Arsimi dhe shkollat në Zvicër

22.01.2019

➽ Arsimi në Zvicër


Në artikujt e mëparshëm kemi paraqitur disa arsye pse Zvicra është një zgjedhje e shkëlqyer për kampet verore dhe këtë herë ne do të paraqesim me detaje: Arsimin zviceran dhe shkollat e përzgjedhura.

Shkollat zvicerane janë ndër shkollat më elitare të botës. Kjo është për shkak të relievit të mrekullueshëm të liqeneve dhe shpateve alpine, si dhe cilësisë arsimore që zhvillohet në disa gjuhë evropiane (Zvicra ka katër gjuhë zyrtare!). Teknologjia moderne është në dispozicion të studentëve si mjet mësimor, ndërsa për profesorët si teknikë e të mësuarit në koherencë me kohen dhe standartin. Një platformë e tillë sjell një përgatitje të shkëlqyer më vonë për regjistrimin në universitetet më të rëndësishme në botë si Cambridge, Oxford ose Harvard, ku shpesh studentët e shkollave zvicerane vazhdojnë rrugën e tyre arsimore.

Falë reputacionit të shkëlqyer të shkollave zvicerane: fëmijët e politikanëve, të famshëm dhe biznesmenë zgjedhin këto institucione për arsimimin e fëmijëve të tyre, që do të thotë se gjatë vitit shkollor studentët mund të bëjnë miqësi të rëndësishme për më vonë. Përveç programit standard, shumë nga shkollat ofrojnë kampe verore, të cilat u japin studentëve mundësinë për të shijuar verën në standardet zvicerane. Le të shohim se në cilat shkolla ka programe të tilla.

♦ Brilliantmont

Brilliantmont është një nga institucionet më të rëndësishme arsimore private. Ajo është e vendosur në qendër të Lozanës dhe ofron kurse të gjuhës angleze ose frëngjisht që variojnë nga një javë në tjetrën gjatë verës.

♦ Hotel Insititute Montreux

Instituti i Hoteleve Montreux është një shkollë moderne për kulinari dhe artin e mikëpritjes, duke u ofruar studentëve mësim profesional për kulturat dhe manerat e ndryshme, përgatitjen e menuve, përbërësit, organizimin dhe menaxhimin e restorantit.

♦ TASIS – Lugano

Shkolla Amerikane në Zvicër (TASIS) gjatë gjithë vitit zhvillon programe të ndryshme arsimore duke filluar nga programi IB.Përveç mësimit të gjuhës angleze, franceze ose italiane, janë në dispozicion edhe modulet e gjuhës angleze, të cilat mundësojnë mësimin e shpejtë të një gjuhe të huaj. Shembuj të moduleve përfshijnë modën dhe dizajnin, fotografinë digjitale,arkitekturën, muzikën, kuzhinën italiane dhe shumë të tjera.

♦ TASIS – Le chateau des Enfants

Gjatë pushimeve verore, pjesëmarrësit e kampit Le Chateau des Enfants, i dizajnuar posaçërisht për nxënësit më të vegjël, mund të mësojnë robotikë, shkencë dhe të marrin pjesë në eksperimente. Me një program që është gjithëpërfshirës – një kombinim i shkencës, teknologjisë, inxhinierisë, artit dhe matematikës, të cilat mund të zhvillohen në vend të orëve të gjuhës.

♦ Altitude

Altitude është e specializuar në kurset e gjuhës verore për fëmijët nga mosha tre vjeçare. Fëmijët ndërmjet moshës 7 dhe 14 vjeç mund të zgjedhin nëse duhet të studiojnë gjuhën ose të marrin pjesë në një kurs të aventurës me një numër aktivitetesh në natyrë, të cilat mundësohen nga vendndodhja e shkollës në fshatin Verbier të lartpërmendur.

A jemi të bindur se shkollat e përshkruara më sipër janë vendi ideal ku fëmija juaj do të kalojë pushimet verore? Mos humbisni mundësinë për të regjistruar fëmijën tuaj në kampet verore alpine gjatë Javës Zvicerane dhe përfitoni zbritjen prej 20% të vlerës së kampit!

news.front.related_news

Bursat për shkolla te mesme jashte vendit për viti...

Shumica e shkollave të pavarura ofrojnë bursa për kandidatët me aftësi të veçanta, në varësi të buxhetit të vendosur çdo vit nga institu...
12.01.2024 Lexo me shume

Rezervoni një konsulencë

Hapi 1 nga 3

ABONOHUNI PËR LAJMËRIME DHE OFERTA AKTUALE

Merrni informacionin aktual nga Integral

Ju lutemi zgjidhni për cilat programe dëshironi të merrni lajme dhe oferta:

pages.front.server_error_title pages.front.server_error_message