Bursa - Shkolla të Mesme

24.09.2020


Shumica e shkollave te mesme jashte vendit ofrojne bursa akademike per nxenesit te talentuar. Bursat ofrohet ne formen e tarifes se reduktuar per programin akademik. Vendimin per perqindjen e burses merr ne menyre individuale komisioni i shkolles, ne baze te vleresimit te rezultateve akademike dhe performances ne procesin e aplikimit te cdo nxenesi individual.

Llojet e bursave qe ofrohen nga shkollat dhe gjimnazet jashte vendit jane te ndryshme: akademike, sportive, muzikore ose artistike. Nese deshironi te studioni ne Britanine e Madhe, Zvicer, Gjermani, Austri, Hollande, Amerike ose Kanada duke filluar nga Shtatori 2021, do te keni mundesi te regjistroheni per konkursin per bursa ne gjimnaze jashte vendit!

Për të aplikuar për një bursë, ju duhet të jeni një student shumë i mirë, të zotëroni mirë gjuhën angleze dhe të jeni të përgatitur për të jetuar jashtë vendit dhe larg nga familja. Ne rekomandojmë që pjesëmarrësit që dëshirojnë të aplikojnë për një bursë të marrin me vete pasaporten si dhe deftesat origjinale nga dy vitet e fundit e shkolles, te perkthyera ne Anglisht nga një përkthyes i licensuar dhe te noterizuar.

Më poshtë mund te shihni disa nga bursat qe do te ofrohen gjate panairit:

Bursat – World Education Fair 2020

Berlin Brandenburg International School

Per regjistrimin e pare (i cili do te vazhdoje me pranimin e suksesshem dhe regjistrimin ne BBIS) gjate ose menjehere pas panairit World Education Fair, shkolla ofron 50% ulje nga pagesa e regjistrimit. Vlera e pageses se regjistrimit eshte 6000 Euro (3000 € pagese regjistrimi ne shkolle + 3000 € pagese regjistrimi ne konvikt) dhe vlera e uljes eshte 3000 €.

Abbey DLD Group of Colleges

Abbey DLD Group of Colleges me kampuse ne Londer, Cambridge dhe Manchester ofron bursen e vecante prej 40% nga pagesa shkollore. Kjo bursa maksimale do te ofrohet per kandidatet me rezultatet akademike te shkelqyera dhe me performance maksimale ne provimet e pranimit dhe burses te kolegjit. Pervec kesaj, kolegjet Abbey DLD do te ofrojne gjithashtu disa bursa, te cilet mbulojne deri ne 30% te pageses shkollore.

Cardiff Sixth Form College

Kolegji ofron bursa deri ne 50% nga tarifa e shkolles per nxenesit nderkombetare. Per me shume informacion ne lidhje me procedurat e aplikimit per burse, mund te kontaktoni konsulentet e Integral.
Cardiff Sixth Form College eshte nje nga shkollat me selektive dhe me rezultatet me te mira ne Angli. Procesi i aplikimit perfshin provimet e pranimit, vleresimin e deftesave nga vitet e fundit si dhe te kualifikimeve, certifikatave dhe diplomave te tjera.

Earlscliffe

Shkolla Earlscliffe ofron bursa per nxenesit te talentuar. Bursa maksimale qe mund te ofrohet per nxenesit e shkelqyer eshte 50% nga pagesa totale (perfshire tarifen e shkolles, akomodimit dhe ushqimit).

Rochester Independent College

Kolegji ofron bursa deri ne 30% nga pagesa shkollore, per nxenesit te talentuar, te cilet kalojne me sukses procesin e aplikimit per burse, perfshire provimet e pranimit dhe burses, si dhe intervisten akademike.

d’Overbroeck’s Oxford

  • The International School (Pre-IGCSE, IGCSE)

Shkolla Friendship Ambassador Award me vleren maksimale deri ne £6000 per nxenesit te cilet plotesojne kriteret dhe perzgjidhen nga komisioni i shkolles.

  • The Sixth Form (A-levels)

Ofrohen bursa deri ne 25% nga pagesa e shkolles ne nje nga fushat e meposhtme:

  • Be Your Best (ne cdo fushe)
  • Academic
  • Art
  • Drama
  • Film/Video/Photography
  • Journalism
  • Music
  • Sport

Oxford Sixth Form College

Kolegji ofron bursa akademike per nxenesit qe kalojne me sukses procedurat e aplikimit: deri ne 40% nga tarifa shkollore per kandidatet per programet GCSE, A level ose BTEC deri ne 20% e pageses shkollore per programin International Foundation Year Principal’s Award: deri ne 15% e tarifes shkollore

Oxford International College

Kolegji ofron bursa akademike deri ne 50% e pageses shkollore, bazuar ne vleresimin individual te performances ne procesin e aplikimit.

Kokomo High School

Kokomo High School ofron bursen akademike per nxenesit me nivelin shume te mire te gjuhes angleze dhe rezultatet akademike. Per nxenesit qe kalojne procesin e aplikimit per burse me sukses, pagesa vjetore eshte 16,000 USD (perfshire pagesen shkollore dhe akomodimin).

College Saint Charles

Kolegji Saint Charles do te ofroje familjeve me femijet ne moshen 16-17 mundesine per te studiuar ne klasen 11 dhe 12 ne programin IB Diploma. Komisioni i shkolles do te vendose per vleren e burses ne menyre individuale, ne baze te performances ne provimet e pranimit dhe intervisten akademike. Bursa do te jete e vlefshme per te dyja vitet e programit IB Diploma.

Brillantmont

Brillantmont ofron 2 bursa per nxenesit te talentuar, te interesuar per studimet ne klasen 8 dhe 9. Bursa ofrohet per vitin e pare te studimit ne Brillantmont dhe eshte 20% nga pagesa vjetore.

Për më shumë informacion rreth bursave në shkollat e mesme jashtë vendit:

Rezervoni konsulencën tuaj FALAS!

☎️+355 69 40 40 801

📧krysia@integral

 

 

 

 

Etiketa:

Rezervoni një konsulencë

Hapi 1 nga 3

ABONOHUNI PËR LAJMËRIME DHE OFERTA AKTUALE

Merrni informacionin aktual nga Integral

Ju lutemi zgjidhni për cilat programe dëshironi të merrni lajme dhe oferta:

pages.front.server_error_title pages.front.server_error_message