SISTEMI ARSIMOR AMERIKAN

Advanced Placement program

SISTEMI ARSIMOR AMERIKAN

Ky sistem alternativ i arsimit të mesëm tërheq kryesisht studentët evropianë që duan të regjistrohen në një universitet amerikan. Në të njëjtën kohë, studentët që zgjodhën programin e  Advanced Placement mund të aplikojnë në universitetet evropiane që njohin diplomën AP.

Si ndryshon nga sistemet e tjera?

Në Amerikë, viti shkollor fillon në gusht ose shtator dhe përfundon në fund të majit ose në fillim të qershorit. Ndahet në dy ose tre pjesë në varësi të kohëzgjatjes së festave. Pushimet përfshijnë Krishtlindjet, Pashkët dhe pushimet verore.

Nxënësit në shkollat ​​e mesme kanë staf të caktuar për t'i ndihmuar ata të shkruajnë kurrikulat e tyre individuale.
 

Si duket sistemi arsimor amerikan?

Kurrikula varet nga çdo shkollë individualisht, por zakonisht përfshin:

  • 2 lëndë të detyrueshme: histori ose sociologji angleze dhe amerikane
  • 4 ose 5 lëndë me zgjedhje: matematikë, muzikë, art, biologji, informatikë, kërcim, dramë.


Shumë shkolla ofrojnë të ashtuquajturën  Advanced Placement Program  (AP). Është një program përgatitor trevjeçar (klasat 10-12) që përfshin një grup lëndësh të detyrueshme dhe zgjedhore nga fusha të ndryshme.

SISTEMI ARSIMOR AMERIKAN

ADVANCED PLACEMENT (AP)

MOSHA SISTEMI ARSIMOR AMERIKAN 
12 - 13 Junior High School Shkolla e mesme  7. Klasa
13 - 14 Junior High School Shkolla e mesme  8. Klasa
14 - 15 Senior High School Gjimnazi 9. Klasa Freshman
15 - 16 Senior High School Gjimnazi 10. Klasa Sophomore
16 - 17 Senior High School Gjimnazi 11. Klasa Junior
17 - 18 Senior High School Gjimnazi 12. Klasa Senior

 

SHTETE

AMERIKE
AMERIKE
KANADA
KANADA
ZVICËR
ZVICËR
ANGLI
ANGLI

REZERVO NJË KONSULENCË

KONTAKTONI KONSULENTËT TANË

Plotësoni formularin dhe rezervoni takimin tuaj për një konsultë me përfaqësuesin tonë.

Rezervoni

Rezervoni një konsulencë

Hapi 1 nga 3

ABONOHUNI PËR LAJMËRIME DHE OFERTA AKTUALE

Merrni informacionin aktual nga Integral

Ju lutemi zgjidhni për cilat programe dëshironi të merrni lajme dhe oferta:

pages.front.server_error_title pages.front.server_error_message