6 këshilla si të planifikoni kursin e gjuhës jashtë vendit!

16.07.2020

Ja si të planifikoni kursin e gjuhës jashtë vendit!


Nëse doni të mësoni një gjuhë të re ose të përmirësoni një gjuhë që tashmë e dini, nuk ka vend më të mirë për ta bërë atë sesa në një vend ku gjuha flitet si gjuhë zyrtare. Në këtë mënyrë, me procesin e adoptimit të një gjuhe në mjedisin e saj natyror dhe me folësit amtare, do të keni mundësinë të takoni njerëz të rinj, të mësoni të kuptoni zakonet dhe kulturën e tyre të re dhe të shihni disa vende të reja. Për këdo që kjo gje u tingëllon interesante dhe janë të gatshëm të fillojnë një aventurë të një kursi gjuhësor jashtë vendit ,në vetëm disa javë do  të bëjnë përparim mjaft te theksuarnë njohjen e një gjuhe të huaj, krahasuar me cdo mund të bënin në mësimin e asaj gjuhe në Shqiperi në muaj apo edhe vite.

Sidoqoftë, kursi i gjuhës jashtë vendit është një udhëtim si çdo tjetër, duke kërkuar nga studentët të planifikojnë dhe të mendojnë paraprakisht se çfarë kursi duan.

1.Gjuha

Edhe pse shumica prej nesh mësojmë anglisht per me gjate dhe qe ne fillimet e jetes arsimore, kjo gjuhe është akoma në kërkesa të mëdha. Sot, një njohuri e avancuar e gjuhës angleze është një kusht për punësim në pothuajse të gjitha kompanitë, kështu që njohuritë që fitojmë në sistemin  tonë shkollor ndonjëherë nuk do të jenë të mjaftueshme pa trajnimin e mëtejshëm që mund të sigurojë një kurs anglisht jashtë vendit. Përveç anglishtes, natyrisht, gjermanishtja dhe spanjishtja janë gjithashtu të njohura. Italishtja për shkak të afërsisë dhe afërsisë së tyre me vendin tonë, se fundmi dhe frëngjishtja – si një nga gjuhët kryesore. Kohët e fundit, kërkesa për rusisht, si dhe për portugalisht ka ardhur duke u rritur, pasi ekonomia e Brazilit rritet çdo vit dhe nevoja për folësit dhe variantet portugeze rritet proporcionalisht.

2.Lloj i kursit

Për shkak të nevojave të tregut, qendrat gjuhësore jashtë vendit kanë kohë që kanë zgjeruar ofertat e tyre përtej atyre të kurseve klasike, standarde, të përgjithshme  ose tradicionale. Megjithëse ofertat klasike akoma zënë pjesën më të madhe të ofertës, ne kemi akoma në dispozicion lloje të ndryshme të kurseve të specializuara, siç janë ato për përgatitjen e çertifikatave të gjuhës zyrtare si: IELTS, TOEFL, CAE, CPE, DaF, DELE, DELF ose CILS, ose kurse biznesi, kurse te specializuara, siç janë per pilotët ose avokatët. Para se të merrni këto kurse të specializuara, është e rëndësishme të dini se ato kërkojnë shumë njohuri paraprake, kryesisht në nivelin B2, sepse ne keto lloje kursesh një person përmirëson njohuritë dhe fjalorin e tij të mësuar më pare dhe rrallë meson struktura gramatikore dhe sintaksore .

3.Destinacioni

Qoftë gjuhe angleze, frënge, gjermane ose spanjolle, kjo gjuhë  flitet në më shumë se ne një vend të botës dhe është e rëndësishme të njihni ndryshimet në variantet e gjuhëve që do të mësohen në atë vend. Gjithashtu, standardet e disa vendeve janë më të larta ose më të ulta dhe, nëse çmimi eshte gjeja më e rëndësishme per ju , vendi më i lirë për të studiuar anglisht eshte në Maltë, ndërsa kurset e gjuhës në qytete më të vogla janë gjithmonë më të favorshme se ato në qytete më të mëdha.

Dikush që thjesht dëshiron të mësojë të flasë anglisht me një theks britanik, ose spanjisht me theks Andaluzian, jemi të sigurt se nuk do të kenë asnjë dyshim se ku të shkojnë për kursin e gjuhës jashtë vendit. Eshtë mirë të dihet se anglishtja mund të mësohet në mënyrë të barabartë në vendet ku nuk flitet si gjuhë zyrtare, për shembull në Zvicër, sepse mësimi zhvillohet në shkolla të mesme private ndërkombëtare, dhe cilësia e mësimdhënies dhe mësimit është e njëjtë , nëse jo më e lartë, sesa për shembull disa qendra gjuhësore në SH.B.A. Kurse të tilla në shkollat ​​e mesme pothuajse gjithmonë do të rezervohen vetëm për nxënësit e shkollave fillore dhe të mesme.

4.Evropë apo Amerikë?

Ashtu si në Shqiperi, në terma realë, një zonë shumë e vogël, shumë dialekte ndryshojnë – secila e bukur në mënyrën e vet – kështu që disa gjuhë të përhapura në zona shumë më të madhe kanë versionet e tyre evropiane ne krahasim me të cilat flitet në vende të tjera, kryesisht ish koloni të këtyre vendeve evropiane. Eshtë e rëndësishme të dini se çfarë ndryshimesh mund të prisni nëse studioni anglisht në Mbretërinë e Bashkuar ose SH.B.A., Afrikën e Jugut, Australi, Kanada ose Zelanda e Re. Ose, që nuk do të duhet të merresh me të ashtuquajturat “Ceceom” nëse studioni spanjisht në Meksikë ose Kubë, në krahasim me Spanjën.

Kampe Verore dhe Kurse Gjuhe

5.Tarifat

Buxheti është, natyrisht, dicka e rendesishme në çdo udhëtim, duke përfshirë edhe kursin e gjuhës jashtë vendit. Për të rriturit, kursi i gjuhës jashtë vendit mund të personalizohet – nga vendndodhja, numri i orëve, gjatësia dhe lloji i vetë kursit, deri në vendndodhjen dhe llojin e akomodimit, numrin e shtretërve në dhoma, konviktet dhe ushqimet speciale,si  dhe transferimet nga aeroporti ose stacion treni.

Në këtë mënyrë, ju mund të zgjidhni një kurs që i përshtatet xhepit tuaj në mënyrë të përsosur, dhe veçanërisht mbani në mend se rehatia dhe luksi paguhen – akomodimi më i afërt dhe më i madh, dhe ai ne vendodhje apo me pamje te caktuara do të jetë sigurisht më i shtrenjti, por ato gjithashtu shiten të parat. Të ashtuquajturat kurset për fëmijë nuk janë aq fleksibël dhe qendra gjuhësore përcakton gjithmonë një paketë shërbimi për të cilën ai konsideron se i përshtatet më së miri grupmoshës së fëmijëve që zgjedhin kursin dhe ofertën e tyre. Një kurs i tillë gjithmonë do të përfshijë akomodimin më të mirë dhe më të afërt në dispozicion, cdo vakt, 20 orë të mësimit të gjuhës, dhe të gjitha aktivitetet shkollore dhe jashtëshkollore, si dhe transferimet nga aeroporti ose stacioni i trenit per ne qendren e kursit dhe anasjelltas.

 6.Kohëzgjatja e kursit

Sa kohë keni ne dispozicion për një kurs jashtë vendit varet plotësisht nga ju dhe do të jeni ju që do të vendosni kohëzgjatjen dhe periudhen gjate vitit që do të shkonit. Ashtu si me të gjitha produktet e turizmit, të tilla si një kurs gjuhësor jashtë vendit, kurset jashtë sezonit dhe akomodimi do të jenë në mënyrë të arsyeshme më të lirë, por do të ketë më pak zgjedhje. Gjatë sezonit turistik – nga qershori deri në tetor – si me në bregdet, çmimet do të jenë deri në 50% më të larta, dhe një kurs i tillë duhet të rezervohet shumë me përpara, sepse  kurset e verës janë të parat që shiten.

Kurse për fëmijë deri në moshën 17 vjeç, natyrisht, do të jenë në dispozicion vetëm kur fëmijët nuk kanë shkollë, e cila është gjatë pushimeve të dimrit, pranverës dhe verës. Disa shkolla do të kufizojnë rregullisht numrin minimal të javëve që mund të merren në 2 dhe disa madje edhe në 3 javë, ndërsa numri maksimal i javëve nuk do të jetë i kufizuar.

Tani që keni mësuar se si të zgjidhni kursin më të mirë të gjuhës jashtë vendit, për ju ose fëmijën tuaj, është koha të kërkoni në katalogun tonë të fundit të kurseve të gjuhës dhe të zgjidhni atë të duhurin për ju. Mos harroni, ky katalog përmban vetëm disa nga qendrat gjuhësore dhe kurse gjuhësh qe ne ofrohme – një katalog i cili përmban të gjitha do të kishte mijëra faqe. Nëse nuk gjeni diçka për ju, na shkruani dhe ne jemi të sigurt që do të gjejmë diçka që funksionon për ju.

Nëse jeni të interesuar per kurse gjuhesh, ose kampe verore në anglisht, gjermanisht, frëngjisht ose italisht, ne kemi oferta të shkëlqyeshme për ju.

Për më shumë informacion:

Rezervoni konsulencën tuaj FALAS!

☎️: +355 69 80 40 601

📧: anka@integral.al

Rezervoni një konsulencë

Hapi 1 nga 3

ABONOHUNI PËR LAJMËRIME DHE OFERTA AKTUALE

Merrni informacionin aktual nga Integral

Ju lutemi zgjidhni për cilat programe dëshironi të merrni lajme dhe oferta:

pages.front.server_error_title pages.front.server_error_message