Përditësim rreth udhëtimit drejtë UK

13.10.2021

Te rejat e fundit nga Anglia


Ndryshimet e reja në rregullat e udhëtimit në Mbretërinë e Bashkuar e bëjnë më të lehtë për më shumë studentë të udhëtojnë në UK

Qeveria e Mbretërisë së Bashkuar ka njoftuar ndryshimet e udhëtimit të cilat do ta bëjnë më të lehtë për shumë studentë të fillojnë të studiojnë në universitete të ndryshme në Angli.

Universitete në UK

Nga e hëna, 11 tetor, 47 vende do të dalin nga lista e kuqe e udhëtimeve drejtë Mbretërisë së Bashkuar. Vendet e vetme ende në listën e kuqe do të jenë Panama, Kolumbia, Venezuela, Peru, Ekuador, Haiti dhe Republika Dominikane.

Pasagjerët që vijnë nga të gjitha vendet e tjera duhet të karantinohen në akomodimin e tyre për dhjetë ditë, vetëm nëse i plotësojnë kushtet për t’u përjashtuar nga karantina.

Të hënën, 37 vende të reja do t’i shtohen listës së programit të miratuar të vaksinave në Mbretërinë e Bashkuar. Nga kjo do të përfitojnë të gjithë studentët nën 18 vjeç nga këto vende, dhe çdo i rritur që është plotësisht i vaksinuar me një vaksinë të miratuar në Mbretërinë e Bashkuar.

Kush përjashtohet nga karantina nga e hëna?

Të rriturit e kualifikuar të vaksinuar dhe të gjithë nën 18 vjeç nga një listë me mbi 100 vende nuk kanë më nevojë të karantinohen kur mbërrijnë në UK. Disa nga vendet që po i bashkohen kësaj liste më 11 tetor janë Brazili, Kili, Omani, Tajlanda, Turqia, Ukraina dhe Vietnami.

Fatkeqësisht, jo të gjithë të rriturit e vaksinuar kanë të drejtë të shmangin karantinën. Pasagjerët duhet të vaksinohen plotësisht me një vaksinë të miratuar, në një vend me një program të aprovuar vaksinimi. Një pasagjer konsiderohet “plotësisht i vaksinuar” për të udhëtuar drejtë Mbretërisë së Bashkuar nëse:

  • Ata kanë pasur një vaksinim të plotë me vaksinat Pfizer BioNTech, Oxford/AstraZeneca, Moderna ose Janssen, ose një kombinim të këtyre, të paktën 15 ditë para mbërritjes.
  • Vaksina të cilën kanë kryer ka ardhur nga një prej 100 vendeve në listën e programeve të miratuara të vaksinimit.
  • Të gjithë udhëtarët nën 18 vjeç nga këto vende ndjekin të njëjtat rregulla si të rriturit e vaksinuar plotësisht, kështu që ata nuk kanë nevojë të karantinohen.

Pasagjerët që janë të përjashtuar nga karantina gjithashtu kanë kërkesa të reduktuara të testit Covid. Para udhëtimit, ata thjesht duhet të rezervojnë një test Covid për ditën e dytë pas mbërritjes, dhe ata duhet të plotësojnë formularin e gjetjes së pasagjerëve në Mbretërinë e Bashkuar.

Rregulla për studentët që kanë nevojë për karantinë

Studentët që nuk konsiderohen të ‘vaksinuar plotësisht’ sipas rregullave të udhëtimit të qeverisë britanike duhet të karantinohen për 10 ditë pas mbërritjes.

Nëse ata nuk kanë qenë në një vend të listës së kuqe në dhjetë ditët para udhëtimit, ata mund të përfundojnë periudhën e tyre të karantinës në strehimin e tyre në Mbretërinë e Bashkuar. Shkollat ​​gjuhësore janë në gjendje të ofrojnë strehim të përshtatshëm në shtëpi ose vendbanim studentor në mënyrë që studentët të mund të ndjekin rregullat e karantinës dhe të fillojnë kurset e tyre të anglishtes online.

Nëse studentët po udhëtojnë për në Angli, ata mund të jenë në gjendje të përfundojnë karantinën që në ditën e 6 -të nëse paguajnë për një test shtesë privat Covid përmes skemës Test to Release dhe të rezervojnë një paketë karantine të menaxhuar në një hotel të miratuar nga qeveria.

Për më shumë informacion:

Rezervoni konsulencën tuaj!

+355 69 40 40 415
sidorela@integral.al

 

 

Etiketa:
studime ne angli

Rezervoni një konsulencë

Hapi 1 nga 3

ABONOHUNI PËR LAJMËRIME DHE OFERTA AKTUALE

Merrni informacionin aktual nga Integral

Ju lutemi zgjidhni për cilat programe dëshironi të merrni lajme dhe oferta:

pages.front.server_error_title pages.front.server_error_message