International Baccalaureate (IB)

Udhëheqësi i njohur i sistemeve arsimore ndërkombëtare

INTERNATIONAL BACCALAUREATE

Programi IB u krijua në Zvicër në fund të viteve 1960 me iniciativën e Shkollës së Kombeve të Bashkuara në Nju Jork dhe Shkollës Ndërkombëtare në Gjenevë. Në kohën e themelimit të saj, motivimi ishte nevoja për të kapërcyer hendekun midis sistemeve të shumta arsimore në mbarë botën dhe për të ndihmuar fëmijët të cilëve u duhej të ndryshonin shpesh shtete dhe shkolla për shkak të karrierës ndërkombëtare të prindërve të tyre.

Sot, programi IB trajnon të diplomuar nga më shumë se 2,500 shkolla të mesme. Provimet përfundimtare administrohen dhe vlerësohen nga një organizatë e pavarur me qendër në Gjenevë dhe diplomat njihen nga universitetet më prestigjioze të botës.

Përshkrim

Lëndët e kurrikulës grupohen në gjashtë grupe, ku nxënësit zgjedhin një lëndë nga secila - tre prej të cilave duhet të zgjidhen në nivel standard dhe tre në nivel më të lartë. Shkollat ​​ofrojnë kombinime të ndryshme të lëndëve dhe niveleve të studimit, por gjashtë grupet kryesore janë të njëjta në të gjithë botën.


Grupi 1: (gjuha e parë) Kjo është ose gjuha e parë e nxënësit ose gjuha e mësimdhënjes së shkollës. Fokusi është tek gjuha dhe literatura.
Grupi 2: (gjuhë e dytë) Mund të studiohet në nivel fillestar, mesatar dhe të avancuar.
Grupi 3: Njeriu dhe shoqëria (histori, ekonomi, gjeografi, psikologji, etj.)
Grupi 4: Shkencat eksperimentale (biologji, kimi, fizikë, sisteme natyrore, etj.)
Grupi 5: Matematikë
Grupi 6: Artet (muzika, drama, artet pamore ose lëndët nga grupet 1 deri në 4).

Përparësitë

Programi IB jashte vendit është lider i njohur i sistemeve arsimore ndërkombëtare, duke ofruar trajnime akademike të gjithanshme, të integruara dhe konceptuale në një sërë fushash. Përdoren metoda efektive moderne që nxisin zhvillimin akademik dhe personal të studentëve. Ai ofron mundësinë për të studiuar disa gjuhë, pasi mësimi ofrohet në anglisht, frëngjisht dhe/ose spanjisht.

INTERNATIONAL BACCALAUREATE (IB)

Sistemi arsimor ndërkombëtar (vetëm shkollat ​​private)

MOSHA KLASA KLASIFIKIMI
15 - 16 grade 10 Gimnazi Shkolla e mesme Pre-IB - vit përgatitor IB
(15) 16 - 17  grade 11 Gimnazi Përgatitja dhe marrja e provimit për diplomën e shkollës së mesme IB
17 - 18 (19) grade 12 Gimnazi Përgatitja dhe marrja e provimit për diplomën e shkollës së mesme IB

 

SHTETE

ANGLI
ANGLI
ZVICËR
ZVICËR
GJERMANI
GJERMANI
FRANCË
FRANCË
AUSTRI
AUSTRI
ITALI
ITALI
SPANJË
SPANJË
AMERIKE
AMERIKE
KANADA
KANADA

REZERVO NJË KONSULENCË

KONTAKTONI KONSULENTËT TANË

Plotësoni formularin dhe rezervoni takimin tuaj për një konsultë me përfaqësuesin tonë.

 

Rezervoni

Rezervoni një konsulencë

Hapi 1 nga 3

ABONOHUNI PËR LAJMËRIME DHE OFERTA AKTUALE

Merrni informacionin aktual nga Integral

Ju lutemi zgjidhni për cilat programe dëshironi të merrni lajme dhe oferta:

pages.front.server_error_title pages.front.server_error_message