Pse familjet Shqiptare zgjedhin shkollat ​​e mesme private në Angli?

13.11.2023

Kolegjet elitare ne Angli


Vitet e fundit, një numër në rritje i familjeve Shqiptare marrin vendimin për t'i dërguar fëmijët e tyre në shkolla të mesme elitare në Angli. Arsyet pas kësaj zgjedhjeje janë të ndryshme, por të gjitha tregojnë dëshirën për t'u ofruar pasardhësve të tyre një përvojë unike dhe pasuruese arsimore që shkon përtej ofertave të zakonshme lokale.

Një nga arsyet më bindëse për këtë prirje është mundësia që studentët të zhvillojnë aftësitë gjuhësore dhe të fitojnë një nivel pavarësie në këto kolegje elitare. Zhytja totale në një mjedis anglishtfolës jo vetëm që përmirëson aftësitë gjuhësore, por gjithashtu nxit një ndjenjë pavarësie dhe përshtatshmërie që mund të jetë e vlefshme në planin afatgjatë.

Standarde të larta të programeve arsimore

Programi Ndërkombëtar Baccalaureate (IB) i ofruar nga shumë shkolla të mesme britanike është gjithashtu një tërheqje e madhe. Me më shumë se 1200 nxënës, disa nga këto shkolla private ne Angli ofrojnë një mjedis arsimor sfidues dhe konkurrues, duke vendosur standarde të larta.. Ata jo vetëm që i përgatisin studentët për arsimin e lartë, por gjithashtu nxisin aftësitë thelbësore të të menduarit kritik dhe zgjidhjes së problemeve.

Përveç kësaj, të jetuarit dhe studimi në një mjedis ndërkombëtar zgjeron horizontet e tyre, i ekspozon ata ndaj kulturave të ndryshme dhe i mëson ata të punojnë në bashkëpunim me bashkëmoshatarët nga e gjithë bota, të cilat janë aftësi të vlefshme në një botë të globalizuar.

Objekte moderne

Në shkollat ​​e mesme në Angli, vlerësimi i suksesit të nxënësve bazohet vetëm në meritë dhe përpjekje, me mësuesit që nuk janë në dijeni të prejardhjes familjare të nxënësve të tyre. Kjo paanshmëri siguron një shans të drejtë dhe të barabartë për të gjithë, duke theksuar se puna e palodhur dhe përkushtimi janë çelësi i suksesit.

Kolegjet në Angli gjithashtu mburren me objekte më të avancuara që janë shpesh të pakrahasueshme. Terrenet e bollshme të shkollës me oborre të mëdha, pishina dhe fusha sportive u ofrojnë nxënësve një mjedis të jashtëzakonshëm për aktivitete fizike dhe jashtëshkollore.

Për më tepër, për studentët me prirje artistike, shumë shkolla private në Angli kanë teatrin e tyre dhe studiot e bollshme të artit. Ata organizojnë shfaqje të rregullta para publikut të vërtetë, duke ofruar një platformë për talentët e rinj për të treguar kreativitetin dhe pasionin e tyre.

Studioni në universitetet më prestigjioze

Së fundi, për ata që aspirojnë të studiojnë në universitetet më prestigjioze si Oxbridge ose të ndjekin një karrierë mjekësore, përgatitja për pranime dhe intervista mund të kryhet në mënyrë optimale vetëm në UK. Mbështetja dhe orientimi i ofruar në këto shkolla prestigjioze mund të bëjë një ndryshim të madh në sigurimin e një vendi në këto institucione elitare.

Si përfundim, zgjedhja e familjeve Shqiptare për t'i dërguar fëmijët e tyre në shkollat ​​britanike është nxitur nga kërkimi i përsosmërisë dhe dëshira për t'i ofruar brezit të tyre të ri mundësitë më të mira të mundshme arsimore. Këto institucione ofrojnë një kombinim unik të ashpërsisë akademike, ekspozimit ndërkombëtar dhe lehtësive të pashembullta që i pajisin studentët me aftësitë dhe përvojat e nevojshme për të pasur sukses në një botë që ndryshon me shpejtësi. Ndërsa ky trend vazhdon të rritet, është e qartë se ky vendim shihet si një investim afatgjatë për të ardhmen e brezit të ri. 

"Një nga mënyrat më të mira që prindërit të fillojnë kërkimet e tyre për një shkollë të mesme që do t'i përshtatet nevojave të fëmijës së tyre është të marrin pjesë në evente të dedikuara që bashkojnë institucione të huaja dhe konsulentë arsimorë, siç është panairi arsimor World Education," thotë Anka Hasi, Secondary Education Manager tek Integral Programe Edukimi. Aplikimi në një shkollë të mesme jashtë vendit fillon zakonisht 2 vite përpara, që të bëhen testet e hyrjes, dhe ndonjëherë kerkohen intervista në anglisht. 

Për më shumë informacion rreth procedurave të aplikimit, kontaktoni zyrën e Integral përmes emailit info@integral.al ose na telefononi në +355 422 52 065.

NA KONTAKTONI

news.front.related_news

Bursat për shkolla te mesme jashte vendit për viti...

Shumica e shkollave të pavarura ofrojnë bursa për kandidatët me aftësi të veçanta, në varësi të buxhetit të vendosur çdo vit nga institu...
12.01.2024 Lexo me shume

Rezervoni një konsulencë

Hapi 1 nga 3

ABONOHUNI PËR LAJMËRIME DHE OFERTA AKTUALE

Merrni informacionin aktual nga Integral

Ju lutemi zgjidhni për cilat programe dëshironi të merrni lajme dhe oferta:

pages.front.server_error_title pages.front.server_error_message