Si është të studiosh në Kanada, Thompson Rivers University?

30.06.2020

Dëshironi të merni më shumë informacion për studimet në Kanada dhe universitetet në Kanada? Artikulli në vijim do t’ju informoj rreth këtyre temave.


Kanadaja është një vend me larmi të madhe, si kulturore ashtu edhe mjedisore, për studime jashtë vendit. Ky diversitet është i dukshëm edhe në kampusin Kamloops të Universitetit Thompson Rivers me më shumë se 3000 studentë ndërkombëtarë që përfaqësojnë mbi 90 vende nga e gjithë bota.

I përqëndruar në bashkësi si brenda vendit ashtu edhe jashtë saj, TRU është e lidhur ngushtë me qytetin Kamloops dhe rajonin Thompson-Okanagan me rreth 100,000 njerëz dhe kultivon partneritete globale me institucione të tjera në të gjithë botën.

Studentët në Universitetin Thompson Rivers gëzojnë një gamë të jashtëzakonshme programesh, përvoja praktike të të mësuarit, fakultete të arritshme dhe një rrjet shërbimesh për të mbështetur suksesin e studentëve.

Një institucion publik, plotësisht i akredituar, TRU ofron mundësi studimi në kampus, distancë dhe mundësi të tjera të të mësuarit. Afro 27,000 studentë janë në kampuset e tij në Kamloops dhe Lake Williams.

Studio dhe puno në Kanada

Studentët mund të zgjedhin nga më shumë se 140 programe në kampus dhe 60 programe të Open Learning në arte, shkencë, shkenca shëndetësore, biznes dhe teknologji, turizëm, ekonomi, arsim dhe punë sociale, infermieri dhe ligj.

Nga çertifikatat e gjuhës angleze deri te diploma bachelor dhe master, TRU ofron një fleksibilitet të madh. Studentët zbatojnë në praktikë ato që mësojnë përmes hulumtimeve universitare, vullnetarizmit në komunitet dhe më shumë. Një rrjet i shërbimeve studentore – përfshirë këshilltarët ndërkombëtarë të studentëve, të cilët ofrojnë ndihmë në 12 gjuhë – sigurojnë që studentët të kenë mundësi mbështetjeje akademike, karriere dhe Wellness kur u duhen.

Kamloops: Aktiv, i përballueshëm dhe i sigurt

Kamloops shtrihet në një mjedis natyror spektakolar të luginave të lumenjve, kullosave gjysëm të thata, pyjeve të pishave, liqeneve dhe majave malore – territoret tradicionale të popujve të Secwepemc. Një qytet miqësor dhe mikpritës, Kamloops ofron një mjedis të sigurt dhe mbështetës, përballueshmëri, katër sezone në natyrë, një gamë të gjerë ngjarjesh sportive dhe një skenë të pasur kulturore. Kampusi i bukur i TRU ndodhet afër qendrës së qytetit, i rrethuar nga zona banimi, pazar dhe shërbime.

WolfPack, atletët e pavarshëm të TRU-së, stërviten në kampus në një nga objektet kryesore rekreative të provincës dhe parku më i madh komunal është në vendin fqinj. Dy rezidencat studentore, shërbimet ushqimore, interneti, një klinikë shëndetësore, dy biblioteka dhe disa komuna studentore për studimin dhe shoqërizimin shtojnë mjedisin mbështetës, gjithëpërfshirës të TRU.

Sidoqoftë, e gjithë kjo hapësirë dhe natyrë për t’u eksploruar nuk do të thotë që Kamloops është i largët. Një qytet i mesëm, Kamloops mban një frymë të fortë bashkësie pa sakrifikuar komoditetet dhe tërheqjet e një qendre të madhe, plot aktiv. Përtej kampusit do të gjeni plazhe dhe parqe të bukura që rreshtojnë kryqëzimin e dy lumenjve pranë një qendre të gjallë të qytetit.

Ka shumë për të zbuluar, përfshirë parqet, muzetë, galeritë e artit, aktivitetet në natyrë gjatë gjithë vitit, pazar, filma, teatër dhe madje edhe vreshta. Kamloops është gjithashtu shtëpi e kishave të shumta, një xhami, tempuj të Sikh dhe një manastir budist. Ushqeni oreksin tuaj artistik duke shikuar grupe dhe muzikantë në vende të mëdha dhe të vogla, duke eksploruar punën e artistëve të shquar kanadezë dhe ndërkombëtarë ose vizitoni një nga kinematë e Kamloops. Dhe kur krahasohet me qytetet më të mëdha, Kamloops është jashtëzakonisht i përballueshëm. Kjo madje shtrihet edhe nëse vendosni të jetoni në qytet, në kampus apo me një familje në shtëpi.

Dhe natyrisht Kamloops ofron mundësi të shkëlqyera punësimi. Studentët ndërkombëtarë të TRU mund të punojnë në kampus ose jashtë kampus ndërsa studiojnë me kohë të plotë, deri në 20 orë në javë, dhe do të kualifikohen për një leje pune me kohë të plotë pas diplomimit.

Rezervoni konsulencën tuaj Falas me Integral!

+355 69 40 40 502

m.matija@integral.al

Rezervoni një konsulencë

Hapi 1 nga 3

ABONOHUNI PËR LAJMËRIME DHE OFERTA AKTUALE

Merrni informacionin aktual nga Integral

Ju lutemi zgjidhni për cilat programe dëshironi të merrni lajme dhe oferta:

pages.front.server_error_title pages.front.server_error_message