmenë dhe figura publike, si kreu i biznesit ndërkombëtar të gjigantit Victorinox Christophe Lachat, kampioni olimpik i kalërimit Steve Gerda dhe 3 breza të familjes së famshme zvicerane Burris, e cila është ndër prodhuesit më të mëdhenj të duhanit në Zvicër.

 

Rreth Kolegjit dhe Lycée Saint-Charles:

E vendosur në zemër të Evropës, në qytetin e bukur zviceran të Porrentruy, kjo shkollë ofron sigurinë e një qyteti të vogël me qasje të lehtë në të gjitha asetet kulturore. Ajo u themelua në vitin 1897 dhe që atëherë ka mirëpritur studentë ndërkombëtarë të moshës 10-19 vjeç.

Përveç suksesit akademik, mësuesit e kësaj shkolle e njohin shumë mirë çdo fëmijë, kujdesen për zhvillimin dhe mirëqenien e tyre të përgjithshme. Çdo klasë ka 10-14 nxënës, gjë që siguron përkushtim ndaj secilit individ. Klasat janë të ndriçuara dhe të pajisura me teknologji moderne. Përveç ambienteve të shkollës, shkolla ka edhe njësi të shkëlqyera akomoduese, të cilat janë një avantazh shtesë për nxënësit që qëndrojnë aty gjatë vitit shkollor.

Kjo është një shkollë ditore për rreth 200 nxënës, por edhe një konvikt i plotë. Nga programet akademike, shkolla ofron programe të arsimit fillor, të mesëm dhe veror. Ka dy rrugë drejt diplomës: Baccalaureate Zvicerane dhe Baccalaureate Ndërkombëtare (IB). Programi Swiss Baccalaureate është dygjuhësh, mësohet në frëngjisht dhe anglisht dhe është një rrugë e sigurt për në 10 universitetet më të mira zvicerane, ndërsa programi IB mësohet në anglisht dhe u jep të diplomuarve akses në Kembrixh ose Stanford.

Për më shumë informacion:
+355 69 80 40 601
anka@integral.al

news.front.related_news

Bursat për shkolla te mesme jashte vendit për viti...

Shumica e shkollave të pavarura ofrojnë bursa për kandidatët me aftësi të veçanta, në varësi të buxhetit të vendosur çdo vit nga institu...
12.01.2024 Lexo me shume

Rezervoni një konsulencë

Hapi 1 nga 3

ABONOHUNI PËR LAJMËRIME DHE OFERTA AKTUALE

Merrni informacionin aktual nga Integral

Ju lutemi zgjidhni për cilat programe dëshironi të merrni lajme dhe oferta:

pages.front.server_error_title pages.front.server_error_message