Kampe verore për orientim profesional

15.01.2024

Internship Experience Programs


Kampet verore ndihmojnë në zhvillimin e aftësive ndërpersonale dhe i ndihmojnë fëmijët të kuptojnë se si të bashkëpunojnë me të tjerët për të arritur një qëllim të përbashkët. Ato lejojnë fëmijën tuaj të zbulojë fusha të ndryshme interesi, të fitojë vetëbesim dhe të kultivojë tipare lidershipi. Gjithashtu, ofrojnë një mjet për tu forcuar nga ana akademike duke u dhënë femijeve mundësi për të aplikuar njohuritë e teksteve shkollore në skenarë të jetës reale. 

Më poshtë do t ju sjellim sygjerimet tona për këtë vit duke ju prezantuar me trendet më “cool” për këtë verë. Paketa e programeve verore Back to School është krijuar duke pasur parasysh fillimin e sezonit të ri shkollor. Me 1-2 javë përpara se shumica e shkollave të rikthehen, ky program është ideal për studentët që kërkojnë njohuri të thella të karrierës përpara aplikimit të tyre në universitet.

  • Future Doctor Summer Programme

Programi i Future Doctor është një përvojë interaktive që u jep fëmijëve një pasqyrë të plotë të jetës së një profesionisti që punon në mjekësi. Gjatë javës, fëmijët do të eksplorojnë një gamë të gjerë konceptesh duke përfshirë fiziologjinë dhe mjekësinë klinike.

Ky program është një përvojë interaktive që jep një pasqyrë të plotë të jetës së një profesionisti që punon në mjekësi.  Me fokus në sistemet gastro-intestinale, të frymëmarrjes, kardio-vaskulare dhe neurologjike, ju do të eksploroni se si trupi është menduar se funksionon dhe çfarë mund të shkojë keq. Studentëve do t’u jepet gjithashtu mundësia të punojnë së bashku me profesionistët mjekësorë për një ditë të plotë në një spital në Londër.

  • Back to School Computer Science Programme

Programi ofron mundësinë për të gërmuar në botën e AI, Machine Learning, informatikës kuantike dhe më shumë. Femijet do të marrin pjesë në seminare interaktive të krijuara për të zhvilluar aftësitë e tyre, seminare për të ngjallur interesin dhe reflektimin e tyre për ti ndihmuar të përdorin më mirë kohën e tyre në program.

Seancat do të përfshijnë të ftuar nga Akademia dhe Industria për të shfaqur aplikimet më të gjera të kërkimit të shkencës kompjuterike nga institucionet në të gjithë Mbretërinë e Bashkuar. Fëmijët do të mësojnë më shumë rreth studimit të shkencave kompjuterike në nivel universitar, si të ndërtojnë përvojën e tyre dhe të punojnë drejt një karriere në shkencat kompjuterike.

  • Back to School Engineering Programme

Back to School Engineering Programme është një përvojë ndërvepruese që u jep studentëve të moshës 15-18 vjeç një pasqyrë plotësisht të thellë në jetën e një profesionisti që punon në industrinë e inxhinierisë.

Gjatë javës, ju do të eksploroni një gamë të gjerë konceptesh duke përfshirë strukturat, elektronikën, prodhimin, inxhinierinë artificiale, robotikën dhe hapësirën. Programi do të përfshijë gjithashtu një vizitë industriale në një kompani inxhinierike dhe të mësojë për jetën e përditshme të një inxhinieri.

  • Back to School Psychology Programme

Gjatë kursit të programit, ju do të zhyteni në botën e psikologjisë, do të mësoni bazat e profesionit dhe do të zbuloni shtigjet emocionuese të karrierës të hapura për ju.

Kjo përvojë 1-javore ofron mundësinë për t'u thelluar në psikologjinë shëndetësore, mjeko-ligjore dhe klinike dhe sportive. Ju do të merrni pjesë në seminare dhe punëtori interaktive, të krijuara për të frymëzuar kuriozitetin, të menduarit kritik dhe reflektimin.

Këto sesione do të përfshijnë folës të ftuar, studime të rasteve të jetës reale, lojëra me role dhe përvojë praktike kërkimore. Ata do të ofrojnë një shijues të teknikave psikologjike duke përfshirë vëmendjen, terapinë konjitive të sjelljes dhe intervistimin motivues.

  • Back to School Law Programme

Programi është zhvilluar nga ekspertë brenda fushës për t'u ofruar studentëve një përvojë plotësisht gjithëpërfshirëse të punës si profesionist në industrinë ligjore.

Gjatë rrjedhës së programit, ju do të zhyteni në botën e ligjit, do të mësoni bazat e profesionit dhe do të zbuloni shtigjet emocionuese të karrierës të hapura për ju.

Kjo përvojë 1-javore ofron mundësinë për të thelluar në të drejtën penale, artin e negociatave, kërkimin dhe hartimin ligjor, aftësitë e avokatisë dhe përgatitjen e rasteve

Programi përfshin një ditë të plotë në Sallën e Gjykatës së Londrës duke zhvilluar një gjykim të simuluar të drejtpërdrejtë në një mjedis gjyqësor me profesionistë nga industria dhe një ditë të dedikuar për të ndihmuar studentët të marrin në konsideratë hapat e tyre të ardhshëm në zhvillimin e një aplikacioni konkurrues universitar.

 

 Ne tek Integral e dime sesa i rendesishëm eshte nje kamp veror. Kjo eksperiencë në kamp jo vetëm që do t’u japë fëmijëve mundësinë që të jenë me të lirshëm me bashkëmoshatarët e tyre, por do të zhvillojnë aftësi sociale – dhe aftësitë e jetës në përgjithësi – që do të vazhdojnë deri në vitin shkollor dhe më tej.

Nëse jeni te interesuar per shkolla verore me opsion ne grup, ofertat e grupeve që Integral do te organizojë në verën e vitit 2024 do ti gjeni këtu.

Për më shumë informacion na kontaktoni: 

 +355 69 40 40 801
xhesika@integral.al
 

Rezervoni një konsulencë

Hapi 1 nga 3

ABONOHUNI PËR LAJMËRIME DHE OFERTA AKTUALE

Merrni informacionin aktual nga Integral

Ju lutemi zgjidhni për cilat programe dëshironi të merrni lajme dhe oferta:

pages.front.server_error_title pages.front.server_error_message