Webster University Vienna | Integral

Webster University Vienna

Vienë, Austr

Vienë – 20 min

Jo

Po

Po

Webster University Vienna, është themeluar më 1915 në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Ai është një universitet i sistemit amerikan, i orientuar drejt një prespektive globale. Kampusi universitar në Vienë u themelua me 1981 dhe është i akredituar në SHBA dhe në Austri. Universiteti ndodhet në zonën dy të Vienës në Palais Wenkheim, në një largësi shumë të shkurtër nga qendra e qytetit.

Fokusi i universitetit është  përsosmëria në mësimdhënie e organizuar në klasa me numër të vogël studentësh , kombinimi i teorisë me praktikën, si edhe edukimi dhe përgatitja e studentëve të vetë për të qenë pjesë e një shoqërie ndërkombëtare në zhvillim . Këtë focus, universiteti e vendos në praktikë duke u angazhuar në studime kërkimore konkuruese ndërkombëtare. Universiteti  ka siguruar një standard të lartë të arsimit universitar në Austri, duke u dhënë studentëve mundësinë për të përfituar nga sistemi i arsimit amerikan me një  kualifikim të sistemit Europian.

Webster ka një rrjet ndërkombëtar unik të kampuseve që u ofron studentëve mundësinë për studiuar pothuajse kudo në botë brenda një sistemi të vetëm universitar, pavarësisht nëse janë Shtetet e Bashkuara të Amerikës , Evropë, Azi apo Afrikë.

WVPU është akredituar në Shtetet e Bashkuara nga HLC (Higher Learning Commission) dhe në Austri nga AQ Austria (Agency for Quality Assurance and Accreditation Austria) . Programet e biznesit qe universiteti ofron gjithashtu janë akredituar nga ACBSP (Association of Collegiate Business Schools and Programs

Programet Kryesore
  Programe Bachelor :
 • … International Relations
 • … Management with emphasis on
 • … -International Business
 • … -Marketing
 • … Media Communications
 • … Psychology
 • … Business Administration
  Nënspecializime:
 • … Business
 • … Economics
 • … European Studies
 • … History
 • … International Relations
 • … Media Communications
 • … Philosophy
 • … Political Science
 • … Psychology
  Programe Master
 • … International Relations
 • … Marketing
 • … Finance
 • … Psychology with emphasis in Counseling Psychology
 • … LLM Legal Practice (Conflict Resolution)
 • … MBA

Bursa

Universiteti ofron bursa për të gjithë studentët në bazë të meritës dhe nevojave financiare. Bursat që ofrohen mbulojnë deri në 50% të tarifës së studimeve (Programe Bachelor) dhe deri ne 25% të tarifës së studimeve (Programe Master). Pranohen vetëm studentët që kanë mesatare të paktën 75 % (GPA 3.0 nga 4.0 sistemi Amerikan) dhe nivelin e duhur të anglishtes.

Informacione te pergjithshme


Studentë:
80% studentë të huaj
500 studentë në total
Kohëzgjatja e studimeve
Programet universitare: 4 vite
Master: 14-24 muaj
Stuktura e vitit akademik: 2 semestra
Pranimi i studentëve të rinj
Janar, Mars, Gusht , Tetor
Afati i aplikimeve:
Korrik, Shtator , Shkurt, Prill (për semestrin në fjalë)

Kushtet e Pranimit

Viti pergatitor:
Programe bachelor
> Diplomë e shkollës së mesme
> Lista e notave
> Letër rekomandimi nga dy profesorë
> TOEFL iBT 80 / IELTS 6, 0
Programe master
> Mosha mbi 22 vjeç
> Diplomë Bachelor
> TOEFL mbi 80 pikë /IELTS 6.5

Akomodimi

Universiteti ofron akomodime per studentët e pranuar per vitin akademik . Për më shumë informacion kontaktoni Integral.