Zgjatet mundësia e qëndrimit për studentët Shqiptarë në UK

02.02.2022

Mbretëria e Bashkuar ka nisur të ashtëquajturën “graduate route” si një mënyrë për zgjatjen e afatit të vizave të punës për studentët ndërkombëtarë që janë diplomuar në një universitet në Angli.


Home Office ka konfirmuar aplikime të mëtejshme për vizat Covid-19 për studentët që nuk janë në gjendje të udhëtojnë në Mbretërinë e Bashkuar.

“Graduate route”, ka filluar zyrtarisht që nga data 1 korrik 2021, dhe Ministria e Brendshme e Mbretërisë së Bashkuar deklaroi se në këtë mënyrë do të sigurojë një mundësi për të studentët ndërkombëtarë të qëndrojnë dhe të kërkojnë një punë pas përfundimit të programit të kualifikuar.

Studentët e diplomuar bachelor apo master në Angli të cilët plotësojnë kushtet e imigracionit do të jenë në gjendje të punojnë në çdo punë për dy vjet, dhe studentët e doktoratës do të kenë tre vjet në dispozicion.

“Graduate route”, e cila u prezantua për herë të parë në fund të vitit 2019 – nuk sponsorizohet, që do të thotë se nuk ka kërkesa minimale për pagë dhe se të diplomuarit mund të ndryshojnë punën në mënyrë fleksibile.

Duke nisur programin, Ministri i Brendshëm Priti Patel tha: “Universitetet kryesore në botë pranojnë mijëra studentë ndërkombëtarë çdo vit. Ndërsa punojmë për mirë, është e rëndësishme që Mbretëria e Bashkuar të vazhdojë të jetë një dritë jeshile për të rinjtë e talentuar në të gjithë botën. “Graduate route” bën pikërisht atë, duke u dhënë të diplomuarve mundësinë për të vazhduar të kontribuojnë në prosperitetin e Mbretërisë së Bashkuar dhe lirinë për të zhvilluar karrierën e tyre.

Anne Marie Graham, Drejtoreshë Ekzekutive e Këshillit të Mbretërisë së Bashkuar për Çështjet Ndërkombëtare të Studentëve (UKCISA), tha: “Ne e dimë që punësimi është një përparësi për studentët ndërkombëtarë që vijnë për të studiuar në UK. Ne e mirëpresim programin e ri si një mundësi unike për të diplomuarit ndërkombëtarë të cilët kanë të drejtë të përmirësojnë më tej aftësitë e tyre dhe të fitojnë përvojë në tregun e punës në Mbretërinë e Bashkuar gjatë periudhës pasuniversitare. Studentët ndërkombëtarë të cilët mund të hyjnë në këtë rrugë do të kenë fleksibilitetin për të aplikuar për punë në çdo sektor ose rol të përshtatshëm për profilin e tyre, përfshirë vetëpunësimin, pa nevojën e sponsorizimit të punëdhënësit.“

Ndërkohë, Ministria e Brendshme gjithashtu konfirmoi shtrirjen e mëtejshme të aplikimit të vizave Covid-19, të cilat lejojnë studentët të studiojnë “në distancë”, “duke njohur problemin e vazhdueshëm me të cilin përballen shumë për shkak të kufizimeve të udhëtimit ndërkombëtar”.

Studentët që fillojnë studimet në fillim të ketij viti do të duhet të qëndrojnë në Mbretërinë e Bashkuar deri në 6 Prill 2022, ka konfirmuar Ministria e Brendshme.

Anne Marie u shpreh: “Ne mirëpresim lajmet se qeveria e Mbretërisë së Bashkuar do të zgjasë aplikimet aktuale të kufizuara në kohë për të mbështetur ata studentë që planifikojnë të studiojnë në vitin akademik 2022-23. Kjo siguron besim të konsiderueshëm për studentët ndërkombëtarë dhe mundëson UKCISA dhe anëtarët tanë të sigurojnë këshilla dhe udhëzime të qarta dhe në kohë për studentët ndërkombëtarë në këtë fazë të rëndësishme të aplikimit. UKCISA dhe kolegët nga i gjithë sektori kanë avokuar për këtë qasje fleksibël, e cila demonstron një angazhim për të siguruar që studentët ndërkombëtarë të mos zhvlerësohen nga rrethanat jashtë kontrollit të tyre. ”

Për më shumë informacion rreth studimeve master jashtë vendit, merrni pjesë në eventin virtual rreth studime master më datë 16 Shkurt ora 15:00-18:00, regjistrohuni në linkun e mëposhtëm për të marrë pjesë në event:

Regjistrohuni në event këtu!

+355 69 40 40 415
leidia@integral.al

 

Rezervoni një konsulencë

Hapi 1 nga 3

ABONOHUNI PËR LAJMËRIME DHE OFERTA AKTUALE

Merrni informacionin aktual nga Integral

Ju lutemi zgjidhni për cilat programe dëshironi të merrni lajme dhe oferta:

pages.front.server_error_title pages.front.server_error_message