5 arsye për t'u regjistruar në një program master jashtë vendit!

29.04.2022

Studimet Master ose MBA jashtë vendit! Bursa për studime Master dhe MBA jashtë vendit!


Keni mbaruar studimet bachelor dhe po mendoni për hapin e rradhës? A duhet të kërkoni për një punë të mirë dhe të filloni një karrierë, apo të vazhdoni një program master dhe të përfitoni menjëherë aftësi të reja profesionale? Nuk do të gaboni me asnjërin nga këto dy vendime.

Mund të zgjidhni mes studimeve master në Gjermani, Britani të Madhe ose Holandë. Në fakt është trend që menjëherë pas përfundimit të studimeve bachelor të gjeni një pune për një apo dy vite dhe më pas të regjistroheni në një program master.

Më poshtë do të gjeni 5 arsye për t’u regjistruar në një program master

  1. Përmirësimi i njohurive profesionale

Kur vendos të regjistrohesh në një program master, zgjedh fushën dhe specializimin që dëshiron t’i përkushtohesh. Duke ndjekur një program master, ju bëheni më profesionistë në fushën tuaj dhe bëni diferencën në një ambient profesional. Për shembull, nëse keni përfunduar një program bachelor në biologji, mund të fokusoheni, për shembull, në gjenetikë, biologji molekulare, botanikë ose zoologji në programin master.

  1. Fitoni më shumë të ardhura me një master

“… Një nga investimet më të mira në jetë”

Një diplomë master në Shqipëri ose jashtë vendit shpesh mund të nënkuptojë një investim shtesë, ndaj lind pyetja, a ia vlen? Sigurisht që është, në fakt, ky do të jetë një nga vendimet më të mira në jetën tuaj. Me përjashtim të degës së IT psh, me një diplomë master paga juaj do jetë goxha më e lartë se thjesht me një diploma bachelor.

  1. Avancimi në karrierë

Programi i masterit mund të jetë një hap i madh në karrierën tuaj, sepse ju do të jeni në gjendje të aplikoni për pozicione më të avancuara, të kualifikoheni automatikisht për një promovim dhe të siguroni një vend kyc në kompani.

  1. Ndryshoni karrierën ose specializimin tuaj

Ndodh që jeni diplomuar dhe nuk dëshironi të vazhdoni në drejtimin për të cilin jeni shkolluar, ose keni kuptuar që rikualifikimi për një profesion me potencial më të madh financiar do të ishte një vendim i mirë. Hapi i parë drejt këtij qëllimi mund të jetë një program master jashtë vendit. Një numër i madh i programeve master janë në dispozicion për studentët nga fakultetet përkatëse. Hapi i dytë është kërkimi dhe gjetja e studimeve të përshtatshme.

  1. Zhvillimi personal

Studimet master duan mjaft përkushtim. Kjo do të thotë që ju duhet të mbështeteni vetëm tek vetja gjatë kësaj periudhe, që duhet të organizoni vetë mësimin tuaj dhe të inkurajoni veten që ta kaloni të gjithë procesin deri në fund. Profesorët janë aty për t’ju udhëhequr, por pjesa më e madhe e barrës është mbi ju.

Jo rastësisht, ky nivel arsimimi inkurajon zhvillimin e një game të gjerë aftësish personale dhe profesionale, si vetë-motivimi, menaxhimi i kohës dhe pavarësia. Gjithashtu, nëse vendosni të përfundoni masterin jashtë vendit, aftësitë tuaja komunikuese dhe inteligjenca sociale do të testohen. Do të jeni të hapur ndaj kulturave të tjera, qëndrimeve, mënyrave të të menduarit. Gjatë kësaj periudhe fitohet vetëbesimi profesional. Të gjitha këto aftësi janë tepër thelbësore në avancimin në karrierë dhe jetën në përgjithësi.

Për shumë informacion rreth programe Master & MBA merrni pjesë eventin virtual më 12 Maj ora 15:00 – 18:00

Regjistrohuni këtu FALAS!

Rezervoni një konsulencë

Hapi 1 nga 3

ABONOHUNI PËR LAJMËRIME DHE OFERTA AKTUALE

Merrni informacionin aktual nga Integral

Ju lutemi zgjidhni për cilat programe dëshironi të merrni lajme dhe oferta:

pages.front.server_error_title pages.front.server_error_message