Studime të larta në Irlandë!

18.08.2021

Universitete ne Irlande - Studime jashte vendit


Irlanda

Irlanda është një nga destinacionet më të njohura për studime jashtë vendit në Evropë. Universitetet e saj ofrojnë arsim të nivelit të parë në një mjedis tradicional, por modern. Mijëra programe studimi në qindra institucione tërheqin studentë ndërkombëtarë nga e gjithë bota. Disa nga universitetet më të mira jashtë vendit ndodhen në Irlandë.

Universitetet në Irlandë dhe kostoja e studimit

Irlanda është shtëpia e disa prej universiteteve më të mira në botë. Disa nga fushat kryesore të specializimit në universitetet irlandeze përfshijnë shkencat natyrore, teknologjinë, ekonominë dhe shkencat humane. Në Irlandë, ka dy lloje institucionesh: universitete dhe institute të teknologjisë për të cilat mund të aplikoni.

Marrja e një diplome Bachelor ose Master në Irlandë është një përvojë e shkëlqyeshme për zhvillimin tuaj profesional, por më e shtrenjtë se në vendet e tjera të Evropës. Sigurisht, sa paguani përfundimisht do të varet nga një numër i madh faktorësh. Tarifat tipike të shkollimit në Irlandë variojnë midis 9,000 dhe 45,000 € në vit për të dy në nivelet universitare dhe pasuniversitare. Kostoja e jetesës varet se në cilin qytet do qëndroni, por duhet të prisni të paguani nga 7,000 deri në 12,000 € në vit për akomodim, ushqim dhe shërbime të tjera.

University of Limerick (UL)

Dundalk Institute of Technology (DkIT)

Mundësi punësimi

Në tre ose katër dekadat e kaluara, pasi u bë anëtare e Bashkimit Evropian, Irlanda u kthye shpejt nga shtëpia e varfër e Evropës në qendrën ekonomike të Evropës. Reformat strukturore kanë çuar në një nxitje të zbatueshme dhe kanë tërhequr shumë korporata gjigande – dhe veçanërisht kompanitë e teknologjisë – për të ngritur selinë e tyre evropiane në Irlandë, duke përfshirë të tilla si Google, Airbnb, Pfizer, Dell dhe të tjerët.

Prandaj, Irlanda ofron mundësi të shumta për të diplomuarit me një formim ndërkombëtar. Nëse studioni në Irlandë, keni një shans të mirë për të gjetur një punë dhe për të qëndruar në vend pasi të diplomoheni.

Për më shumë informacion:

Rezervoni konsulencën tuaj!

+355 69 40 40 415
leidia@integral.al

Rezervoni një konsulencë

Hapi 1 nga 3

ABONOHUNI PËR LAJMËRIME DHE OFERTA AKTUALE

Merrni informacionin aktual nga Integral

Ju lutemi zgjidhni për cilat programe dëshironi të merrni lajme dhe oferta:

pages.front.server_error_title pages.front.server_error_message