Vizë pune për studentët ndërkombëtarë në UK

07.04.2021

Lajme të shkëlqyera Studentët ndërkombëtarë mund të aplikojnë për Vizë Pune pas Studimeve në Mbretërinë e Bashkuar duke filluar nga data 1 Korrik 2021.


Strategjia Ndërkombëtare e Arsimit në Mbretërinë e Bashkuar e azhurnuar angazhohet për qëllimet e tyre të vendosura më parë për rritjen e regjistrimeve të studentëve ndërkombëtarë duke u përqëndruar në mundësitë e punës, studimit dhe rrugët e imigracionit për studentët. Route Graduate është një pjesë e rëndësishme e strategjisë më të gjerë arsimore ndërkombëtare të UK dhe qëllimi i saj është të presi 600,000 studentë ndërkombëtarë deri në 2030.

Qeveria e Mbretërisë së Bashkuar ka konfirmuar se studentët ndërkombëtarë do të jenë në gjendje të aplikojnë për një vizë pune pas studimit përmes Route Graduate duke filluar nga data 1 korrik 2021. Kjo do të thotë që të gjithë studentët ndërkombëtarë që diplomohen me një diplomë bachelor ose më të lartë nga një universitet i njohur në Mbretërinë e Bashkuar do të kenë të drejtë të qëndrojnë në vend për të punuar deri në dy vjet. Studentët e doktoraturës do të jenë në gjendje të qëndrojnë në MB deri në tre vjet.

Studime në Mbretërinë e Bashkuar

Studentët e prekur nga ndërprerjet e studimit për shkak të COVID-19, të cilët nuk kanë qenë në gjendje të udhëtojnë në kampuset në UK ose të cilët janë detyruar të studiojnë online / përmes mësimit të përzier – do të mbeten të ligjshëm për Route Graduate me kusht që ata të arrijnë përfundimisht në UK për të përfunduar një simester të mësimit ballë për ballë.

Route Graduate do të jetë e pa sponsorizuar, që do të thotë se aplikantët nuk do të kenë nevojë për një ofertë pune për të aplikuar për të. Të diplomuarit  do të jenë në gjendje të punojnë në mënyrë fleksibile, të ndërrojnë vendet e punës dhe të zhvillojnë karrierën e tyre siç kërkohet.

Sipas rregulloreve të reja, studentët ndërkombëtarë tani do të kenë një periudhë shumë më të gjatë të të drejtave të punës sesa 4 muajt e lejuar më parë dhe gjithashtu do të jenë në gjendje të kalojnë në një vizë të përgjithshme pune më pas nëse plotësojnë kërkesat e nevojshme (rruga e kualifikuar e punës).

Ndërsa rikuperohemi nga pandemia globale, rekrutimi i studentëve të talentuar është një përparësi kryesore. Ky opsion i punës pas studimit do të sigurojë që kur studentët të kenë marrë një kualifikim standard nga një prej institucioneve drejtuese botërore të arsimit në Mbretërinë e Bashkuar ata mund të sigurojnë lehtësisht statusin që u nevojitet për të vazhduar jetën, duke punuar dhe përmbushur ëndrrat e tyre në UK. Studentët më të talentuar, të cilët aspirojnë një karrierë në nivelet më të larta të biznesit, shkencës, artit dhe teknologjisë do të inkurajohen dhe mirëpriten në Mbretërinë e Bashkuar si një vend i shkëlqyer për të përmbushur aspiratat e tyre.

Për më shumë informacion rreth universiteteve në Mbretërinë e Bashkuar:

Rezervoni konsulencën tuaj FALAS!

☎️: +355 69 40 40 415
📧: leidia@integral.al

Rezervoni një konsulencë

Hapi 1 nga 3

ABONOHUNI PËR LAJMËRIME DHE OFERTA AKTUALE

Merrni informacionin aktual nga Integral

Ju lutemi zgjidhni për cilat programe dëshironi të merrni lajme dhe oferta:

pages.front.server_error_title pages.front.server_error_message