Saint-Charles bursë 10.000 CHF për regjistrimin e parë

22.08.2019

Shkolla te mesme ne Zvicer


Kolegji Saint Charles ndodhet në një mjedis të jashtëzakonshëm në qytetin e vogel Ajoie, në kantonin Jura. Kampusi është ndertuar rreth ndërteses kryesore, ndërtesës shkollore, një kishëze të bukur dhe kompleksit sportiv Leon Burrus. Klasat me dritë natyrale dhe pamje të papenguar të natyrës përreth janë ambjenti shume i favorshem per rreth 250 nxenes te shkolles qe te përfitojnë nga mësimi me cilësi të lartë, duke u ofruar atyre mjetet që u duhen për të zhvilluar talented dhe per të përcaktuar kursin e tyre në një botë komplekse dhe kërkuese.
I themeluar në 1897, Kolegji Saint-Charles është një institucion privat i njohur nga Kantoni i Jura, sistemi i vlerave i të cilit është frymëzuar nga lëvizja humaniste, e cila dijen dhe individin e vendos në qendër të gjithçkaje. Me origjinë të krishterë, Saint Charles është mbështetur edhe sot nga dioqeza e Bazelit.
Mësuesit dhe studentët së bashku formojnë një tërësi koherente. Me moton “Të shoqërosh në rritjen” ,  Saint Charles përpiqet të zhvilloje nxenesit e tij ne qytetarët e ardhshëm të botës. Kureshtarë, të pajisur me një ndjenjë të fortë të tolerances dhe të lirisë, ata ndajnë këtë gjendje shpirtërore unike që e bën Saint-Charles një institucion në kërkim të vazhdueshëm të ekuilibrit midis traditës dhe avangardës.

5 arsyet pse te studioni ne Saint Charles:

  1. Qasja holistike e bazuar në vlera të forta (çiltërsi, humanizëm, traditë). Një shkollë për jetën, një shkollë e jetës.
  2. Përsosmëri në arsim: St-Charles ofron maturën zviceriane, matura dy-gjuhëshe frëngjisht-anglisht është gjithashtu në dispozicion. Shkolla gjithashtu ofron sistemin IB (programi MYP si shkolle kandidate).
  3. Infrastruktura: kampusi modern, i azhornuar vazhdimisht me ndërtesa akademike, objekte sportive, pishinë, konvikti modern që strehon me lehtësi dhjetëra nxenes, një kishezë, e hapur për të gjithë.
  4. Kujdesi për detajet: monitorimi i personalizuar i nxenësve bazuar në vëmendjen dhe dëgjimin; numer i reduktuar te nxenesve ne klasa; theks i veçantë në strategjitë e të mësuarit dhe diferencimin.
  5. Një rajon i qetë dhe i mbrojtur të Porrentruy, Jura Zvicerane ofron cilësine e shkëlqyeshme te jetëses; mjedisi i qetë dhe i gjelbër, rrëzë Kalasë së mrekullueshme.

Slogani i shkolles “Të shoqërosh në rritjen” kristalizon kuintesencën dhe shpirtin e St-Charles. Ai pasqyron se sa fatlumë jemi ne qe mund te drejtojmë të rinjtë në mënyrë holistike me vlerat tona humaniste gjatë periudhes së rëndësishme të zhvillimit të tyre.

Akomodim: Konvikti i Kolegjit Saint-Charles ofron nxenesve një mjedis të ngrohtë dhe familjar. Mbikëqyrja sigurohet nga prefektët e konviktit dhe animatorët. Ky vend mikpritës siguron studentëve një mjedis të këndshëm dhe të sigurt. Shkëmbimi midis kombësive të ndryshme të pranishme në kampus favorizon stimulimin e hapjes ndaj kombësive të tjera si dhe te kuriozitetit, predispozicionit kryesor për të hyrë nesër në botën aktive.
Gjimnazi, pishina dhe zonat relaksuese janë në dispozicion të nxenesve gjate kohës së lirë, duke siguruar ambjentin e nevojshëm për një zhvillim të ekuilibruar.
Nxenesit mbikeqyren nga prefektët e konviktit, të cilët janë të pranishëm 24 orë për të siguruar mbarëvajtjen e studimeve dhe janë përgjegjës për organizimin e aktiviteteve plotësuese në kohën e lirë për të rinjtë. Këta prefektë janë në kontakt me prindërit dhe drejtuesit e shkollës. Në rast të problemeve, fillon një dialog me prindërit për të gjetur një zgjidhje shpejt.
Ushqimi i ekuilibruar përgatitet në kuzhinat e St-Charles.

Programet:
MYP (Middle Years Program) te sistemit IB (International Baccalaureate) – si shkolle kandidate; autorizimi i plote pritet ne 2020
Matura Zviceriane (Swiss Matura)
Bilingual Matura (EN/FR)

 

Bursa:
Shkolla ofron bursen me vlere 10,000 CHF për studentin e parë të regjistruar ne Kolegjin Saint Charles per vitin akademik 2019-20!

Per kete bursen mund te aplikojne nxenesit e talentuar, te cilet deshirojne të studiojne në Saint Charles gjatë klasës së 9-të ose të 10-të në vitin akademik 2019-20. Bursa do të vazhdojë deri në përfundimin e shkollës.
• për studentët që duan të studiojnë në frëngjisht për të marrë Maturën Zvicerane dhe më pas të ndjekin universitetet zvicerane, shkollimi vjetor do të ishte 57,000 në vend të 67,000 CHF
• për ata që studiojnë Maturën Zvicerane dygjuhëshe (FR / EN) shkollimi vjetor do të ishte 61,000 në vend të 71,000 CHF
• për studentët që studiojnë MYP të marrin diplomën e IB, tarifat do të ishin 67,000 në vend të 77,000 CHF
Bursat janë të vlefshme vetem për fillimin e shkolles gjatë Shtatorit / Tetorit 2019 ose Janarit 2020 për klasën 9.

Regjistrohuni online dhe rezervoni konsulencën tuaj FALAS!

Regjistrohuni ose na kontaktoni ☎ +355694040801. Ju presim!

news.front.related_news

Bursat për shkolla te mesme jashte vendit për viti...

Shumica e shkollave të pavarura ofrojnë bursa për kandidatët me aftësi të veçanta, në varësi të buxhetit të vendosur çdo vit nga institu...
12.01.2024 Lexo me shume

Rezervoni një konsulencë

Hapi 1 nga 3

ABONOHUNI PËR LAJMËRIME DHE OFERTA AKTUALE

Merrni informacionin aktual nga Integral

Ju lutemi zgjidhni për cilat programe dëshironi të merrni lajme dhe oferta:

pages.front.server_error_title pages.front.server_error_message