Përditësim rreth studimeve në Amerikë

28.01.2022

Provimi i SAT nga viti 2023 mund të jepet në mënyrë digjitale


Nëse po planifikoni të vazhdoni studimet në një universitet në Amerikë, merrni parasysh marrjen e testit SAT. SAT është një test i standardizuar i përdorur gjerësisht për regjistrimin në kolegj në Shtetet e Bashkuara.

Është njoftuar se paketa e vlerësimit SAT®, e cila mund të përdoret nga studentët ndërkombëtarë për t’u regjistruar në një kolegj apo universitet në Amerikë, do të merret në mënyrë dixhitale.

Në nëntor 2021, bordi i kolegjit testoi Digital SAT (Scholastic Aptitude Test) në SHBA dhe ndërkombëtarisht, ku 80 përqind e studentëve menduan se formati dixhital i SAT ishte më pak stresues dhe 100 përqind e mësuesve thanë se kishin një përvojë positive me këtë format.

Megjithëse kalimi në formatin dixhital do të sjellë shumë ndryshime të përshtatura për studentët dhe mësuesit, shumë veçori të rëndësishme të paketës SAT (SAT, PSAT / NMSKT®, PSAT ™ 10, PSAT ™ 8/9) do të mbeten të njëjta.

Prisciilla Rodriguez, nënkryetare e Departamentit të Vlerësimit të Gatishmërisë së Kolegjeve, u shpreh se: “formati dixhital i SAT do të jetë më i lehtë për t’u marrë.

“Me ndihmën e mësuesve dhe studentëve, ne po përshtatemi për të siguruar që ne të vazhdojmë të përmbushim nevojat e tyre në zhvillim.”

SAT do të vazhdojë të matë njohuritë dhe aftësitë që studentët mësojnë në shkollën e mesme dhe që lidhen me gatishmërinë e tyre për tu regjistruar në një universitet.

Vlerësimet gjithashtu do të vazhdojnë të kryhen në shkollë ose qendrën e testimit në prani të një kujdestari.

Studentët do të vazhdojnë të kenë akses në materialet falas të praktikës në Khan Academy, dhe studentët që marrin SAT do të vazhdojnë do të kenë akses në bursat dhe programet kombëtare të njohjes nga Bordi i Kolegjeve.

Ky format i ri do të zgjasi më pak se testi i mëparshëm i SAT, duke zgjatur rreth dy orë në vend të tre, ku do ti jepet edhe më shumë kohë pyetjeve.

SAT do të zhvillohet në formatin digjital në nivel ndërkombëtar duke filluar nga viti 2023 dhe në Shtetet e Bashkuara nga viti 2024.

Nëse interesoheni për të vazhduar studimet në Amerikë, regjistrohuni në linkun e mëposhtëm për të rezervuar një takim me konsulentët e Integral.

Rezervoni konsulencën tuaj!

☎️+355 69 40 40 901
📧xhensila@integral.al

Etiketa:

Rezervoni një konsulencë

Hapi 1 nga 3

ABONOHUNI PËR LAJMËRIME DHE OFERTA AKTUALE

Merrni informacionin aktual nga Integral

Ju lutemi zgjidhni për cilat programe dëshironi të merrni lajme dhe oferta:

pages.front.server_error_title pages.front.server_error_message