Aplikimet në Itali vazhdojnë deri më datë 1 maj!

19.04.2021

Afatet e aplikimit për studentët jo-europianë në universitetet italiane po afrojnë – Aplikimet vazhdojnë deri më datë 1 maj!


Universitetin Cattolica del Sacro Cuore dhe Ca’ Foscari University of Venice ofrojnë programe bachelor dhe master në gjuhën angleze.

Universita Cattolica del Sacro Cuore 

(studioni ekonomi, marrëdhënie ndërkombëtare apo mjekësi në Milano)

Universita Cattolica del Sacro Cuore është një nga universitetet më të famshme në Itali dhe universiteti më i madh privat në Evropë me 40,000 studentë, 2,000 lektorë dhe kampe në Milano, Romë, Brescia, Piacenza, Kremona. Shkolla elitare zë një pozicion drejtues për realizimin profesional të të diplomuarve në Itali, dhe renditet midis 500 universiteteve me programet më gjithëpërfshirëse në botë. Ky institutioc u themelua në vitin 1921 në qendrën industriale të Italisë, në Milano dhe përbëhet nga 12 fakultete.

Midis të diplomuarve të famshëm të universitetit janë Romano Prodi, ish Presidenti i Komisionit Evropian, Gabriel del Torcio, ish CEO i Ducati dhe themelues i kompanisë italiane të naftës “ENI” – Enrico Mattei. Gjatë viteve, universiteti ka arsimuar tre kryeministra italianë (Chiriaco de Mita, Amintore Fanfani, Romano Prodi), tetë ministra, katër presidentë parlamentarë dhe një ish-president të Bankës së Vatikanit (Angelo Calloy).

Është një universitet me një profil të njohur akademik, i pasqyruar në stafin e tij akademik, reputacionin dhe rrjetin global. Zgjidhni nga gama mbresëlënëse e programeve inovative të Universita Cattolica del Sacro Cuore në fushat e:

 • Economics & Business
 • Accounting & Finance
 • Agriculture
 • Psychology
 • Linguistics
 • Philosophy
 • Arts

Në listën e famshme të renditjes botërore “QS World University Rankings by Subject 2018”, Universiteti i Cattolica është vlerësuar, me 12 disiplina të renditura ndër 250 më të mirat në botë.

Përveç reputacionit akademik, shumëllojshmërisë së kampuseve dhe mundësive të pafundme të studimit në Milano, Romë, Piacenza-Cremona ose Brescia, gjithashtu mund të zgjidhni programet dhe mjedisin e të mësuarit që ju përshtatet më shumë dhe që do të lehtësojë zhvillimin e aftësive dhe kompetencave.

Bursa për studentët Shqiptarë

Studentët jo-europian kanë në dispozicion një bursë ndërkombëtare të ofruar si ulje vjetore e shkollimit e promovuar nga Universiteti i Cattolica për të inkurajuar studentët ndërkombëtarë për të ndjekur një program akademik. Zbritja mbulon rreth 30% të kostove totale.

Ca’ Foscari University of Venice

Si një qendër kryesore për përsosmërinë akademike, Universiteti Ca’Foscari përpiqet të tërheqë dhe ushqejë studentë të talentuar në të gjithë botën, duke ofruar një kurrikulë të respektuar dhe duke siguruar kërkime të nivelit të lartë që rezultojnë nga angazhimi aktiv i shkencave moderne dhe dixhitale me disiplinat tradicionale të rrënjosura në shoqërinë shkencat dhe shkencat humane.

Në Ca’Foscari, ju do të jeni në gjendje të zgjidhni nga një gamë e gjerë e programeve bachelor dhe master që mbahen plotësisht në anglisht, ndërsa në të njëjtën kohë zgjeroni përvojën tuaj universitare duke marrë pjesë në një nga shumë mundësitë e praktikës, programet e lëvizjes dhe punëtori inovative.

Ju mund të zgjidhni midis 40 programeve bachelor dhe master, në fusha të ndryshme studimi:

 • Economics and management
 • Languages and cultures
 • Arts and humanities
 • Public policies and social change
 • International studies and globalization
 • Conservation and management of cultural heritage.

Studentët me arritje të larta mund të përfitojnë nga një numër stimujsh, të tilla si ulja e shkollimit, ndihma financiare, bursat dhe mundësitë e bashkëpunimit të studentëve.

Në listën e famshme të renditjes botërore “QS World University Rankings by Subject” Ca’Foscari u rendit në mesin e 100 universiteteve më të mira në botë për mësimin e gjuhëve moderne dhe midis 150 më të mirëve për Historinë, në 200 më të mirët për Gjeografinë. “Dhe” Gjuhësia”, 250 të parët për” Kontabilitet dhe Financave ”dhe“ Ekonomi ”. Pas përfundimit të studimeve, 81.8% e studentëve master të Ca’Foscari arijnë të punësohen brenda një viti.

Bursat

Për studentët e bachelor ose master ofrohet një shans për t’iu bashkuar Universitetit Ndërkombëtar të Ca’Foscari, i cili u ofron kandidatëve të suksesshëm një ulje të pjesshme ose të plotë të kostove dhe preferencave të veçanta për akomodimin në ishullin e San Servolo. Së bashku me kurset standarde të ofruara brenda programit të tyre, studentët angazhohen në një gamë të gjerë aktivitetesh kulturore, leksione ndërdisiplinare dhe seminare, që synojnë sigurimin e njohurive teorike dhe ekspertizës specifike.

Për më shumë informacion rreth universiteteve në Itali:

Rezervoni konsulencën tuaj FALAS!

+355 69 40 40 502

m.matija@integral.al

Rezervoni një konsulencë

Hapi 1 nga 3

ABONOHUNI PËR LAJMËRIME DHE OFERTA AKTUALE

Merrni informacionin aktual nga Integral

Ju lutemi zgjidhni për cilat programe dëshironi të merrni lajme dhe oferta:

pages.front.server_error_title pages.front.server_error_message