7 arsye përse duhet të studioni në Europë

04.05.2022

Cdo vit, miliona studentë vazhdojnë studimet jashtë vendit specifikisht në Europë.


Europa është vendi për të qenë kur bëhet fjalë për studime jashtë vendit!

  • Studioni në Europë: katapultoni karrierën tuaj

Eksperienca ndërkombëtare është bërë gjithnjë e më e rëndësishme vitet e fundit. Kompani të vogla dhe të mëdha kërkojnë për punonjës të cilët janë larguar nga “zona e tyre e komfortit”. Duke studiuar në Europë, ju vendosni themelet e një karriere të suksesshme. Shumë vende Europiane gjithashtu bëjnë përpjekje për të mbajtur personat nga vendet e huaja të cilët përfundojnë studimet. Kjo do të thotë që nëse ju vendosni të studioni në Europë, ka mundësi të mira që të punoni dhe të zgjasni periudhën e qëndrimit .

  • Europa ofron arsim dhe kërkim të klasit botëror

Shumë nga universitetet më të mira të botës janë të vendosura në Evropë. Bashkëpunimet ndërkufitare brenda Evropës kanë formuar një komunitet të fortë akademik ndërkombëtar që kryen kërkime të fundit.

  • Një gamë e gjerë mundësish edukimi

Ka mijëra universitete në Evropë, duke ofruar dhjetëra mijëra programe studimi në anglisht. Ju mund të gjeni programe në çdo disiplinë akademike nga Artet në Zoologji; universitete të vogla, intime ose qendra të mëdha ndërkombëtare kërkimore; duke i dhënë përparësi programeve të kërkimit akademik ose arsimit të mësuar të orientuar nga praktika. Ka diçka për të gjithë.

  • Tarifat e shkollimit janë të ulëta

Krahasuar me vende si SHBA, Kanada apo Australi, tarifat e shkollimit në shumicën e universiteteve publike në Evropë janë shumë të ulta. Në disa vende evropiane, nuk ka as tarifa shkollimi – studimi në universitet është pa pagesë! Ka gjithashtu shumë mundësi bursash dhe mundësi të tjera për mbështetje financiare gjatë studimeve tuaja.

  • Është e lehtë të udhëtosh dhe të zbulosh gjithë kontinentin

Kur studioni në Evropë, duhet të përdorni shansin për të parë më shumë vende se vetëm një. Falë një bollëku fluturimesh të lira, trenash e linjash autobusi dhe kohë relativisht të shkurtra udhëtimi, kjo është madje e mundur me një buxhet të kufizuar studentësh dhe me orare të ngjeshura semestri.

Nëse jeni shtetas jo-evropian që studioni brenda Zonës Shengen të 26 shteteve evropiane atëherë mund të merrni lehtësisht një vizë studentore që ju lejon të vizitoni vende të tjera të Zonës Shengen. Mendoni për të gjitha përvojat e mëdha që mund të fitoni edhe shumë larg kampusit.

  • Sistemet e arsimit të lartë janë të respektuara dhe të përputhshme

Falë procesit të reformave të Bolonjës, sistemet kombëtare të arsimit të lartë të të gjitha vendeve evropiane janë lidhur. Kjo do të thotë se çdo Bachelor ose Master në Evropë ndjek të njëjtin kuadër të përgjithshëm akademik. Pra, nëse merrni diplomën e Masterit në Suedi, ajo do të jetë ekuivalente me një master nga Gjermania, Lituania ose Mbretëria e Bashkuar.

  • Ju mund të studioni në anglisht

Jo vetëm që ka disa mijëra Bachelor dhe Mastera në anglisht që ju mund të zgjidhni. Në shumicën e vendeve evropiane, aftësia për të folur në anglisht është përgjithësisht shumë e lartë. Kjo do të thotë edhe nëse lufton për të mësuar bazat në polonisht, portugalisht ose suedisht, mund t’ia dalësh gjithmonë me anglishten në situatat e përditshme.

Për më shumë informacion:

Rezervoni konsulencën tuaj!

☎️+355 69 40 40 415
📧leidia@integral.al

Etiketa:
universitete

Rezervoni një konsulencë

Hapi 1 nga 3

ABONOHUNI PËR LAJMËRIME DHE OFERTA AKTUALE

Merrni informacionin aktual nga Integral

Ju lutemi zgjidhni për cilat programe dëshironi të merrni lajme dhe oferta:

pages.front.server_error_title pages.front.server_error_message