5 programet master më të njohura në Holandë

04.02.2022

Holanda është ndër 5 destinacionet kryesore të BE-së për studime master jashtë vendit.


Ndryshe nga disa vende evropiane, Holanda ofron ekzaktësisht të njëjtën skemë financimi të studentëve për studentët e masterit si për studentët bachelor, ndërkohë që u jep shumë mundësi të studentëve për të vazhduar arsimin e lartë qofshin studime bachelor apo master. Për më tepër, ka gjithnjë e më shumë programe të reja master në anglisht. Holandezët, një vend inovator, kanë shumë për të ofruar. Le të hedhim një vështrim në 5 programet më të njohura të studimit në Holandë deri më tani:

  • International Security

Studimet master në Holandë për siguri ndërkombëtare mund të çojnë në një karrierë profesionale si këshilltar politik, diplomat, PR, studiues ose lobist. Opsionet e mundshme janë gjithashtu në biznesin ndërkombëtar, organizatat jofitimprurëse ose qeveritare, në media, në një universitet apo edhe në një institut kërkimor privat.

  • Sustainable Energy System Management

Ky program master fokusohet në aspektet multidisiplinare të sistemeve energjetike. Ato u mundësojnë studentëve të zhvillojnë aftësitë e menaxhimit dhe komunikimit, si dhe njohuritë teknike të nevojshme për të përballuar sfidën e tranzicionit të sistemit energjetik. Studentët do të fitojnë aftësitë teknike, analitike dhe komunikuese të nevojshme për t’u bërë anëtarë kyç të fuqisë punëtore të ardhshme në energjinë e rinovueshme. Shembull i një pune të mundshme: menaxher projekti ose novator i sistemit.

  • Business Communication & Digital Media

Marketues online, menaxher komunikimi, folës publik, administrator CRM, konsulent dixhitalizimi, bashkëpunëtor i mediave dixhitale, administrator i faqeve online, menaxher i projekteve të mediave të reja, menaxher i marrëdhënieve me publikun – këto janë vetëm disa nga punët që do të mund të bëni pasi të studioni këtë program master. Do të analizoni kanalet e brendshme dhe të jashtme të komunikimit në një organizatë të caktuar dhe në bazë të përfundimeve tuaja do të adoptoni strategji të reja ku do të zbatoni të gjitha njohuritë e marra gjatë studimeve.

  • International Financial Management

Pas përfundimit me sukses të masterit në Menaxhimin Financiar Ndërkombëtar, studentët do të mund të punësohen në organizata të ndryshme – nga kompanitë më të vogla deri tek kompanitë më të mëdha ndërkombëtare. Pozicionet që do t’ju ofrohen janë të panumërta: ata do të mund të veprojnë si këshilltarë apo drejtues në organizata publike dhe private, banka, institucione financiare, organizata publike ndërkombëtare si FMN, Banka Botërore apo Banka Qendrore Evropiane. Shembuj pune: menaxher financiar në një kompani ndërkombëtare, menaxher tregtar, analist financiar në një institucion të madh financiar, këshilltar financiar i brendshëm ose i jashtëm për kompanitë.

  • Computing Science

Aktualisht, botës i mungojnë një numër i madh i shkencëtarëve kompjuterikë të mirëarsimuar. Studentët që përfundojnë këto programe shpesh marrin një punë përpara se të diplomohen. Shembuj pune: Punë në kompani softuerësh, konsulentë IT për kompani të ndryshme, zhvillim i produkteve dhe softuerëve të TIK-ut, menaxher i TIK-ut në kompani private ose shtetërore, pjesëmarrës në kërkime në qendra kërkimore ose korporata, sipërmarrës që hapi kompaninë e tij në konsulencën e IT ose zhvillimin e softuerit , profesor në të gjitha nivelet e sistemit arsimor.

Mernni pjesë në eventin virtual rreth programeve Master jashtë vendit më 16 shkurt nga ora 15:00-18:00 dhe mësoni për programet master jashtë vendit dhe bursat e studimit jashtë vendit.

Takohuni me përfaqësuesit e universiteteve më të njohura holandeze:

Regjistrohuni në event këtu!

 

+355 69 40 40 415
leidia@integral.al

Etiketa:

Rezervoni një konsulencë

Hapi 1 nga 3

ABONOHUNI PËR LAJMËRIME DHE OFERTA AKTUALE

Merrni informacionin aktual nga Integral

Ju lutemi zgjidhni për cilat programe dëshironi të merrni lajme dhe oferta:

pages.front.server_error_title pages.front.server_error_message