A-LEVEL

Programi dyvjeçar për studentët e klasës se 11 dhe 12 (viti 12 + viti 13 në sistemin e UK)

SISTEMI ARSIMOR i UK A-LEVEL

Certifikata e Përgjithshme e Arsimit (GCE) Niveli i Avancuar, ose A Level shkurtimisht, është një program akademik i studiuar në 2 vitet e fundit në shkollat e mesme në Angli dhe i paraprin studimeve universitare. Programi A level ofron trajnime të thelluara dhe të specializuara në lëndët e zgjedhura dhe është programi përgatitor më i zakonshëm në Angli për hyrjen në universitet.

Përshkrim

Zgjedhja e lëndëve për të studiuar në A level varet nga planet personale të zhvillimit profesional të studentit dhe nga specifikat dhe kërkesat e pranimit të universiteteve. Ofrohet një shumëllojshmëri e gjerë lëndësh, dhe përveç lëndëve tradicionale të studimit, studentët mund të zgjedhin aktivitete jashtëkurrikulare që lidhen me kërkesat specifike të drejtimeve të veçanta, të ndërmarrin studime të pavarura (EPQ) dhe të përgatisin një portofol. Gjatë 2 viteve të A level studiohen minimalisht 3 lëndë dhe kombinimi i tyre është shumë i rëndësishëm për të përmbushur specializimin dhe kërkesat e universitetit të dëshiruar. Në fund të vitit II (viti 13) bëhen provimet publike përfundimtare (në datat e shpallura nga bordi drejtues). Shkalla e vlersimit për një provim të kaluar me sukses është D - A*.
 

Përparësitë

Specializimi që në shkollë të mesme është një nga avantazhet kryesore të programit të nivelit A. Studentët mund të zgjedhin një numër të vogël (minimumi 3) lëndësh për të studiuar sipas preferencave të tyre personale.
 

SISTEMI BRITANIK ARSIMOR

Kurrikula Kombëtare

MOSHA KLASA KLASIFIKIMI
8 - 11 grade 1 - 6 Key stage 1 + 2, Primary school
11 - 14 grade 7 - 9 Key stage 3, Secondary School
14- 16 grade 10 - 11  Key stage 4 Secondary School - GCSE
16-18 grade 12 - 13 Key stage 5 Further education/ Sixth Form A-levels/ IB/ BTEC/ University Foundation

 

MOSHA PROGRAMI

14-15

Year 9 Program një vjeçar kalimi në GCSE
15-16 IGCSE  Program një vjeçar kalimi në  A-levels
18-19 Foundation Year Viti përgatitor për hyrjen në universitet

 

SHTETE

ANGLI
ANGLI
ZVICËR
ZVICËR
SPANJË
SPANJË

REZERVO NJË KONSULENCË

KONTAKTONI KONSULENTËT TANË

Plotësoni formularin dhe rezervoni takimin tuaj për një konsultë me përfaqësuesin tonë.

 

Rezervoni

Rezervoni një konsulencë

Hapi 1 nga 3

ABONOHUNI PËR LAJMËRIME DHE OFERTA AKTUALE

Merrni informacionin aktual nga Integral

Ju lutemi zgjidhni për cilat programe dëshironi të merrni lajme dhe oferta:

pages.front.server_error_title pages.front.server_error_message