Zhvillimet lidhur me studimet jashtë vendit | Integral

Zhvillimet lidhur me studimet jashtë vendit në kontekstin e COVID.

14.04.2020

Lajmi më i rëndësishëm i momentit: Provimet e TOEFL online; 73% e të rinjve dëshirojnë të studiojnë jashtë vendit; OXBRIDGE në kontekstin e ri ndërkombëtar.

Zyra e këshillimit arsimor Integral Educational Programs transmeton në mënyrë periodike informacionin më të fundit mbi zhvillimet lidhur me studimet jashtë vendit. Konsulentët e Integral janë të lidhur me qindra universitete nga e gjithë bota dhe ata janë në gjendje të ofrojnë informacion profesional të verifikuar dhe të vlefshëm për studentët e rinj që aktualisht janë në procesin e pranimeve ose duan të studiojnë jashtë vendit.

  • Provimet e TOEFL mund të jepen online.

Rrjeti i Testimit ETS njofton se testimi TOEFL mund të bëhet në internet nga fillimi i këtij muaji. Vlerësimet do të kryhen para kompjuterit pas përfundimit të pesë hapave të thjeshtë. Hapat e kërkuar nga ETS për testimin në internet janë: sigurimi i një kompjuteri dhe një mjedis në të cilin mund të bëhet vlerësimi, regjistrimi i platformës, plotësimi i të dhënave, të kuptuarit e kërkesave të provimit, marrja e rezultateve pas vlerësimit.

  • Një studim ndërkombëtar tregon se: 73% e të rinjve nuk e ndryshojnë mundësinë e tyre për të studiuar jashtë vendit edhe pse jemi në kontekstin e COVID.

Një studim ndërkombëtar i kryer kohët e fundit në mesin e të rinjve që dëshirojnë të studiojnë jashtë vendit tregon se 73% e tyre nuk duan ta ndryshojnë këtë mundësi, në kontekstin aktual të mbizotëruar nga zhvillimet e COVID. Në fund të marsit, mbi 400 të anketuar plotësuan kërkesat e studimit. Sa i përket nivelit të tyre të shqetësimit në lidhje me studimet jashtë vendit, 84% janë shumë të brengosur për kufizimet e udhëtimit. 67% e atyre që iu përgjigjën pyetësorit thonë se janë të shqetësuar se kursimet e prindërve për studime të fëmijëve nuk do të mjaftojnë, ndërsa 60% besojnë se kriza aktuale do të ndikojë në buxhetin e tyre.

  • Dhjetra universitete europiane organizojnë takime të hapura.

Këtë muaj, shumë universitete në Evropë dhe Britani të Madhe do të organizojnë takime të hapura online. Nëpërmjet aplikacioneve ose faqeve të internetit, të rinjtë do të jenë në gjendje të vizitojnë kampe, klasa ose laboratorë. Për më tepër, ata do të jenë në gjendje të flasin live me profesorë ose studentë nga universitetet përkatëse. Këtu janë vetëm disa nga universitetet që “hapin dyert” e tyre online këtë muaj: Coventry University (UK), University of Westminster (UK), Berlin International Univesity (DE)… etj.

  • Koncepti i OXBRIDGE i përshtatet këtij konteksti të ri arsimor.

Hapësirat e njohura universitare në Oxford dhe Cambridge, të grupuara në konceptin OXBRIDGE, përshtaten me kontekstin aktual me oferta dhe qasje të reja. Universitetet ofrojnë paketa speciale para pranimit që përmbajnë konsulta private me konsulentë me eksperiencë për zgjedhjen e saktë të universitetit dhe fushës së studimit, kurse të udhëzuese me përfaqësuesit e OXBRIDGE, me simulime të intervistës pranuese. Po ashtu, përfaqësuesit e OXBRDIGE janë duke organizuar webinare (seminare online) në 30 prill për të ndihmuar studentët e ardhshëm të kuptojnë nëse sistemi OXBRIDGE është zgjedhja e duhur për ta, cilat janë ngjashmëritë dhe ndryshimet midis Oxford dhe Cambridge, cilat janë specifikat e intervistimit dhe kërkesat e pranimit.

  • Konsulentët arsimorë më të besueshëm në ofrimin e informacionit mbi studimet jashtë vendit.

Është shumë e rëndësishme që të gjithë ata që janë të interesuar të studiojnë jashtë vendit ose që janë në procesin e pranimit, të informohen nga burime të besueshme. Ne nuk i rekomandojmë ata që janë të interesuar të studiojnë jashtë vendit për të kërkuar në Internet informacione mbi këtë temë. Sidomos gjatë kësaj periudhe, rëndësia e një konsulenti arsimor është thelbësore për sigurinë e procesit. Si konsulent arsimor ne jemi të lidhur me qindra universitete ndërkombëtare, me mësues dhe studentë. Informacioni që ne ofrojmë është profesional dhe i çertifikuar, duke qenë i lidhur drejtpërdrejt me burimin, thotë Krystyna Wierzbowicz, konsulente arsimi në Integral.

  • Rreth Integral Educational Programs.

IntegralEdu është konsulenti më i rëndësishëm arsimor për studime jashtë vendit, programe punësimi dhe udhëtimi në SH.B.A. Grupi INTEGRAL ka një përvojë ndërkombëtare mbi 27 vjecare në ofrimin e informacionit për studentët, prindërit dhe të gjithë ata që janë të interesuar në zgjedhjen e programeve më të mira arsimore dhe institucioneve arsimore jashtë, kampe akademike, shkolla të mesme, universitete dhe kurse gjuhësore. E pranishme në Shqipëri që nga viti 2011, Integral është kompania më e madhe këshilluese për arsimin në nivelin lokal dhe përfaqëson mbi 500 institucione të arsimit të lartë në të gjithë botën. Integral organizon panairet më të mëdha të këshillimit arsimor për studime jashtë vendit, ku studentët dhe prindërit e tyre kanë mundësinë për të takuar përfaqësues të shkollave prestigjoze dhe universiteteve në mbarë botën. Për më shumë informacion, ju mund të  na gjeni në:

www.integral.al

www.worldeducation.al/

 

☎️+355694040901