Gjithcka që duhet të dini para se të zgjidhni një kamp veror jashtë Shqipërisë!

24.03.2020

Kampe Verore per femije


Padyshim që vera është periudha e preferuar dhe e shumëpritur, veçanërisht për fëmijët dhe të rinjtë që bëjnë një pushim të merituar nga detyrat e shtëpisë. Vera është një kohë pushimi, rritjeje, rikrijimi dhe zbulimi të pasioneve dhe horizonteve të reja. Dhe ju, si prind, dëshironi të siguroheni që ju mund t’i ofroni fëmijës tuaj mundësinë për përvoja të tilla, ku fëmija rritet jashtë zonës së tij të rehatisë. Dhe një kamp veror jashtë vendit, në një mjedis multikulturor, është një opsion ideal. Përfitimet e një përvoje të tillë janë të shumta dhe me siguri ju tashmë i dini ato.

Ka një larmi opsionesh kampe verore jashtë vendit. Si të zgjidhni versionin e duhur? Këtu janë disa aspekte për t’u marrë në konsideratë dhe pyetje për t’u përgjigjur:

 1. Cfarë pasionesh dhe interesash ka fëmija juaj?

Si prind, ju mund të dëshironi të impononi tek fëmija juaj interesa të caktuara që bien ndesh me të tijat. Gjeni një mënyrë të mesme. Për shembull, kur fëmija dëshiron të mësojë hipizem ose sporte ujore apo edhe robotikë, dhe ju dëshironi që ai të thellojë nivelin e tij në anglisht, shikoni për opsionin e kampit veror jashtë vendit që ndërthur këto elemente. Kur fëmija ka brenda mundësive burimin nga i cili merr energjinë e tij dhe bëhet i vitalizuar, ai bëhet më i pranueshëm dhe i disponueshëm për të mësuar dhe kryer në veprimtari të tjera. Dhe kampet e gjuhëve të huaja në portofolin e Integral ofrojnë kombinime për të cilat ndoshta as nuk i keni menduar.

Këtu janë llojet e kampeve ndërkombëtare:

Kampet ndërkombëtare rekreative: këto përfshijnë 20 orë në javë të studimit të gjuhës së huaj të zgjedhur (anglisht, spanjisht, italisht, holandisht, kinezisht, rusisht, etj.), Plus aktivitete krijuese dhe / ose rekreative (not, tenis, futboll). , aktivitete artistike, vallëzim, polo, gjueti thesari, shfaqje talentesh, mbrëmje kulturore, gastronomi, karaoke, etj) dhe udhëtime.

 • Kampe ndërkombëtare të përziera: ato përfshijnë klasa në gjuhë të huaj dhe aktivitete të specializuara. Për dallim nga ato rekreative, këto kampe përfshijnë 20 orë studim + 20 orë sporte (futboll, basketboll, golf, hipur në kalë, tenis, etj.), Muzikë, valle, fotografi, STEM, drejtues të rinj, gazetari, etj. Në të kundërt në aktivitetet e përfshira në kampe rekreative, brenda këtyre kampeve, trajnimet sportive mbahen nga trajnerë profesionistë.
 • Kampe akademike ndërkombëtare

– Kampet intensive të gjuhëve të huaja që përqendrohen në studimin e thelluar të gjuhës së huaj të zgjedhur, përfshirë një numër më të madh orësh kushtuar studimit të gjuhës.

– Kampe në gjuhë të huaj për ata që dëshirojnë të marrin një çertifikim gjuhësor (IELTS. TOEFL, PET, FCE, CAE, TestDaF, DELF / DALF, DELE, etj.).

– Kampe akademike ndërkombëtare që përfshijnë studimin e lëndëve të caktuara (përgatitje për programe GCSE, A-Nivele, IB).

-Kampet e përgatitjes për universitet, përqendrohen në zhvillimin e aftësive akademike, gjuhësore, simulimet e intervistave, hartimin e letrës së motivimit, këshillimin individual për qëllim të orientimit profesional, seminare tematike, vizita në universitete prestigjioze, etj.

Duke qene se një komponent i rëndësishëm i një kampi ndërkombëtar është pikerisht mësimi dhe thellimi i një gjuhe të huaj, opsioni ideal është që kampi i zgjedhur veror të zhvillohet në vendin e gjuhës përkatëse, për arsye të dukshme. Cdo gjuhë në këtë planet ka përshkuar kulturën e vendit ku është formuar, pasuruar dhe ndryshuar. Ekskursionet e përfshira në programin e kampeve verore ndërkombëtare paraqesin një përvojë të njohurive në këtë kuptim, pavarësisht nëse flasim për vizitat e qyteteve, muzeve, monumenteve historike apo objektivave turistike që janë pjesë e jetës moderne. Një i ri i apasionuar pas kulturës britanike, i cili do të zgjedhë një kamp veror ne Angli, do të jetë i lumtur të shohë vendlindjen e Shekspirit, Stratford-upon-Avon, një suitë të kështjellave mbresëlënëse, por edhe London Eye apo Muzeu Britanik. Gjithashtu, qytetet mbresëlënëse , plazhet, gastronomia e mrekullueshme, janë sigurisht në listën e një admiruesi të kulturës Spanjolle.

Në varësi të preferencave në lidhje me kulturën, klimën, distancën, fluturimit ose të kostos, Integral ka ne portfolio destinacionet në vijim: Australi, Austri, Francë, Mbretëria e Bashkuar, Belgjikë, Bullgari, Kanada, Kinë, Zvicër, Emiratet e Bashkuara Arabe, Gjermani, Itali, Letoni, Maltë, Marok, Meksikë, Monako, Holland, Portugali, Rusi, Singapor, Spanjë dhe SHBA.

 1. Cilat janë qëllimet personale afatshkurtra dhe afatgjata që duhet të përmbushë një kamp veror jashtë vendit?

Këtu është një listë e shkurtër e qëllimeve të mundshme:

 • Per te mësuar ose thelluar njohurite tuaja ne një gjuhë të huaj
 • Për të eksploruar fusha të caktuara të studimit (p.sh: Biznesi, Mjekësia, STEM, Dizajni i Brendshëm, Ligji, Psikologjia, Multimedia dhe aplikacionet në internet, IT, Inxhinieri, bërja e filmit etj.)
 • Për të vizituar shkolla ose universitete të caktuara në Evropë (Hollandë, Gjermani, Itali, etj.), Mbretërinë e Bashkuar dhe Amerikën e Veriut (përfshirë Kanadanë), ku ata mund të studionin në të ardhmen, të tilla si: Universiteti i Oksfordit, Universiteti i Kembrixhit, Berkeley Universitetiy, Universiteti Stanford etj.
 • Për të eksperimentuar dhe thelluar sportet, format e artit, muzikën (etj), përmes kampeve verore ndërkombëtare që përmbajnë aktivitetet e dëshiruara.
 • Për të bërë miq të rinj në një mjedis ndërkombëtar
 • Për tu bërë më i pavarur
 • Të vizitoni dhe të eksploroni vende të reja
 • Për tu shkëputur nga teknologjia për të pasur përvoja të vërteta mësimore
 • Për të zhvilluar vetëbesim

Dhe lista vazhdon. Konsulentët e Integral mund t’ju udhëzojnë ju dhe fëmijën të gjeni një kamp veror jashtë vendit që është ideal për ju duke përmbushur nevojat dhe kërkesat tuaja.

 1. Cili është buxheti që mund të ndani për një kamp veror jashtë vendit?

Arsimi është investimi më i mirë që mund të bëni për fëmijën tuaj, por është e rëndësishme të vendosni një buxhet të qartë që mund të vini në dispozicion. Prandaj, është e rëndësishme të shihet se çfarë përfshihet në koston e kampit veror jashtë vendit dhe cilat janë kostot shtesë:

 • lloji i akomodimit: kampus ose familje pritëse (më shumë rreth ndryshimeve midis tyre, këtu);
 • ushqimi: Te treja vaktet ose dy vakte në ditë, vetëm mëngjes ose pa vakte;
 • kurse dhe aktivitete të përfshira dhe aktivitete të tjera të disponueshme me kosto shtesë;
 • udhëtime të përfshira dhe udhëtime opsionale me tarifa shtesë;
 • Transferimi nga / për në aeroport: është i përfshirë ose jo.

Eshtë shumë e rëndësishme të shtohen shpenzimet e biletës se avionit  (të cilave u shtohet tarifa për shërbimin “të mitur të pashoqëruar”, në rastin e kampeve individuale, në të cilat marrin pjesë të miturit) dhe paratë e xhepit në buxhetin e përgjithshëm. Konsulentët pranë Integral do t’ju ndihmojë të bëni një llogaritje gjithëpërfshirëse.

Përveç sa më sipër, organizatorët e kampit veror jashtë vendit mund të kenë gjithashtu tarifa të caktuara të regjistrimit që janë shtesë dhe se është e nevojshme të shtoni në koston totale. Prandaj, është e rëndësishme të siguroheni që të dini cilat janë shpenzimet shtesë.

Përsa i përket transfertave nga / për në aeroport, në disa raste, ai organizohet vetëm në një interval kohor të caktuar dhe është e nevojshme të merret parasysh orari i fluturimit, në mënyrë që të përshtatet në të. Përndryshe, shpenzime të konsiderueshme shtesë mund të lindin për transferime jashtë intervalit të rekomanduar ose mund të mos jenë të organizuara për orë të tjera. Gjithashtu, kur distancat janë shumë të mëdha, kostot e një transferimi mund të jenë jashtëzakonisht të larta (madje edhe në drejtimin 240 £)

 1. A është fëmija juaj gati për një kamp veror jashtë vendit?

Nëse ky do të jetë kampi i parë veror jashtë vendit për fëmijën tuaj dhe ju pyesni veten nëse ai është në moshën e duhur, atëherë është mirë të dini se nuk ka asnjë moshë më të përshtatshme se një tjetër. Eshtë koha e duhur për secilin fëmijë, kjo është arsyeja pse ofertat janë në dispozicion për fëmijët që fillojnë nga mosha 3 vjeç.

Gjëja më e rëndësishme është që ju dhe fëmija juaj të ndiheni rehat me idenë që do të kaloni të paktën 2 javë larg njëri-tjetrit. Këtu janë disa gjëra që duhet të merrni parasysh përpara se të merrni një vendim:

 • A dëshiron fëmija juaj të shkojë në një kamp të gjuhëve të huaja apo është vetëm dëshira juaj? Eshtë e rëndësishme që prindërit dhe fëmijët e dëshirojnë këtë, të paktën në mënyrë të barabartë, sepse ankthi i ndarjes mund të aktivizohet nga të dy palët. Dhe një situatë e tillë do ta komplikonte përvojën.

Por, pasi të keni mbërritur në kampus, është mjaft e natyrshme që në ditët e para, sa te ambjentoheni, të ju mungojë shtëpia, do t’i jepni pushim. Pasi të bëje miq dhe të përfshihet në atmosferën e vendit, fëmija do të dëshirojë të zgjasë qëndrimin e tij për aq kohë sa të jetë e mundur.

 • A është fëmija mjaft i pavarur? Pavarësisht nëse do të shkoni në një grup grupi ose në një kamp individual, është e rëndësishme të dini se do të jetë nën vëmendjen e stafit të shkollës / qendrës gjuhësore dhe se ka rregulla të rrepta në lidhje me programin, sjelljen e nxënësve dhe sigurinë e tyre . Kështu që, problemi i pavarësisë i referohet shkallës në të cilën fëmija mund të kujdeset për higjenën personale dhe disponueshmërinë e eksplorimit, mësimit të gjërave të reja dhe bashkëveprimit me njerëz të rinj. Në çdo rast, pavarësia fitohet, dhe kjo është një nga përfitimet e shumta të një kampi veror jashtë vendit.

Nëse kampi në grup dhe kampi individual nuk janë disa nga opsionet që janë të përshtatshme për ju dhe fëmijën tuaj, atëherë është mirë të dini që ekziston gjithashtu një mundësi kampi ditor (fëmijët marrin pjesë në kurse dhe aktivitete ditore në kampus, dhe pasdite ose në mbrëmje ata merren nga prindërit dhe sillen të nesërmen në mëngjes përsëri në kampus), por edhe mundësinë për të mësuar në shtëpi me një mësues (shkollimin në shtëpi). Do të gjeni më shumë informacion në vijim.

Skema klasike është që në vitin e parë, të shkoni në një kamp veror ne grup, vitin tjetër të përjetoni një kamp individual. Dhe, pasi fëmija fiton pavarësinë dhe thellon aftësitë e tij / saj gjuhësore, kampet akademike do të bëhen gjithnjë e më tërheqëse

 1. Cili lloj i akomodimit është më i përshtatshëm?

 • Akomodimi në kampus

Socializimi intensiv, diversiteti kulturor, eksperimentimi i mënyrës së jetës së studentëve – këto janë aspektet kryesore të akomodimit në kampus. Në varësi të lehtësirave të akomodimit të ofruara nga secila shkollë / universitet dhe mosha e fëmijëve, atyre do t’ju caktohen lloje të ndryshme të dhomave (teke, dyshe, treshe s.a. m.d.). Dhe që përvoja multikulturore të jetë sa më intensive, organizatorët sigurohen që kombësitë të jenë të përzier në dhoma.

 • Akomodimi i familjes pritëse

Për ata që e pëlqejnë atmosferën familjare dhe duan të dinë më shumë rreth kulturave të tjera, kjo është një mundësi e mirë. Disa organizatorë të kampeve verore jashtë vendit mund të kenë një akomodim në kampus, si dhe me familjen pritëse ose vetëm një prej tyre. Familjet me të cilët bashkëpunojnë janë të zgjedhur me kujdes. Studentët e rinj shoqërohen çdo ditë në shkollë.

 • Hotel / apartament

Këto dy variante ofrohen nga disa qendra gjuhësore për të rinjtë e moshës 16+ ose për familjet që zgjedhin kurse ose programe verore për fëmijë dhe të rritur

 1. Cili lloj i kampit ndërkombëtar është më i përshtatshmi për fëmijën tuaj: kampi në grup, kampi individual, kampi ditor apo shkollimi në shtëpi?

 • Kampe në grup

Këto janë ideale për përvojat e para në një kamp veror jashtë vendit, sepse ato ofrojnë, veçanërisht për prindërit, një rehati të shtuar emocionale. Fëmija udhëton me një grup fëmijësh dhe me shoqeruesin e grupit nga Shqipëria (një mësues ose një anëtar i stafit të Integral). Grupi pritet në aeroport nga përfaqësuesit e kampit dhe drejtohet për në kampusin ku do të qëndrojnë. Në kampus , fëmija do të bashkohet me grupin e madh të fëmijëve ndërkombëtarë të tjerë .

Gjithashtu, është mirë të dihet se numri i fëmijëve që mund të regjistrohen për kamp veror  në grup është i kufizuar, në krahasim me kampet individuale.

 • Kampe individuale

Edhe pse emri i kampit individual mund të duket se u drejtohet fëmijëve më të rritur, është mirë të dini se gjithçka shkon me siguri edhe për më te vegjelit. Të miturit do të udhëtojnë me një anëtar të ekuipazhit të linjës ajrore, i cili do ta marrë ne aeroport nga prindërit e tij, bazuar në nënshkrimin e tij, dhe do ta shoqërojnë dhe mbikëqyrë atë gjatë gjithë fluturimit, për në aeroportin e destinacionit, ku do të marrë valixhen së bashku me fëmijën dhe do ta dorëzojë atë, përfaqësuesve të kampit të cilet do ta udhëheqin femijen drejt kampusit ose familjes pritëse ku ai do të qëndrojë. Ky shërbim (i quajtur shërbim “të mitur të pa pashoqëruar) blihet me biletën e avionit dhe ofrohet nga shumica e linjave ajrore.

 • Kamp ditor

Disa fëmijë nuk janë të gatshëm ose janë shumë të vegjël për të qëndruar gjatë natës, së bashku me fëmijët e tjerë, në kampus ose me familjen pritëse. Ose ju vetë preferoni të kaloni mbasditet dhe mbrëmjet së bashku me fëmijën, pasi të mbarojnë aktivitetet e ditës në kamp. Disa organizatorë të kampeve ndërkombëtare gjithashtu ofrojnë këtë mundësi (pavarësisht nëse po flasim për kampe verore apo kampe dimërore). Pra, nga mosha 3 vjeç, fëmija juaj mund të ketë përvojën e parë të tillë. Në këtë mënyrë, prindërit mund të ndajnë një pushim të merituar dhe relaksues, dhe fëmija shton disa  të forta në zhvillimin e tij, në një mënyrë të këndshme.

 • Kurse mësimi në shtëpi ose kurse gjuhësore në një mësues shtëpie

Për të mësuar me një mësues, për të marrë vaktet tuaja me të, për të rikrijuar nëpër të gjitha llojet e aktiviteteve së bashku me të, kjo madje mund të jetë një përvojë shumë e veçantë për një fëmijë, një të ri, por edhe për një të rritur gjatë gjithë rregullit. Përveç faktit që keni përvojën e të jetuarit me një vendas dhe njohjes së kulturës lokale brenda tij, kurset mund të personalizohen, në varësi të objektivave të dëshiruar të nxënësit, nëse flasim për përvetësimin e aftësive të përgjithshme të gjuhës, përgatitjen për një lloj specifik për provimin gjuhësor, kurse kulturore ose kurse të tjera të specializuara, siç është biznesi.

 • Pushime familjare

Pse jo? Ekziston mundësia që ju të mësoni ose thelloni gjuhën tuaj të huaj, ndërsa fëmija juaj po merr pjesë në një program kampi ditor.

Përveç llojeve të kampeve të listuara, ekzistojnë shumë kategori të tjera të kampeve ndërkombëtare, në varësi të përmbajtjes dhe objektivave të tyre, siç janë: kampe rekreative, kampe të përziera, kampe akademike, kamate tematike dhe / ose profesionale.

 1. Cila është periudha optimale e një kampi veror jashtë vendit?

Kohëzgjatja minimale ideale është 2 javë. Kështu, fëmija do të ketë kohë për të akomoduar, integruar, thelluar dijen, të ketë kohë për të bërë miq dhe të eksperimentojë sipas dëshirës. Gjithashtu, shumë kampe verore jashtë vendit kanë strukturën e programit të paktën 2 javë ose në module prej 2 javë secila.

Disa organizatorë të kampeve veror jashtë vendit ofrojnë mundësinë e regjistrimit të fëmijëve për 1 javë, por shumicën e kohës, fëmijët duan të zgjasin qëndrimin e tyre për të paktën 2 javë. Kjo është e mundur, për aq kohë sa ka vende akomodimi në dispozicion për periudhën tjetër. Nëse zgjidhni këtë mundësi, është e rëndësishme të siguroheni që keni buxhetin e nevojshëm për të zgjatur qëndrimin dhe për të modifikuar të dhënat e fluturimit.

 1. Alergji, kufizime dietike, dieta

Nëse fëmija juaj vuan nga një alergji e çdo lloji (ushqim, lëkurë, ilaçe të caktuara, etj.), sigurisht që do të pyesni nëse është e përshtatshme ta dërgoni fëmijën tuaj në një kamp veror, veçanërisht jashtë vendit. Fatkeqësisht, kushtet aktuale mjedisore rritin predispozimin ndaj alergjive, dhe numri i personave alergjikë është rritur ndjeshëm, në dekadat e fundit. Organizatorët e kampit ndërkombëtar i marrin seriozisht këto aspekte, për këtë arsye është shumë e rëndësishme të informoni konsulentin e Integral për çdo lloj alergji që fëmija vuan për të siguruar që stafi i shkollave / qendrave gjuhësore mund të parandalojë nxitjen e tyre gjatë qëndrimit të fëmijës, si sa të jetë e mundur.

Sa për kufizimet dietike ose dietat që i përkasin një feje ose kulture të caktuar, këto mund të respektohen nga stafi i kampit, për sa kohë që ata njoftohen nga momenti i regjistrimit.

 1. Si të zgjidhni destinacionin për një kamp veror?

Zgjedhja mund të bëhet duke marrë parasysh afinitetet kulturore, afërsinë, llojin e programit të kampit, objektivat e propozuar, kostot, sigurinë ose gjuhën e huaj të studimit. Konsulenti i Integral mund t’ju ndihmojë të merrni një vendim në lidhje me destinacionin, duke marrë parasysh kriteret tuaja.

Eshtë mirë të dihet se pothuajse të gjitha kampet verore jashtë vendit nga portofoli i Integral kanë një përbërës arsimor dhe/ose kurse të gjuhëve të huaja. Sigurisht, është më mirë që një gjuhë e huaj të mësohet / thellohet në vendin e origjinës.

Konsulentët e Integral gjenden këtu dhe ata janë të gatshëm në cdo kohë t’ju ndihmojnë të gjeni përgjigjen e pyetjeve tuaja dhe të zgjidhni kampin veror ideal jashtë Shqipërise (apo edhe kampin dimëror)  për ju dhe fëmijën tuaj.

Na kontaktoni ketu

Rezervoni një konsulencë

Hapi 1 nga 3

ABONOHUNI PËR LAJMËRIME DHE OFERTA AKTUALE

Merrni informacionin aktual nga Integral

Ju lutemi zgjidhni për cilat programe dëshironi të merrni lajme dhe oferta:

pages.front.server_error_title pages.front.server_error_message