SISTEMI ARSIMOR GJERMAN

Specializimi i hershëm që u mundëson studentëve të gjejnë punë në të ardhmen

SISTEMI ARSIMOR GJERMAN

 

Gjermania ofron një sistem specifik të arsimit të mesëm. E veçanta e sistemit të saj është se specializimi fillon shumë herët, gjë që u mundëson studentëve të gjejnë punë në të ardhmen. Shkollat ​​e mesme në Gjermani ndahen në 3 lloje: Hauptschule, Realschule dhe Gymnasium.

 

Nxënësit nga mosha 10 deri në 15 vjeç (klasat 4-8) mund të shkojnë në Hauptschule. Në përfundim të shkollimit në këtë lloj shkolle nxënësit marrin një certifikatë me të cilën mund të regjistrohen në një shkollë profesionale deri në moshën 18 vjeç.

 

Realschule ofron arsim për nxënësit nga mosha 10 deri në 16 vjeç. Në fund të shkollimit në atë lloj shkolle, nxënësit marrin një certifikatë me të cilën mund të regjistrohen më tej në një shkollë profesionale ose gjimnaz. Realschule kombinon arsimin teorik dhe praktik.

 

Në shumicën e shteteve të Gjermanisë, Gymnasium ofrohet deri në klasën e 13-të (për nxënësit e moshës 10 deri në 19 vjeç) dhe përfundimi i asaj shkolle çon në një diplomë të shkollës së mesme të quajtur Abitur, e cila u lejon të rinjve të vazhdojnë arsimin e tyre në një universitet ose në një tjetër institucioni arsimor të lartë.

Si mësoni?

Mësimi në gjimnaz është klasik, nxënësit zgjedhin midis 6 grupeve të lëndëve: shkencat sociale, arsimi i përgjithshëm, matematika, shkencat natyrore, muzikë dhe gjuhë të huaja. Çdo shkollë ofron një ose dy lloje të programeve të përmendura ku nxënësit zgjedhin të paktën 2 lëndë intensive dhe 7-10 lëndë standarde. Disa shkolla të mesme private përfshijnë programin International Baccalaureate.

Provimet dhe sistemi i vlerësimit

 

Në vitin e fundit të gjimnazit nxënësit e marrin maturën duke zgjedhur lëndë nga fusha e zgjedhur – një provim për secilën nga dy lëndët intensive dhe njërën nga dy lëndët standarde. Suksesi i përgjithshëm formohet duke parë rezultatet e maturës dhe notat e 2-3 viteve të fundit të arsimit të mesëm. Kur kaloni provimet e fundit, ju merrni një Abiturzeugnis, një certifikatë të arsimit të mesëm në Gjermani.

SISTEMI GJERMAN ARSIMOR

German Abitur

MOSHA KLASA     LLOJI I SHKOLLËS SË MESME
10 - 15 5. - 9.  Hauptschule Në përfundim të shkollimit, nxënësit marrin një certifikatë që i lejon të regjistrohen në një shkollë profesionale deri në moshën 18 vjeç
10 - 16 5.- 10.  Realschule Realschule kombinon arsimin e përgjithshëm dhe praktik
10 - 19 5. - 13.  Gymnasium
Abitur lejon studentët të vazhdojnë shkollimin e tyre në një universitet apo institucione të tjera për arsimin e lartë

 

DESTINACIONET KU MUND TË STUDIONI GERMAN ABITUR

SHTETE

GJERMANI
GJERMANI

 

Stabilitet ekonomik, mjedis multikulturor dhe i sigurt

Lexo me shume
GJERMANI
ZVICËR
ZVICËR

 

Shumëllojshmëri kulturash, natyrë e bukur, mjedis i qetë dhe i sigurt.

Lexo me shume
ZVICËR

REZERVO NJË KONSULENCË

KONTAKTONI KONSULENTËT TANË

Plotësoni formularin dhe caktoni një konsulence me ekspertët tonë arsimor.

Rezervo

Rezervoni një konsulencë

Hapi 1 nga 3

ABONOHUNI PËR LAJMËRIME DHE OFERTA AKTUALE

Merrni informacionin aktual nga Integral

Ju lutemi zgjidhni për cilat programe dëshironi të merrni lajme dhe oferta:

pages.front.server_error_title pages.front.server_error_message